2014. július 25., péntek

Frissítve: Ez látható az előzetesben !!

Egyelőre csak rajongói reakciókat látok, hogy milyen jó lett, illetve a Hypable cikkében fogalmazzák meg, miről is szól az előzetes. Tudom, hogy mind várakoztok, de egyelőre ennyit tudok tenni, engem is megöl az ideg. A következő sorokat csak az olvassa viszont, aki szeretné megtudni, mi van az előzetesben. Aki megvárná a képi anyagot, lapozzon! Én szóltam.

UPDATE: Közben találtam még két cikket (amelyek közül csak az MTV-s nyújtott újabb infókat), ezekkel próbálom a részletgazdagságot bővíteni. 

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első, teljes hosszúságú előzetesét péntek délben mutatták be San Diego-ban.

A média képviselőit, köztük a Hypable szerkesztőit meghívták a Samsung "Kapitólium Galériájába" egy előzetesre vetítésre, ahol számos egyéb Éhezők Viadala tevékenységet is kínálnak a rajongók számára.

[A Peeta-pékségre és Haymitch elixírjeire nem térek ki, arról itt már olvashattatok.]

A Kiválasztott előzetes egy perc hosszúságú és a Kapitólium kontra Katniss téma körül forog. Azzal kezdődik, hogy a Katnisst szállító légpárnás leszáll a 13. körzetben, a lázadás központjában.

Plutarch, Coin és Beetee Katnissről beszélgetnek, hogy az egyetlen, aki képes feltüzelni a lázadókat. Ő kell, hogy legyen a Fecsegőposzáta
- Figyeljen rám. Erre más nem alkalmas, csak ő", mondja Plutarch társainak.
- Nem fogja tudni kezelni a helyzetet. A Viadal tönkretette. - válaszolja Coin.

Vágás a 8. körzetben lévő kórházba, amely dugig van a lázadás során megsérült emberekkel. Katniss az emberek közt járkál. Feltűnik Gale arca is, aki katonai szerelésben van, és szomorúnak tűnik.
- El kell érnünk, hogy az emberek összefogjanak. Ő a lázadás arca. Az emberek mögé állnak majd - mondja Plutarch válaszul.

Vágás a Kapitóliumba. Snow elnök két embere [Antonius???] előtt áll, fújtat.
- A Fecsegőposzáta jelkép bárminemű használatát betiltom! - mondja.
Megjelenik egy Békeőr sisakja, láthatóan ártatlan embereket lő le (akiknek valószínűleg valami közük lehetett Fecsegőposzáta jelképhez).

Vágás a háborúra. Egy csapatnyi lázadót egy hadseregnyi fegyveres Békeőr üldöz.

Újabb vágás, amelyben azt láthatjuk, amint a 13. körzetben az emberek a biztonságos óvóhelyekre menekülnek a bombázások elől.

A 8. körzetben lévő kórházban egy kisfiú áll a többi sebesült között, ő kérdezi reménykedve Katnisst:
- Te is harcolsz Katniss? Azért vagy itt, hogy velünk együtt felvedd a harcot?
- Igen. Megteszem. - válaszolja Katniss. Mindezt olyan hatással, hogy máris a rajongók jelmondatává vált. És Katnissen tényleg látszik, milyen súlyos nyomokat hagyott rajta a legutóbbi Viadal és a sok haláleset. De még mindig kezében van az íja és a nyilai.

Bár az előzetes mindössze egy perc hosszúságú, minden tekintetben epikusnak tekinthető. Az ember úgy érzi, a láthatáron a vég. Szép összhangot mutat az első két ízelítővel is, így biztosak vagyunk abban, hogy a rajongók elégedettek lesznek vele.
Forrás: Hypable, MTV, io9

7 megjegyzés:

  1. Az előzetes nem kb. 2perc lenne??

    VálaszTörlés
  2. Ja, igen, ezt akartam én is írni, hogy ahhoz képest, hogy "full length trailer"-nek nevezik, vagyis teljes hosszúságú előzetes, ez is csak 1 perc. Viszont a leírás alapján jó. :)

    VálaszTörlés
  3. :) csak már látnánk..

    VálaszTörlés
  4. Na amint kikerül már izzítom is a feliratgyárt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számítok Rád! :)
      Elviekben hétfő reggel, de én bízom a lázadókban, meg a kinti erkölcstelen, törvénytelen rajongóban ;)
      Én egyelőre nem találok semmit, fel is adom mára.

      Törlés
  5. Ez nagyon klassznak néz ki (mondjuk ilyen szereplőkkel és stábbal nem is lehet más) :) alig várom!

    VálaszTörlés
  6. Már most jó a hangulat :D

    VálaszTörlés