2014. július 11., péntek

6 dolog, amit megtudhattunk a Kiválasztott új kisfilmjéből

A brit Metro újság cikkét is fordításra és publikálásra alkalmasnak ítéltem. 

Snow elnök Panem népének szánt második üzenete megérkezett, és olyan izgalmas, hogy őrületbe kergeti az Éhezők Viadala rajongókat. 

Panemnek szóló első üzenete alkalmával Snow elnök (Donald Sutherland) Peetával az oldalán szólította meg népét. Ez alkalommal emelte a tétet.

Íme hat dolog, amit megtudhattunk Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott új előzeteséből:

1. Peetát és Johannát is kényszerítették, hogy kiálljanak az elnök mellett

Nem okoz döbbenetet, hogy Peetát látjuk a közvetítés alkalmával, miután legutóbb is szerepelt. Az Éhezők Viadala: Futótűzben azonban Johanna azt mondta, neki már senkije sem maradt, ezért az elnök már nem tudja kényszeríteni. Márpedig úgy tűnik, megtalálta a módját, hogy rávegye a lányt, hogy szerepeljen az adásban - bár nem lennék meglepve, ha a korábbi felvételek alkalmával megpróbált volna ellenszegülni.

2. Snow elnöknek nyilvánvalóan sok Békeőre van kéznél

Vagy ők vajon színészek? Az egész adás láthatóan showműsor, szóval talán tényleg azok.


3. Minden bizonnyal folytatása következik

Az első üzenet alkalmával Snow elnök az 'Egység'et, a 'Jólét'-et és az 'Áldozat'ot emelte ki. Most az 'Egység'ről beszélt, de a másik két fogalomról nem volt szó. Vajon milyen hangulatba kerül az elnök, mire eljutunk az 'Áldozat'ig?

4. Beetee zseni

Ő készítette a tekercset, amelynek segítségével felrobbantották az Arénát Az Éhezők Viadala: Futótűzben, jobban ért az elektronikához, mint sokan mások, most pedig úgy tűnik, bele tud zavarni az elnök műsorába. Hajrá, Beetee!

5. A Fecsegőposzáta él

Bár látni még nem láttuk. Akik olvasták a könyvet tudják, hogy Katniss nagyon szenved A Kiválasztott elején. Hol van, miközben ezek az üzenetek eljutnak Panem népéhez, és látjuk majd őt is a közeljövőben?

6. Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. és 2. része látványos lesz

A Kiválasztott széles vászonra adaptálása nagy kérdés volt. A könyv hangulata nagyban különbözik az első két kötetétől, és bár így is bőven van benne történés, igazából a háború tényleges hatásait mutatja be. 

Suzanne Collins hihetetlenül bátor írásának köszönhetően a történet nem riad vissza attól, hogy ábrázolja azok lelki instabilitását, akik részt vettek a Viadalon.
Elvégre is senki nem nyeri meg a Viadalt, legfeljebb túléli azt - a film készítői azonban mindenképp győztesek lesznek, ha ezekből az előzetesekből indulunk ki!
Forrás: Metro.co.uk

3 megjegyzés:

  1. Felvillanyozó, ahogyan alakul ez a kampány. Elképzelni sem tudom, hogy ezek után mit tartogatnak a filmekre. Most érzem igazán, hogy valami nagyon jó sülhet ki a két részre szedésből, ha ilyen erős hangulatot tudnak teremteni.

    VálaszTörlés
  2. Vagy csak Snow elnök biztos ami sicher alapon, ha már Johanna ott áll az oldalán, hozatott egy kis erősítést. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ugye? Johanna láthatóan nem akar közreműködni, erre azon agyalnak, hogy színészek-e a Békeőrök? Hát jóhogy nem !! (Bár a képben nem feltétlenül kellene benne lenniük, de apróságokba ne kössünk bele...)

      Törlés