2014. szeptember 27., szombat

Jennifer Lawrence inspirálta Lenny Kravitz új lemezét

Lenny Kravitznek szeptember 23-án jelent meg új albuma. Mivel a lemeznek van némi Éhezők Viadala vonatkozása, lefordítottam a cikket, bár végül a kapcsolódás kicsit kevesebb lett, mint amire számítottam. Ha viszont már lefordítottam, olvassátok el Ti is, úgyis ritkán olvashattok Lenny Kravitz-ről, pedig Éhezők Viadala karakterét sokan kedveljük.

50 évesen, Kravitz amerikaiként él Párizsban. Most, hogy cipőket tervezett és szerepelt Az Éhezők Viadalában, egy új nagylemezzel tér vissza a zenéhez, amelynek számai - ahogy mondja - csak úgy dőltek belőle a kasszasiker film forgatása során. 
Kravitz - akinek legismertebb száma az 1991-ben megjelent It Ain't Over 'til It's Over - azt mondja, az ihlet a forgatáson jött, amikor Cinnát, Jennifer Lawrence karaktereének stílustanácsadóját alakította. 
- Nem terveztem, hogy új albumot készítek. Egyszerűen csak végeztem a dolgom a filmen. Aztán éjszaka jöttek ezek a dallamok - mondta Kravitz Párizsban.

A zenész, aki Cinna szerepét a sorozat két filmjében is eljátszotta, Strut című albumával kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy "némi finomság és csillogás jókora adag érzékiséggel körítve". 


A lemezborítón fekete-fehér fényképen látható, csupasz mellkasán egy hatalmas tetoválás, szmokingot és napszemüveget visel. Azt mondja, maga a zene a szerelemről és a kapcsolatokról szól:
- Felölel mindenféle érzést szexuális vágytól az összetört szíven át a kétségbeesésig és a félreértett szerelemig. - mondta.

Kravitz többé-kevésbé kilenc éve él Párizsban, és legutolsó videoklipjét is a városban forgatták:
- Szerintem ez egy nagyon szexi város és esztétikailag is csodálatos... az építészete, a tervei... nagyon motiváló - mondta.
Közel egy évtized itt élés után, Kravitz otthon érzi magát Franciaországban.
- Már nem érzem magam idegennek. Most már, ha jövök, úgy érzem, mintha hazamennék, mert azt is teszem. 

Amikor a most kedden megjelent albumának számait írta, a dalok természetesen fakadtak belőle.
- Akárhányszor új nagylemezt készítek, mindig más érzés. Ez az album egyszerűen csak jött. - mondta. - Nem mondanám, hogy könnyű volt, de csak áradtak a dolgok. Minden csak úgy eszembe jutott. Még gondolkodnom sem kellett. Csak hagynom kellett, hogy jöjjön. 

A lemez utolsó dala egy feldolgozás, amire Kravitz azt mondja, ritkán csinál ilyet. Ám a The Miracles 1965-ös Ooo Baby Baby című száma váratlanul keltett csodálatot benne.
- Egyik reggel az Éhezők Viadalára sminkeltek és a sminkes ezt hallgatta a rádióban és csak úgy bekattant [hogy fel kellene dolgozni]. Rég hallottam már és olyan szépen szólt. - mondta.

Bár Kravitz már több, mint 40 millió albumot adott el, még mindig szívesen ír zenét.
- Nem tudom, kell-e még bármit is bizonyítanom, csak ki szeretnék bontakozni. Szeretnék még nagyobb zenész, még jobb előadó lenni. És itt nem a slágerlistákra vagy a pénzre gondolok, hanem az élményre. - mondta. Azonban az, hogy betöltötte az 50-et, filozofikussá teszi: - A számok semmit nem jelentenek. Nagyszerűen érzem magam. Soha korábban nem éreztem ilyen jól magam... fizikailag, szellemileg és lelkileg sem.
Forrás: Telegraph.co.uk

2 megjegyzés:

  1. 50 éves ?? :O Én olyan 30-35-nek néztem meg hittem is. :D Mindenesetre kár, hogy meghalt a történetben, hiányozni fog a két utolsó filmből, szerethető karaktere volt..

    VálaszTörlés
  2. Nekem is hiányozni fog a filmből :(
    Am nem is tudtam,h itt él az EU-ban xDDD Egy csónakban evezünk :DDD

    VálaszTörlés