2014. szeptember 17., szerda

Cressida megragadja a pillanatot: Natalie Dormer interjú

A TheHungerGamesExclusive interjúsorozatának harmadik és egyben befejező darabját olvashatjátok. Azért még jön valamikor (reményeim szerint holnap) jön egy stábtagokat bemutató bejegyzés még, aztán lassan végére érünk a rohamnak. :) Mondjuk amiatt ne aggódjatok, hogy nem lesz mit kitennem, tele a raktár...


Nos, milyen érzés levetni a Trónok Harcában viselt brokát ruhákat és fizikai erőfeszítést tenni egy szerepben?
Nagyon élvezem. Régóta vágytam már egy olyan szerepre, amellyel jár némi akció is. Szóval most ezért csupa vér és piszok az arcom. Nőként igen üdítő, hogy nem kell folyton szépnek és tökéletesnek lenni egy szerepben.

Egy csapatnyi vagány női főhős egyike vagy A Kiválasztottban is.
Ez egyszerűen fantasztikus. Ennek a filmnek a szépsége, hogy egyenlőek benne a nemek, és tényleg, olyan mint egy modern vadnyugat. Persze minden filmnek ezt kellene visszaadnia. De nem csodálatos, hogy Amerika egyik jelenleg legsikeresebb mozis sorozatának ilyen bámulatos női főszereplői vannak? Rég esedékes volt már egy ilyen.

Akkor mesélj nekünk Cressidáról.
Cressida nagyon érdekes, mert a Kapitóliumból származik. Tudatos döntése volt, hogy a 13. körzet föld alatti bázisára költözik és csatlakozik a forradalomhoz. Cressida hihetetlenül tehetséges abban, amit női filmrendezőként csinál.

Miért jött el a Kapitólium csodálatos életéből?
Evan [Ross - Messalla], Wes [Catham - Castor] és Elden [Henson - Pollux] - akik a stábom többi tagja - egyik este leültünk és elbeszélgettünk arról, vajon miért is jöttünk el. Színészként az ember megtalálja a maga mozgatórugóját. Talán történt valami valamelyikünk egyik családtagjával, amelynek Snow elnök elnyomó kormánya volt az oka? Sajnos az, hogy egy kormány visszaél a hatalmával az elég megszokott dolog.

Cressida nagyon érdekes, mert a Kapitóliumból származik. Tudatos döntése volt, hogy a 13. körzet föld alatti bázisára költözik és csatlakozik a forradalomhoz.
- Natalie Dormer

Propagandahirdetések rendezőjeként gyakorlatilag ő éri el, hogy Katniss elvállalja a Fecsegőposzáta szerepét, igaz?
Ez érdekes, mert Cressidának van egy munkája, amiben profi. Mindannyian tudjuk, milyen fontosak a közönségkapcsolatok ebben a modern világban és filmrendezőként Cressida tudja, miként kell eladni valamit és érdekli a Fecsegőposzáta szimbolikája. De szinte teljesen mindegy neki, hogy kedveli-e Katnisst vagy sem, amíg közvetíteni tudja a kívánt üzenetet.

Te magad Nagy-Britanniából származol. Mit gondolsz, miért van ezeknek a filmeknek ilyen mély és széleskörű hatása?
Olyan sok témát érintenek. Van benne egy személyes jellegű szerelmi történet, amely Katniss, Peeta és Gale konfliktusáról szól. És nyilvánvalóan ott vannak benne ezek a nagyszabású poiltikai tartalmak. Aztán vannak még ezek a fantasztikus akciójelenetek, amelyek során az embernek komoly döntéseket kell hozniuk önfeláldozásról és hovatartozásról. Mindegy, ki honnan jön - alapvetően mindenkiben ugyanaz az emberi DNS van.

Mit üzen neked személy szerint a sorozat?
A Kiválasztott azt jelképezi, hogy meg lehet találni az utat a reményhez és meg lehet küzdeni az elnyomás ellen.

Beszéljünk a hajadról - illetve annak hiányáról.
Igen, minden nap leborotválják a hajamat. A tetoválásom ideiglenes, szóval azt is minden nap újra fel kell festeni.

Fejezd be a mondatot: amikor először leborotválták a hajamat...
... addigra beletörődtem, és engedtem, hadd csinálják. Előzőleg egy pohár borral a kezemben ültem barátaim körében és erről beszélgettünk. Mire ténylegesen megtörtént a lakókocsiban, már fel voltam rá készülve. És a könyv úgy szólt, hogy le van borotválva Cressida feje és nem úgy, hogy teljesen kopasz.

Ez a helyzet a 13. körzetben viselt katonai egyenruháddal is.
Egész punkos a szerkó, nem? Londoni lányként tudom, hogy a Kurt and Bartot [jelmeztervezők] olyan brit tervezők motiválnak, mint Alexander McQueen és Vivienne Westwood. A szabása érdekes, de a jelmez ugyanakkor praktikus is. Kényelmesnek kellett lennie, hiszen vérben, sárban és vízben rohangálunk álló nap.

Ez a szerep igen komoly fizikai igénybevétellel jár. Hogyan edzettél az akciójelenetekre?
Nemrégiben lefutottam a London maratont, szóval az edzések az állóképességem és az erőm fejlesztésére irányultak. Szóval egyszerűen folytattam a maratoni edzésprogramomat és kiegészítettem egy kis jógával, hogy kinyújtsam a görnyedt vállaimat és hogy hajlékony maradjak, és ez elég volt, hogy erős legyek. Itt azonban Párizsban rengeteg a csoki és sajt és mindenféle rosszaság.


Sok szereplő már hosszú ideje dolgozott a sorozaton. Milyen volt köztük az első nap?
Messalla, Castor, Pollux és Cressida kívülállók, akiket csak rásóznak Katnissre és Gale-re. Szóval az élet és a film tökéletes összhangban volt egymással ilyen téren. Lehet, hogy gyengének tűnök, de azt gondoltam, "Használd csak ez ki." Kezdetben mindannyian nagyon udvariasak voltunk egymással, de mostanra, amikor hajnali kettőkör még együtt állunk nyakig vízben, összekovácsolódtunk.

Az Éhezők Viadala és a Trónok harca is olyan sorozatok életedben, amelyek sikeres könyveken alapulnak, amelyeknek hatalmas rajongótáboruk van. Milyen érzés ez?
Ez egy ajándék, mert az írás során a minőség a legfontosabb - és ezért szólít meg olyan sok embert. A Kiválasztottban hatalmas mélységek vannak, és mindezt olyan emberek keltik életre, akik karrierjük csúcsán vannak, legyen szó a rendezésről, kaszkadőrmunkáról, díszletekről, sminkről, számítógépes animációkról. Ilyen sokrétegű tehetség mellett pedig ott van ez a hihetetlen szereplőgárda is.
Forrás: TheHungerGamesExclusive

1 megjegyzés:

  1. Egésznap erre a cikkre vártam :D
    Egyre jobban megkedvelem Cressidat, illetve magát Natalie Dormert is. :) Örülnék neki,ha a filmben nem csak Effie karakterének adnának több szerepet,hanem Cressidának is :P

    VálaszTörlés