2014. szeptember 7., vasárnap

Készül Lorde Kiválasztott-végefőcím dala

Mint tudjuk, Lorde kezében van a Kiválasztott filmzenei albumának felügyelete, és ő írja az album első kislemezét is. A Billboard cikke a munkálatokba kínál pici betekintést. A New York postból pedig egy-két további apró kiegészítést is olvashatunk.

Lorde a Munka ünnepének [ezt az Egyesült Államokban szeptember első hétfőjére esik] hétvégéjét a New Jersey-i Asbury Parkban töltötte, azonban ez egy munkahétvége volt. 

A 17 éves Új-Zélandi énekesnő Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részének első kislemezét vette fel a Lakehouse Recording Stúdiójában. A fiatal művész nagyszerű ajánlólevelet kapott az Asbury Park stúdiójának használatához: magától Bruce Springsteentől.
- Azt mondják, kaptak egy hívást a Springsteen Camp-ből, akik minket ajánlottak. - meséli a stúdió tulajdonosa, Jon Leidersdorrf. Az Asbury-ben található helyszín a legismertebb stúdió a környéken, amelyet már olyan nehézfiúk is használtak, mint Bon Jovi és a The Gaslight Anthem.

Springsteen és Lorde már korábbról ismerik egymást. A The Boss becenévre hallgató zenei legenda idén év elején ausztráliai turnéja alkalmával feldolgozta és előadta Lorde Royals című számát. 

Ami az új számot illeti, amelyet a film stáblistája alatt hallhatunk majd, Leidersdorrf  azt mondta a rajongók "komor, sötét és erőteljes" dallamokra számíthatnak.

Lorde a jelenleg címmel még nem rendelkező számot Paul Epworth (Adele, Coldplay, U2, Bruno Mars) producer segítségével vette fel, aki augusztus 28-29-re egy kétnapos felvételre repült a helyszínre. A szám hangszerelési munkálatait Matt Wiggins - aki a U2 lemezfelvételeiről kért szabadságot - és a Lakehouse [stúdió] hangmérnöke, Eric Romero végzik.

Lorde és a szám felvételén segédkező szakemberek.


Lorde maga osztotta meg Twitterén a dal szövegének két sorát, amelyekről Leidersdorrf megerősítette, hogy ezek valóban a készülő dal első sorai. "I'm a princess cut from marble, smoother than a storm" [~Márványból faragott hercegnő vagyok, csöndesebb, mint a vihar.] olvasható a kézzel írott lapon. 

A szám felvétele mellett Lorde és csapata a Paramount Theater-ben próbált, hogy készüljenek a lány szeptember 5-én, Philadelphiában a Mann Theater-ben induló turnéjára. 
De nem minden csak a munkáról szólt: A kamaszlány megtekintette a nevezetességeket, a tömegben elvegyülve sétált a sétálóutcákon, és jókat evett a városban.
- Ő egy hétköznapi 17 éves lány, aki nagyon intelligens. - mondta Leidersdorrf.

A Kiválasztott filmzenei albuma három nappal a film megjelenése előttől kapható a [kinti] boltokban.
Forrás: Billboard

A New York Post cikke szerint pedig:

Lorde új, a közelgő Éhezők Viadala: A Kiválasztott című filmjének albumára íródó dala ezen a hétvégén készül el, mondta az énekesnő kiadójának vezetője, Jason Flom.

- A hangzásvilág meg fogja lepni a Lorde-rajongókat, de ez az egész album szellemiségére jellemző - mondta Flom. A The Royals énekesnője felügyeli a teljes albumot, dala pedig a film végefőcíme alatt lesz majd hallható. Arról azonban, hogy kik szerepelnek majd még ezen az albumon, Flom sem árult el semmit. - De nagyon eklektikus ízlése van [Lorde-nak], nem hozott nyilvánvaló döntéseket, szóval ez az album más lesz, mint a korábbi Éhezők Viadala társalbumok.
Forrás: NYPost

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése