2014. július 30., szerda

Hamarosan indul az Olvassuk újra a Kiválasztottat! rovat

Na. Ez úgy volt, hogy amikor elindult az oldal, fejezetenként foglaltam össze az Éhezők Viadala történetét, aztán a Futótűz előtt (jóval előtte, az első könyv filmváltozata után) csináltam a második kötetből is egy újraolvasós rovatot. Az első könyvnél még nem sokan jártatok erre, aztán a második könyv újraolvasós rovatát szerintem túl hamar csináltam, amikor még nem voltak anyagok a filmhez, és sokszor nem is igen volt reakció rá. Akkor voltak felajánlások, hogy lenne, aki szívesen megírná a harmadik kötetét, de ez végül elmaradt, én meg nem erőltettem.


Nekem azonban most jött meg a kedvem ahhoz, hogy újra, fejezetről-fejezetre képbe kerüljek a történésekkel, ezért elhatároztam, hogy felélesztem a rovatot. Szerintem én Peeta megmentéséig viszem most a történéseket, ez kereken 12 fejezetet jelent a 27-ből. 

Természetesen, ha most érezne bárki affinitást, hogy besegítsen, az az oldalsávban is látható hungergames@mailbox.hu címen jelentkezhet, akár az első rész összefoglalójával. Ha bárki erre vetemedik, semmiképp ne írjon egy A4-es oldalnál (sokkal) hosszabb összefoglalót (12-es betűmérettel, nem 6-ossal :D), mert nem a könyv újraírása a cél, hanem átgondolása, esetleg hétről-hétre ténylegesen egy-egy fejezet elolvasása. 

Ha többen is jelentkeznétek, akkor vagy "megversenyeztetem" az írásokat, vagy felváltva biztosítok lehetőséget számotokra. Ha nem jelentkezik senki, nekem az sem gond, most elszánt vagyok, érkeznek majd az összefoglalók mindenképpen! :)

Ha valaki ugyan nem írna, de tud rajongói rajzot, képet (vagy akár maga rajzolt), amely illeszkedik a történetek egyes fejezeteihez, azt is örömmel fogadom, mert nagyban felgyorsítaná, megkönnyítené a munkámat. De ne feledjétek: a minőség a lényeg, nem a mennyiség. Egyelőre vasárnap estig várom az első fejezettel kapcsolatos anyagokat.

Hétfőn pedig indul a rovat, és valószínűleg a továbbiakban is hét elején lehet rá számítani, mert hétvégén általában nem özönlenek a hírek, nekem viszont olyankor a későbbiekben is jóeséllyel lesz időm összeállítani az anyagot.

3 megjegyzés:

  1. Szia Ancsi! Én olyan április óta követem napi rendszerességgel az oldalt és arra gondoltam, hogy csinálhatnál egy olyan bejegyzést, amiben az oldal összes eddigi fejlécét összeszednéd, vagy valami ilyesmit. Ugye amint írtam nem régóta figyelem az oldalt, felteszem előtte is voltak különféle fejlécek. A mostani nagyon, de nagyon tetszik. Egyébként nagyon szuper az oldal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A tavalyi fejlécek ITT össze vannak szedve, a tavalyelőttieket pedig az archívumból vissza tudod nyomozni, mert 2012. december 20-31. között havi visszaemlékezős összefoglalásokat készítettem, ezekben megtalálhatóak a fejlécek is (nem minden hónapban volt váltás, de amikor volt, az ott van). A 2011-eseket meg most passzolom, majd megnézem a saját gépemen; nem tudom, mikortól tettem el őket :), mindenesetre 2011. augusztusában nyitottam, szóval sokról nem leszel lemaradva, ha fentieket sikerül megtalálnod.
      Idén áprilisban pedig az volt, amit január elején tettem ki, májusban került fel az előző, majd ugye néhány napja ez.

      Amúgy ha lesz ilyen bejegyzés, akkor az valszeg az oldal történetének vége felé várható, az pedig - reméljük - nem mostanában lesz.
      És örülök, hogy tetszik az oldal :))

      Törlés
    2. Megnéztem és nagyon tetszenek a fejlécek. Mindegyik nagyon gyönyörű volt! Köszönöm a segítséget! :)

      Törlés