2014. szeptember 27., szombat

Ismerd meg Egeriát, az Államügyek Miniszterét!

Bár ígéretem szerint nem szokásom Capitol Couture-ról fordítani, Egeria karakterére azonban utalást már kaptunk, előzetesben már láttuk, mégsem tudunk róla semmi konkrétabbat. Azt remélem, ebből a cikkből talán kiderül, ki is az új karakter, akit Sarita Choudhury alakít majd a filmben.

- Nagyon divatban van itt a fehér mostanában - állítja az Államügyek Minisztere mosolyogva, miközben lehúzza kezéről személyre szabott elefántcsont kesztyűjét. Az elegáns és méltóságteljes Egeria haja bonyolult kontyba van csavarva, arany szemceruzája vonalának íve elvonja a figyelmet nehéz, ékszerberakásos fülbevalójáról. Visszafogott brokátszoknyát visel, amely jól illik modern-konzervatív gombmentes kabátjához, Nehru gallérjához és a mindig kéznél lévő kesztyűjéhez. 

- Ők az én asszisztenseim bizonyos módon - mondja Egeria, miközben visszahúzza kezeire az imént lehúzott kesztyűt. - Ha ideges vagyok, mozgatom a kezeim, a kesztyű pedig felhívja a figyelmet a kezeimre, és ezáltal az agyam arra készteti, hogy álljanak le. Erre mindig ügyelek, ha valaki figyel és feltett szándéka, hogy kritizáljon. 

A Kapitólium újonnan létrehozott Információs Minisztériumának vezetése, amely Egeria feladata, nem kis feladat. Ez egy olyan kormányzati ág, amely még gyerekcipőben jár, célja, hogy fejlessze az információáramlás rendszerszintű működését Panem-szerte, melynek része az információk gyűjtése és elemzése. A minisztérium mind a Kapitólium, mind pedig a körzetek életét felügyeli, és míg Egeria a körzetekbe küldötteket delegál, neki az a feladata, hogy a különböző részfeladatok együttműködését irányítsa, hogy az a lehető leghatékonyabb legyen. A 2. körzet egykori Műveletirányítója számára nem idegen a vezetői felelősség. Az új pozíciójával járó nyilvánosság viszont más kérdés:
- Az, hogy nyomon követ a nyilvánosság, jelent némi nyomást, ezért aztán megpróbálok mindenben példát mutatni. Az Egységes Panem gondolkodásmódja mindvégig szemeim előtt lebeg - csak együtt tehetünk igazán nagy dolgokat. Ebben teljes szívemből hiszek.
Forrás: Capitol Couture

Izgalmas dolog emellett látni a legújabb hackelős anyagot. És ami igazán durva, az a jelenség életszerűsége...

1 megjegyzés:

  1. Azta. Örülök hogy pár új karakter is lesz a filmben, érdekes személyiségnek tűnik ez az Egeria.
    Annak meg külön örülök, hogy Effie mégis benne lesz az 1. részben is, és Fulviát kihagyják.

    VálaszTörlés