2015. október 25., vasárnap

Rövid előzetes beszámoló a Kiválasztott 2. részének egy privát vetítéséről

Nem tudom, az alábbi összefoglaló kitől származik és milyen vetítésről, mindenesetre túl sok konkrétumot nem tartalmaz, amit leír, az elég várható, de azért hitelesnek tűnik. Számomra a vetítés apropója kérdéses, mert a cikk szerzője elöljáróban azt írja, hogy a nézők fele fiatal lány volt, akik "valahogy bejutottak". Egyedül azt tudom elképzelni, hogy rajongói oldal szerkesztők lehettek. Emberünk előzetes filmsorrendje alapján az 1. a Futótűz, 2. Az Éhezők Viadala, 3. A Kiválasztott, 1. rész. A többit idézem.

Nekem tetszett. A Kiválasztott 2. részét talán az első filmmel tenném holtversenybe, tekintve, hogy az első filmre jellemző volt ez a borzalmas kamera rángatás. A Kiválasztott 1. rész szürkesége után a Kiválasztott 2. rész igazi felüdülés, ami az akciódús történéseknek és a sorozat lezárásának köszönhető. Olvastam a regényváltozatot is (amiről azt gondolom, hogy borzalmas) és határozottan megerősíthetem, hogy a regény a végét illetően a film szigorúan követi a könyvet. Néhány számítógép animáció bénán nézett ki, de ez lehet azért volt, mert még nem a film legvégső változatát láthattuk.
Lawrence alakítása megbízható, bár kicsit egyenetlen, de a film vége felé kifejezetten erős. Sutherland az Sutherland, benne nem lehet csalódni. Úgy vélem, Moore is rendben volt. A többiek vegyes képet mutatnak.
Ha eddig szeretted a sorozatot, semmi okod rá, hogy kihagyd a befejezést.

Innentől SPOILER-es a vélemény, el is dugom én is a folytatásba.


A mutáns gyík figurák valóban elég jól néztek ki, bár néhány jelenetük majdnem olyan volt, mint egy horrorfilm. [Jó, hát Francisnek van zombifilmes múltja :)] A csapdák legtöbbjét már láttuk, csak néhány olyan volt, ami nem volt még az előzetesekben. Igen, Coin kifordul önmagából. [ő úgy fogalmaz, hogy "tönkremegy"] Igen, Prim az ejtőernyős jelenetben hal meg. Igen, a csapat nagy része meghal. Szerintem a közönség egy része sírt bizonyos jeleneteknél, valóban nagyon érzelmes is volt az egész. Egy adott ponton még az első filmből is használtak fel témát.
Forrás: BoxOfficeTheory Forum

1 megjegyzés: