2014. szeptember 11., csütörtök

10 legviccesebb Johanna Mason beszólás A Kiválasztottból

Bár vélhetően a most novemberben a mozikba kerülő Kiválasztott, 1. részében nem sokat láthatunk Johannából, tény, hogy az ő megszólalásai, megmozdulásai azok, amelyek sok könnyedséget visznek a filmbe. A Futótűzben már bizonyított a karakter, de jó lenne, ha a Kiválasztottban is megmaradnának a legfrappánsabb Johanna jellegzetességek. A Bustle cikke a napokban gyűjtötte össze ezeket. //Máténak és minden Johanna-rajongónak külön szeretettel :) //

1. "Ne szívass, zsenikém!"
Az eredeti szövegben a 'zsenikém' szó helyett a 'brainless' szó olvasható, ami agyatlant/ostobát jelent, és azt rója fel a cikk írója Johannának, hogyan nevezheti ostobának a lázadás vezetőjét.

Emlékeztetőül: a mondat akkor hangzik el, amikor a 2. körzet támadása után Katniss magához tér a 13. körzet kórházában és konstatálja, hogy él.

2. "Rám szabadítottak egy dilidokit. Mindennap beugrik hozzám. Elvileg az lenne a dolga, hogy segítsen, de majd pont egy ilyen fickó fog meggyógyítani, aki az egész életét ebben a nyúlüregben töltötte. Totál idióta."

Na, ki szeretne Johanna pszichológusa lenni? :)

3. "Még szerencse, hogy az unokatesód nem fél tőlem – kacsint rám bizalmaskodva, aztán leugrik az ágyamról, és az ajtó felé indul. Amikor elmegy Gale mellett, a csípőjével meglöki a lábát. – Ugye, szépfiú, te nem félsz tőlem?"

Mondja ezt azok után, hogy kifejti, ő azért nem lett volna alkalmas Fecsegőposzátának, mert nem olyan népszerű, mint Katniss. De a cinizmusa, az öniróniája és a csípős nyelve a helyén van, és mindig kihasználja a lehetőséget a flörtölésre. Ugye minden érdeklődő/rajongó olvasta a Gale-Johanna fanficet? :)





4. "A féltékenység valóban szerepet játszik abban, hogy utállak. De az sokkal jobban irritál, hogy nagy kamu, amit művelsz. Ez a nyálas romantikázás meg drámázás, meg hogy az elesettek védelmezőjének szerepében tetszelegsz. Nem hiteles az alakításod. Persze tudom, hogy nem játszod meg magad, viszont ettől még elviselhetetlenebb az egész. És ezt most nyugodtan veheted személyes sértésnek."

Na igen. Tény, hogy Johanna jobban átlát Katniss-en, mint Panem lakói, de azért ez egy kicsit erős részéről is. Még szerencse, hogy megszoktuk tőle :)

5. "Ugye, nem akarod kihagyni ezt a remek alkalmat, hogy megmutasd Snow-nak, milyen jól táncolsz?"

Finnick és Annie esküvőjére készülődve incselkedik Johanna Katniss-szel, és Katniss ezúttal meg is fogadja Johanna tanácsát és Primmel remek párost is alkotnak a tánc alkalmával :)

6. "De az biztos, hogy elmegyek abba a rohadt Kapitóliumba. Még ha ki kell nyírnom valamelyik egységünket, és magamnak kell odavezetnem a légpárnásomat, akkor is."


Láthatóan nem túl stabil Johanna érzelmileg - ööö, láttuk őt valaha is stabilnak a sorozat folyamán? - így nem csoda, ha nem akarják engedni, hogy elutazzon a Kapitóliumba tartó katonákkal.

7. "Szerintem a viadalt könnyebb volt megnyerni, mint végigcsinálni ezt a kiképzést."

Szeretem azt, amikor a két lány összebarátkozik a kiképzések során. Bár nehéz dolguk van, mégis biztonságos helyen vannak és jó látni, hogy oldódik kicsit köztük a feszültség. Kedvenc jeleneteim között vannak ezek a kiképzős jelenetek, és ez is valóban egy klassz beszólás Johannától.

8. "Delly kijött a sodrából, és leteremtette Peetát, hogy hogyan viselkedhetett ilyen bunkón veled. Úgy sipákolt, mintha valaki egy egeret böködött volna villával."

Johanna elég érzékletesen festi elénk a képet, ez ezúttal is tagadhatatlan.

9. "De minden rosszban van valami jó; amikor senki sem figyelt oda, gyorsan betoltam Peeta adagját."

No igen, ez már korábban is jellemző volt: a könyv legjellegzetesebb pillanatai közé tartozik, amikor Johanna többször is megcsapolja Katniss morfling-adagját.


10. "Ne nézz már ilyen önelégülten – förmed rá Johanna [Enobariára]. – Úgyis ki fogunk nyírni."

Ez már egy könyv végi jelenet, amikor arról szavaznak a Kiválasztottak és az egybegyűltek, legyen-e egy utolsó Viadal. Johanna meglepődik Enobaria jelenlétén, aki a könyv elején tett megállapodásnak megfelelően maradhatott életben.

Forrás: Az idézeteket a Bustle javasolta, a magyarázó szövegeket végül nem a cikkből vettem, hanem én magam írtam.
Az idézetek magyar verziója pedig természetesen Suzanne Collins: A Kiválasztott című regényéből származnak.

9 megjegyzés:

  1. Úristen! Ancsi,Nagyon köszönöm :D Tényleg,ez most jobban feldobta a napomat,mint ahogy az előzetes fogja (Ebben biztos vagyok) A magyarázó szövegeid/megjegyzéseid is jók lettek :P
    Johanna egyszerűen ZSENIÁLIS,IMÁDOM :D A 2-es, 6-os és a 10-es pontot imádom,most is hangosan felnevettem xDDD Főleg a 6-os :DDD Elképzeltem,ahogy Johanna beront a Kapitóliumba xDDD(Sajnáltam egyébként,h nem mehetett a többiekkel,de legalább így nem esett baja. Amúgy a végéről nagyon hiányzott. Ugye nem csak én vagyok dühös,h nem tudni mi lett vele a végén?!Ugye?) A 10-es,Enobaria arc kifejezésére kíváncsi leszek (a filmben)xDDDD Remélem ezt a három pontot(2,6,10) nem felejtik ki a filmből.:D
    A 7.es pontnál én is szerettem amikor kezdtek összebarátkozni Katnissel :D Főleg amikor egy szobába kerültek és Katniss észrevette,h Johannának egyetlen személyes tárgya sincs :(
    Még nem olvastam, a Johanna-Gale fanficet,de amint lesz időm elolvasom. Egyébként szerintettek Johanna vagy Enobaria győzne,ha harcolnának?
    Ui.: Ez lett az eddigi legjobb cikk (amióta itt vagyok) Váááá xDDD KÖSZÖNÖM :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alig vagy elfogult, de örülök, ha tetszik a cikk :)
      Mondjuk ilyet nem tudok túl gyakran prezentálni, de most adódott a lehetőség.

      Törlés
    2. Na igen, alig :D (bocsi :P)
      Tudom,nem lehet gyakran ilyen cikk,de most nagyon örülök neki :)

      Törlés
    3. Ancsi:*Köszönöm,hogy külön nekem (részben) ajánlottad a cikket ;) (ez véletlenül lemaradt)

      Törlés
  2. Nagyon jò cikk.A kedvenceim a 3-as az 6-os a 9-es és a 10-es.Johannàt én akkor kedveltem meg mikor össze baràtkoztak Katniss-szel.Amùgy a vége nekem is nagyon hiànyos a könyvnek.Szerintem Johanna nyerne :) Köszi a cikket Ancsi :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi,hogy válaszoltál a kérdése(i)mre és hogy megerősítetted a véleményemet :)

      Törlés
  3. Szivesen tettem örültem a kèrdèseknek! ;)

    VálaszTörlés
  4. Ezek de jók :D
    hát nem tudom... Johannának szurkolnék , az tuti, de hogy ki nyerne...passz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      Én is Johannának szurkolnék az tuti:D (Kár egyébként,h Enobariáról ilyen keveset tudunk:P)

      Törlés