2014. szeptember 15., hétfő

Mire számítsunk az előzetesben?

Szolgálati közlemény.: Beszürkítettem a hátteret végül. Múltkor szóba került, hogy nem harmonizál egymással a fejléc és a kék háttér, úgyhogy váltottam. Így van egy kis 13. körzetre jellemző szürke, könyvborítót idéző kék árnyalat, és ezektől talán nem üt el túlzottan a fekete fejléc és az esetleges tüzes motívumokat tartalmazó promóanyagok. Nekem most még hiányzik kicsit az oldalsáv kerete, de ezen még lehet dolgozok a közeljövőben.

Elviekben este 6-kor érkezik az előzetes [amit ne vegyetek készpénznek - szerintem ez 7 óra is lehet, gyakran akkor érkeznek promóanyagok. Én 6 körül érek haza, amint tudom, teszem ki az előzetest], amelyhez immáron két ízelítőt is kaptunk. Az elsőben, múlt szerdán azt láthattunk, amikor Katniss (valószínűleg 12. körzetben lévő egykori otthonában) felfedezi a Snow elnök által küldött rózsát, a háttérben pedig az elnök hangját is halljuk, amint azt mondja: "Everdeen kisasszony! Azok a dolgok tesznek tönkre minket leginkább, amiket a legjobban szeretünk." A tegnap esti valószínűleg a 8. körzetben történik, amikor Katniss és Gale láthatóan összeszokottan vágnak vissza a Kapitóliumnak. Katnissen, Gale-en és Snow elnök rózsáján kívül nem derül ki, mire számíthatunk az előzetesben, a Bustle cikke azonban ezt a kérdést boncolgatja.

Finnick


Oké, hogy látjuk majd Katnisst és Gale-t, de mi a helyzet Finnickkel? Úgy lenne igazságos, ha az előzetesben azt is láthatnánk, ő hogyan alkalmazkodik a 13. körzetben zajló élethez. Vagy esetleg vethetnénk az előzetesben egy pillantást az esküvőjére, ahol legalább egy kicsit elegendheti magát. Lássuk be: minden pillanatnak örülünk, amikor boldog Finnicket láthatunk.
Más kérdés, hogy véleményem szerint ez a film nem boldog, ráadásul Finnick sem egy főszereplő benne ezúttal. Azért a kisgatyában flangálós részt megnézném, na. ;)

Haymitch és Effie


Örülünk a hírnek, miszerint Effie-ből is többet láthatunk majd a filmben, mint a könyvben. Jó lenne az előzetesben is látni a két mentort, akik sokat civódnak egymással.

Még több a 13. körzetből


Jó lenne már látni, hogy néz ki belülről, sok jót hallottunk már róla. A könyvben nagyon részletes leírást kapunk a hatalmas betonból készült alagútrendszerről, de sokkal izgalmasabb lenne látni, mint csupán elképzelni, hogyan keltették mindezt életre.

Peeta visszatérőben


Ez az a pont, ahol elkezdem nem érteni a cikk szerzőit, akik azt mondják, eltérített Peetát láttunk már eleget (agymosottat legalábbis az első két kapitóliumi propaganda filmben), most már jó lenne látni Peetát, miután kimenekítik a Kapitólium markából. Szerintem ez annyira a rész végén történik majd, hogy biztosan nem számíthatunk ilyesmire az előzetesben. Ha már Peeta, akkor épp a Kapitóliumból, az interjúkból lenne érdemes bevágni valamit.

Peeta és Katniss


Még ha csak egy villanásnyira láthatnánk is, amikor Peeta megtámadja Katnisst, már az is megérné, mert Josh Hutcherson és Jennifer Lawrence között akkora az összhang, hogy mindenképp jó lenne őket együtt is látni ebben az előzetesben is. Szintén személyes vélemény, hogy az, hogy Peeta nekitámad Katnissnek, akkora spoiler, hogy nem szabadna ellőni egy előzetesben.

Még több Katniss


Miután olyan sok propaganda anyag mellőzte Katnisst, most már itt lenne az ideje, hogy teljes valójában láthassuk.

Lorde száma

Az előzetes tökéletes háttérzenéje Lorde-nak az a száma lenne, amelyet az énekesnő a filmhez írt, hiszen akkor egy nap kaphatnánk előzetest és részletet is a Lorde-számból. Véleményem szerint viszont pont emiatt sem lesz ez így, illetve minden bizonnyal lesz majd Lorde-számos TV-spot, de majd az a későbbi időszakban. Türelem :)
Forrás: Bustle

6 megjegyzés:

  1. Ancsi: Szuper lett az oldal,tetszik ez a dizájnváltás :D (engem nem zavar,h nincs oldalsáv keret,de persze ez a te oldalad:D)
    Nagyon,nagyon,nagyon várom az előzetest :D (bár itt halkan megjegyezném,h a Johannás cikknél nem jobban,csak háát arról nem tudtam előre,h lesz xDDD)
    Amit eddig kiszivárogtattak az előzetesből,az nyilván most is benne lesz.
    Finnicknek én is örülnék,ha benne lenne:D (nem tudom van-e rá esély) Az amikor Peeta megtámadja Katnisst tuti nem lesz benne,legalábbis én nem lőném le a poént… Az interjúkra én is számítok az előzetesben. A Futótűzben sok Katniss volt,gondolom ebben is lesz.
    DE,akinek én a legjobban örülnék az előzetesben(gondolom nem okozok senkinek sem meglepetést) az JOHANNA :DDD

    VálaszTörlés
  2. Úgy várom már az előzetest!

    VálaszTörlés
  3. Saját tippek:
    -Lebombázott 12. körzet
    -8. körzet akció
    Ezek szinte biztosak, mert az előzetes előzeteseiben is ott voltak.
    -13. körzet (nyilván sok lesz belőle, mert a film elég nagy része fog itt zajlani.
    -Kapitólium (Snow tuti lesz. Peeta? Johanna?
    -Sok-sok Katniss, biztos vagyok benne, hogy ezt az előzetest is nagyon kihegyezik rá.
    -Teljes tv stáb, belőlük még csak Cressidát láttuk az előző trailerben.
    -Gale, Prim a 13. körzetben Katnissel
    -Coin-Plutarch-Beetee-Haymitch-Effie
    Fú, hát ez rengeteg, remélem nem csak 1:45 lesz, mint azt sok helyen olvastam már.

    Peeta biztos nem kap túl sok időt, legfeljebb egy rövid jelenetet. Majd az utolsó előzetesben koncentrálhatnak jobban rá, persze a legdurvább spoilereket nem hinném, hogy ellövik (az amúgy is a film utolsó 15 perce, ez olyan, mintha a Futótűznél az Aréna felrobbanása bekerült volna a trailerekbe). Finnick-Annie is nagy kérdés, és ott van még Boggs is, akit fel lehet vezetni.

    VálaszTörlés
  4. A körzetet én is megnézném belűlről, viszont remélem, hogy ilyen fontos részeket, mint amikor Peeta megtámadja Katnisst nem lőnek el. Elrontaná a filmélményt. Szerintem.:)

    VálaszTörlés
  5. Na, végül minden volt: Finnick, Peeta, 13. körzet belülőr, Haymitch, Effie, igaz, külön-külön, és sok-sok Katniss, nem lehet hiányérzetünk.

    VálaszTörlés
  6. Hát igaz, hogy Finnick nem főszereplő ebben a részben (az előzőben se), de mellékszereplőnek azért elég fontos, szerintem egy villantást lehet, kapunk belőle, ami tuti nem az esküvője lesz. :D Szerintem az sem való egy előzetesbe, mint ahogy a fojtogatós rész se. Az előző részeknél se kaptunk egy képkockát se a film második feléből, ami szerintem jól is van így.

    (És igen... ezt sikerült nem elküldenem, mielőtt kijött volna az előzetes. :D De az lett, amit vártam.)

    VálaszTörlés