2014. szeptember 16., kedd

Máris itt a Kiválasztott, 1. részének feliratos előzetese

UPDATE: Most már megy a YT-os verzió is.
Én dolgozom egy cikkfordításon, addig nézegessétek még ezt, vagy a többi friss promóanyagot. :)

Gyors, pontos és igényes munkájáért Peetát [a mi sajátunkat :)] illeti köszönet. Részemről nem tudok elég hálás lenni neki.

7 megjegyzés:

  1. Köszi Peeta,hogy ilyen gyorsan elkészültél vele. A megbízható fordítást külön köszönöm :D
    Ancsi neked is köszi,h kitetted :)

    VálaszTörlés
  2. Még mindig bizsergek :D És, amikor Gale lő azzal a kis f. íjjal, szíven talált az a jelenet :)
    Köszi, Peeta!
    Á, és kb. a felét megértettem belőle az előbb, fejlődök, na :D

    VálaszTörlés
  3. Kirázott a hideg. Fantasztikus ez az előzetes. Peeta, köszi a feliratot! :)

    VálaszTörlés
  4. Koszi mindkettotoknek! :) az elobb kb annyit ertettem amennyit Peeta mond meg katniss reakciojat :DD

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ez az előzetes!!! :D igazi hatásvadász, kis film. És ezt most jó értelembe mondom. :D

    Jót szórakoztam rajta. Legfőképpen azon amilyen benyomásokat keltett bennem a 3. film megoldásairól. Sok kérdésre véltem felfedezni válaszokat, illetve inkább a megoldásokra utaló jeleket. Hangsúlyozom az alábbi gondolatok benyomások, nem tények. Ja és az egészet tök poénra vettem. :D

    - Meggyötört, megkínzott Katniss?! Na, mit nem, nehogy má gyengének tűnjön, főhősnőnk. Itt egy karakán, elszánt harcos csaj szerepel, akiből csak úgy sugárzik, hogy a világot is kifordítaná a négy sarkából, ha az kell! :D Ja hogy a könyvben egész más Katniss szerepel? Na az meg kit érdekel! :)
    De van egy kis ára ennek a változatásnak valószínűleg. Ennek a Katnissnak nem kell támogató, vagy támasz, ez pedig az jelenti, hogy támogató Gale se nagyon lesz a filmbe. Ezt most nem piszkálásból mondom, de tényleg. Sőt kifejezetten sajnálom. Bár valószínűsíthető volt ez a változtatás, de akkor se jó így. Ha jól értelmezem még Peeta védelmében való magyarázatott sem Gale fogja megtenni, hanem Haymitch. Galenek meg marad a harcos bajtárs szerep.

    - Éhező, nyomorgó 13. körzet? Na azt is elfelejthetjük, itt egy ultramodern állig felfegyverzett, katonai bázis van helyette. Nem félelemből vannak a föld alatt, hanem mert így harciasabb! :) De ennyi ultramodern fegyverrel ki is parázna? Nem azért van beosztott étel adagok, és spártai körülmények, mert szükség van rá, hanem mert ettől katonásabb minden!

    - Hogy Katniss annyira muja lenne – ahogy a könyvben van -, hogy épp csak a leglogikusabb kérést nem teszi fel, a : „szabadítsátok ki Peeta-t, de most azonnal!”?! Na ilyen nem lehet, hisz akkor esetleg elgondolkodnának a filmnézők azon, hogy mitől ennyire buta! Nem, a filmen láthatólag ez már az eszébe is jut, sőt ki is követeli!!


    De, ami még megragadott az az eszementül látványos hightech kütyük, és gépek. Amik persze abszolút műszaki baromságok! :D Viszont mindenkit, még a hozzám hasonló műszaki embereket is elvarázsol. A kedvencem Gale íjpuskája. Amióta megjelent róla a fegyveres kép, azon gondolkodtam, milyen agyament ötlettől vezérelve adtak neki íjpuskát, lecserélve a könyvbeli íjat. Ami persze rohadtul férfias fegyver, a középkor csúcs fegyvere. De a modern időkben kábé annyira hatásos a harcban, mint egy kétkezes bárd. Mert bár 2-3* erősebb, mint egy normál íj, és nyilvánvalóan messze pontosabban is lehet vele lőni. De ellentétbe az íjjal (amit Gale is használ a könyvben) sok másodperc újratölteni. Ha egy automata mechanika húzza is fel, akkor is a nyílvessző betöltése nehézkes, és lassú. Ember ellen persze jó, bármilyen testpáncélt átlő 100-200 m-ren belül, de páncélos gépek ellen vajmi keveset ér a normál vessző, a robbanóssal viszont csak épp célozni nem lehetne, az extra nyílhegy miatt („fejnehéz” vessző)! :)
    De messze alábecsültem a filmkészítők fantáziáját! Ó, megoldották ők ez a problémát! Csináltak egy ultramodern, mit tudom én mivel meghajtott szuper sugárfegyvert, mely köré dísznek, készítettek egy íjpuska burkolatot, ami vagányul mozog, meg überr királyul néz ki. :) De hogy semmi köze sincs egy valódi íjpuska működéséhez az tuti! :D Ha jobban megnézitek a jelnetet látható, hogy amikor elsüti Gale a fegyvert a karok kb 5 cm-rt ha kilengenek, majd villámgyorsan újra felajzódik a fegyver, valahonnan betöltve egy új veszőt. Ilyen minimális in mozgással talán fél métert lehetne arrébb lőni a veszőt (ha egyáltalán elhagyná a fegyvert). De az is árulkodó, hogy a fegyver elsülése után is nagyjából ugyanannyira van megfeszítve a karok. Mondom én ez egy specko sugárfegyver, íjpuska díszítéssel. :D De eszementül jól néz ki, és vagány, minden srác álma!!!
    De sajnos ennek van egy valószínűsíthető következménye is. :( Ilyen fegyverrel Gale nem túl sok harci jelnetben vehet részt, mert különben még a leg műszaki analfabétább nézőnek is leesik a fegyver „érdekességei”. Bár talán kitalálnak valami műszaki handabandát az önmagától felkeményedő karokkal, meg miegymással. :D

    VálaszTörlés
  6. Ja, azt valaki tudja, mi az a gátféleség, ami az előzetes végén összeomlik, semmi hasonló nem dereng a könyvből.

    VálaszTörlés