2014. szeptember 20., szombat

Sam Claflin az Éhezők Viadaláról még a TIFF-en

Már egy hete el vagyok maradva ezzel az interjúval, egyetlen mentségem, hogy nem kell elszámolnom, mikor mit teszek ki azért bőven el voltatok látva olvasnivalóval. :) De Sam Claflinről is szívesen olvasunk, szóval most a The Guardianból olvashattok egy interjúrészletet, amelyekben az Éhezők Viadala politikai vonatkozásairól és az ismertségről esik szó.

Photograph: Teri Pengilley

Claflin méltányolja, hogy a sorozat ilyen érthetően tálalja a politikát közönségének, bár ő maga "nem túlzottan politikus alkat" és a politikai témák nem is vonzzák annyira. Persze, de mégis felvetődik a kérdés, hogy a film politikai mondanivalója vagyon több rágódni valót biztosít-e így, mintha csupán egy egyszerű akció-fantázia film lenne. 
- Igen, igazi mélységet ad a karaktereknek. - ért egyet Sam Claflin, majd arról beszél, milyen fájdalmasan alakul Finnick sorsa a harmadik Éhezők Viadala filmben, A Kiválasztott 1. részében, amely novembertől látható a mozikban. - A karakterem különösen sokat szenvedett a politikai rendszer miatt és a hatalomnak köszönhetően megtört ember lett. Az elnöki hatalom gyakorlatilag tönkretette Finnicket.

Politikát félretéve, Az Éhezők Viadalának köszönhetően a kezdeti aggodalmak ellenére rajongók serege zárta szívébe Claflint. Amikor bejelentették, hogy őt választották a szerepre, hatalmas volt a felhördülés: a rajongók úgy vélték nem elég dögös a szerephez. Bizarr módon néhány úgy fogalmaztak, hogy túl kövér. Ezekben a napokban, noha 9000-szer tweetelték újra a képét, napokig forgolódott álmatlanul ágyában. Milyen volt a múlt év, amikor ő vált a hormontúltengéses kamaszlányok tiltott gyümölcsévé?
- Ami a nagyszerű - mondja - hogy minden karakter, amelyet játszottam, nagyon más volt, szóval nem szőke hajjal és kigyúrt hasizmokkal járok-kelek, mint az Éhezők Viadalában. - Csak alkalmanként ismerik fel. - Egyfajta inkognitóban élek, ami nagyon jó. - Valóban, amikor megérkezik a Sohoban tartott interjúnkra, hátán hátizsákjával látszólag simán marad névtelen. - Barátok és kollégák révén megtapasztaltam már a másik végletet, amikor az ember nem tud elmenni sehova, nem hagyhatja el a szállodát nyugodtan, nem sétálhat le a pékségbe, nem tehet meg bármit, amit egy átlagember, ami szomorú. - teszi hozzá. - Nagyon szerencsés és hálás vagyok, amiért magamra maradtam vagy hogy nem ismernek fel.
Forrás: The Guardian

1 megjegyzés:

  1. Mondjuk ez számomra olyan elképzelhetetlen, hogy nem ismerik fel. :D Biztos azért néha fel szokták, elvégre más filmekben is játszik, és nem mindegyikben kellett ennyit alakítani a kinézetén.

    VálaszTörlés