2015. október 24., szombat

Francis Lawrence meglepetést ígér a Kiválasztott 2. rész vége felé

Picit megcsúsztam megint a fordítani valókkal, bár mivel előre dolgoztam, talán ez nem volt durván érzékelhető. Szerencsére a következő napokban lesz időm és lehetőségem utolérni magam :)
Ez alkalommal egy El Informador című mexikói újság angol összefoglalóját fordítom, amelyben Francis Lawrence valamiféle titokzatos meglepetésről is beszél.


A karakterekről és a történet végéről:
- Azok után, amin ezek a karakterek keresztülmentek, az ember a remény érzésével szeretné befejezni a történetet, de az általunk feldolgozott témák, mint a háború és az erőszak következményei olyanok, amelyek mindent megváltoztatnak. Így aztán azzal együtt, hogy meglesz a remény érzése is, érezni fogjuk, hogy a karaktereink némileg sérültek is a történet során. - mondja a film rendezője.
Lawrence azonban megnyugtat mindenkit, hogy bár nem lesz minden teljesen rózsaszín, azért "a sorozat összes filmje közül ennek a vége lesz a legmegnyugtatóbb, mert az egyetlen, ami ténylegesen lezárja a történetet", Lawrence pedig bízik benne, hogy a film vége a történet rajongóinak tetszését is elnyeri.

A rajongói javaslatok figyelembe vételéről:
- Szerették volna, ha bizonyos idézetek megjelennek a filmben is - jegyezte meg a rendező, aki utalt arra is, hogy a rajongók szeretnék, ha Katniss Everdeen és Peeta Mellark őszinte romantikus kapcsolat lenne azok után, hogy több részen át csak tettették egymás iránti érzéseiket.

Francis a rajongóknak szánt meglepetésről:
Anélkül, hogy konkrétumokba belement volna, a filmkészítő elárulta, hogy A Kiválasztott 2. részében "lesz egy meglepetés, ami nincs benne a könyvben", amit kifejezetten azért tettek bele, hogy a rajongóknak örömet okozzanak. 
- A film vége felé lesz majd - utalt sejtelmesen a dologra Francis Lawrence.

Philip Seymour Hoffman forgatás során történt elvesztéséről:
- Egészen az atlantai forgatás végéig nem tudtuk rendesen összeszedni magunkat, csak akkor, amikor Európába utaztunk (a film forgatását Párizsban és Berlinben fejezték be) és teljesen más helyszíneken folytathattuk a forgatást. De az csak hónapokkal az eset után történt. - mesélte a rendező.
Forrás: Hggirlonfire

12 megjegyzés:

  1. Aaaa,ez a cikk az elviselhetetlenségig nyújtotta a kíváncsiságomat...wá!

    VálaszTörlés
  2. Az ilyeneknek örülök, hogy bár olvastam a könyveket, mégis kapunk valami meglepetést! :) Csak ne térjen el nagyon a történet hangulatától, pl. ne egy Hanging Tree remix legyen végefőcimdalként! :D

    VálaszTörlés
  3. Csak én gondoltam egyből Haymitch-re és Effie-re a meglepetéssel kapcsolatban?
    Mert Katnissékkel nem tudom mit lehetne, ami nincs a könyvbe. Persze, lehet hogy hülyeség.

    VálaszTörlés
  4. nektek van valami tippetek a meglepetés jelenetre? :D mert nekem van egy :D de valamiért nemakarom, hogy bejojjon

    VálaszTörlés
  5. Talán valamelyik korábbi szereplő visszatér? Belőlük mondjuk olyan nagy választék nincsen.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem valami Gale-s lesz,vagy nemtudom Effiekre én nem is számítok

    VálaszTörlés
  7. En a Gale és Cressida párosra tippelek.. Már az első előzetes óta :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végülis Gale ugye valami menő munkát kapott, esetleg a stábbal... khm khm... :D Vagy ha Cressida nem, legalább Johanna! Annyira hanyagolták Galet a végén.

      Törlés
  8. Ha sejtettem volna, hogy ennyire felborzolja az érdeklődéseteket ez a sejtelmes kijelentés, igyekeztem volna előbb lefordítani a cikket (más kérdés, hogy időm nemigen volt most hétközben)
    Annak én kifejezetten örülnék, ha Gale és Johanna sorsáról megtudnánk valamit és igen, a forgatócsoport vagy Katniss anyukájának jövője is érdekelne.

    Amúgy van egy beszámolóm a filmről egy előzetes magánvetítésről, mondjuk nem túl konkrét, erre a meglepetésre nincs benne utalás. Csak tudom, annyian "böjtöltök", hogy nem tudom, megéri-e a melót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én aztán minden egyes cikket végigolvasok, akármiről is van szó. :)

      Törlés
  9. Szerintem többen vagyunk akik nem böjtölünk.;) Szóval, ha belefér örömmel fogadjuk, akár később is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kint is van :) Ez nem volt hosszú anyag, de még messze vagyok attól, hogy teljesen utolérjem magam és holnap megint hétfő, a munkanapokon pedig ömlenek a frissek :D

      Törlés