2014. szeptember 5., péntek

Elizabeth Banks Effie Kiválasztottbeli szerepéről

Nem titok, hogy Effie Trinket fontosabb szerepet játszik majd a harmadik Éhezők Viadala filmben, és hogy Elizabeth Banks színésznő azt mondja, élvezte azt a szabadságot, amelyet kapott azáltal, hogy kreatív módon alakítsa rózsaszín parókájú karakterét, amikor az élet elsodorja őt a Kapitóliumból.

Az Éhezők Viadala rajongóinak a múlt hónapban felkeltette kíváncsiságát, miért szerepelt Effie a nagy várakozás övezte film, a Kiválasztott, 1. részének karakterposzterén, hiszen a 12. körzet Kiválasztottainak mindig elegáns kísérője, az utolsó kötetnek csak a legvégén kerül megemlítésre. 
Suzanne Collins regényében Effie a Kapitóliumban maradt.

Francis Lawrence azonban korábban már megerősítette, hogy az ő filmverziójában majd láthatjuk, hogy Effie csatlakozik Katnisshez, Peetához és a többi lázadóhoz a 13. körzetben.
- A könyvben Fulvia gyakorlatilag helyettesíti őt. De hogyan is helyettesíthetné bárki is Elizabeth Banks Effie Trinket-ét ezekben a filmekben? - mondta Francis Lawrence az Éhezők Viadala weblapjára kikerült interjújában. - Amikor Suzanne Collins megnézte a Futótűz filmváltozatát, az egyik legelső dolog, amit mondott, hogy "Kizárt, hogy Effie Trinket ne legyen benne a Kiválasztott filmekben." Effie egyfajta melegséget, könnyedséget kölcsönöz ezeknek az egyébként sötét történeteknek. 

Banks számára ez jó hír volt. 
A 40 éves színésznő, a producer és a rendező azt mondták, azáltal, hogy a könyv nem korlátozza le a karaktert, Banks sokkal találékonyabb, szabadabb lehet a film jeleneteiben, mint a többi szereplő.
- Francis Lawrence csodálatos, nekem pedig nagy mozgásterem volt Effie életre keltése során, mivel mivel ő más karakterekkel ellentétben nem szerepel a könyvben. - mondta Banks az AAP-nek. - Szóval ténylegesen játszhattam a karakterrel. 

A film posztere határozottan elesettebbnek ábrázolja Effie-t, aki megszokott, csúcsdivatú ruháját a 13. körzet szürke egyenruhájára cserélte. 
- Partra vetett halnak érzi majd magát, hiszen ő soha nem élt még a Kapitóliumon kívül. - mondta Banks. - A 13. körzet nagyon rideg hely - még kávéjuk sincs, amihez Effie hozzá volt szokva a Kapitóliumban. Bár azért magával hozza divathóbortját ebbe a világba, és szerintem az emberek jól fognak szórakozni, amikor végignézik, Effie hogyan jön rá, miképp tud túlélni a 13. körzetben.

Lawrence, aki már a 2013-as Futótüzet is rendezte, korábban már elárulta, hogy a Julianne Moore által alakított, lázadók elnökéből, Alma Coinból is többet láthatunk majd a filmekben. 

Katniss pedig természetesen továbbra is Peeta és Gale között őrlődik majd.

Ám a stábtagok között bármilyen feszültség csak a képernyőn érzékelhető.
- Nagyon egyszerű életre kelteni ezt a világot, amikor az embernek ilyen nagyszerű színésztársai vannak - mondta Banks Panem disztópikus világáról. - Nagyon büszke vagyok Katnissre és Peetára, Jenre és Josh-ra. Kicsit mindannyian így vagyunk egymással.
Forrás: Yahoo Australia

2 megjegyzés:

  1. Én személy szerint nagyon örülök, hogy Effie mégiscsak szerepelni fog a filmekben. Nekem nagyon hiányzott a könyvből. Igaz, a könyv valósághűbb, abból a szempontból, hogy nem gyűjthetünk egy helyre minden általunk kedvelt szereplőt. Viszont biztos vagyok benne, hogy Effie karaktere egy kis könnyedséget fog adni az amúgy valóban komor hangulatú filmnek.

    VálaszTörlés
  2. Én is örülök annak,hogy Effie szerepel a filmben :D És várom h mit hoznak ki a karakteréből :)

    VálaszTörlés