2014. szeptember 11., csütörtök

Készül a Kiválasztott, 1. rész háttérzenéje

Újabb nagyon fontos elem felvétele történik a napokban a filmhez, mégpedig a háttérzene lesz az, ami elkészül a napokban. 

Mint azt sokan tudjátok - de mivel egyre többen vagytok újak is, ismét leírom - az Éhezők Viadala filmekben soha nem hallhatunk slágerszámokat, csak a végefőcím alatt. Az első film alkalmával ott hallottuk Taylor Swift sokat reklámozott Safe and Sound című számát és az én személyes nagy kedvencemet, az Arcade Fire Abraham's Daughter című számát is. A Futótűz végefőcíme alatt a Coldplay Atlas című száma ment, a Kiválasztott, 1. részéhez pedig Lorde új számát ígérik. A 'soundtrack' vagy filmzenei album néven tehát egy ún. társalbumot kapunk minden alkalommal, amelyen a könyvek/filmek vagyok azok bizonyos jelenetei által ihletett dalok hallhatóak.
Az ezúttal megjelenő filmzenei/társalbum 2014. november 18-tól kapható a kinti forgalmazóknál.

A filmek alatt minden esetben a James Newton Howard által szerzett komolyzenei alapokon nyugvó dallamokat hallhatjuk a háttérben, ez az, amelyre 'score'-ként utalunk. Ezek a dallamok azok, amelynek rögzítése épp mostanában zajlik, és amelyről egy képünk is van.

Forrás: Nina Jacobson Twitter

12 megjegyzés:

  1. Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly zenekar dolgozik azért, hogy a nekünk természetes háttérzenékkel élvezetessebbé tegyék a filmélményt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig de. :) Én pedig imádom - úgy általában is a score-okat, de az Éhezők Viadaláéit aztán nagyon. :))

      Törlés
  2. Amúgy tudja vki,hogy melyik az a "score" amikor a kiválasztottak "felvonulnak"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Horn of Plenty a címe, az a Panem himnusza.

      Törlés
    2. De jó :D köszönöm :D (Egyébként éppen a második részt nézzem :D)
      Már csak 69 nap :DDD

      Törlés
    3. Sőt: lehet hetekben mérni. És így nem egész 10 hét van vissza :)

      Törlés
    4. :D
      Most már ki kell tartanunk,tényleg nem sok van hátra :D
      És hétfőn kapunk egy (lehetőleg) szuper előzetest és (remélhetőleg) egy újabb "Olvassuk újra fejezetet" :D

      Törlés
  3. Egy jó score hatalmasat dobhat akármilyen filmen. Nagy szerencse, hogy napjaink egyik legjobb zeneszerzője dolgozik az Éhezők viadala filmeken, most se fogunk csalódni benne.

    VálaszTörlés
  4. Ha már "csak" olyan minőségű lesz a végefőcím dal, mint az előző 2 film végén, már jól jártunk. :) Számomra átlag filmeknél, ahogy véget ér általában ki is kapcsolom. De az éhezők viadala esetében ezt eddig sosem tudtam megtenni, mindig kellett az a jó 5 perc kis gondolkodás, csendben mélázás a film végezte után. Imádom az 1.rész végén az Abraham's Daughter és a Safe and Sound-ot, és a 2.rész végén az Atlast-t! Szóval ha csak ennyire jó lesz mint az elődei, akkor csúcs-szuper lesz!! :)

    VálaszTörlés
  5. egyszer én is bent akarok ülni egy ilyen zenekarban, higgyétek el fantasztikus érzés alkotni valamit közösen :) (egy zenész)

    VálaszTörlés