2014. január 25., szombat

Sam Claflin az OK! Indonesiaban

Jaaaj, de rég olvastunk róla, szóval szerintem örömmel olvasunk újra egy Sam interjút. Ezúttal az indonéz OK! magazinban jelent meg, és szerencsére van angol átirata a cikknek. :)

Bár az Éhezők Viadala: Futótűz már tavaly megjelent a mozikban, a jóképű Finnick Odair karakterét biztos nem felejtette még el senki. Sam Claflin, a brit színész, aki Finnick Odair karakterét alakítja, visszatér az utolsó két filmre, a Kiválasztott 1. és 2. részére is.


Tavaly a Hófehér és a Vadászban láthattunk, most pedig az Éhezők Viadalában. Milyen érzés?
Nagyon elfoglalt vagyok, de nagyon élvezem, mert az Éhezők Viadala épp olyan érdekes, mint a Hófehér volt. Sőt, mint tudjuk, a Futótűz után a Kiválasztott 1. és 2. részével folytatjuk, én pedig nagyon szerencsés vagyok, amiért benne lehetek a folytatásban. Egy álmom vált valóra, amiért megkaphattam ezt a munkát és egyre jobban és jobban érzem magam benne.

Mit gondolsz, karriered ívének emelkedése alábbhagy majd valamikor? Mit teszel azért, hogy ez ne így történjen?
Nem könnyű olyan nagy költségvetésű filmekben dolgozni, mint a Karib-tenger kalózai, a Hófehér és a Vadász és most az Éhezők Viadala. Megpróbálok nem elkényelmesedni. Szóval minden alkalommal, ha van lehetőségem, igyekszek részt venni független filmben is. Olyan filmben, ahol normális ruhákat vehetek fel és nem kell parókát viselnem. A különböző szerepek által szeretném, ha nem csak Finnick Odair-ként maradnék meg az emberek fejében. Szeretném, ha az emberek különböző szerepekben látnának.

Szóval akkor kis költségvetésű filmekben is dolgozol?
Igen. A független filmek nagy kihívást jelentenek. Más jellegű karaktereket játszhatok el. A filmiparban nagyon fontos, hogy képesek legyünk tartani az iramot a velünk játszó nagy színészekkel és színésznőkkel. Ha továbbra is nagy filmekben játszok mellékszerepeket, fejlesztenem kell a színészi képességeimet. Ezért nagyon fontos, hogy kis költségvetésű filmekben gyakorolhassak, ahol akár főszerepet is kaphatok. Illetve igyekszek nehezebb karaktereket is alakítani, amik segítségemre vannak, amikor stúdió filmekben játszok.


Hogyan tartod egyensúlyban a forgatáson és azon kívüli dolgokat?
Vegyük például Jennifer Lawrence-t. Sikerül egyensúlyban tartania a magánéletét, a társadalmi életét és a munkáját. Azon kevés szerencsések egyike, aki egy pillanat alatt átlényegül a karakterével, és a forgatás után azonnal önmaga. Na hozzá, és néhány más olyan színészhez hasonlítva, akiket az Éhezők Viadala forgatásán ismertem meg, akik szintén szeretnek poénkodni a szünetekben, én egy kezdő kölyök vagyok. A forgatás alkalmával alig néhány másodperc alatt kellett eljutnom viccelődésből a sírásig, majd vissza, amikor a rendező azt mondta, hogy "Felvétel vége!"

Nehéz életre kelteni Finnick-et, aki amerikai akcentussal beszél?
Szeretném azt gondolni, hogy nem, különösképp azért, mert nem küldtek el beszédtanárhoz. De azért voltak olyan pillanatok, amikor rám szóltak, hogy "Nagyon britesen hangzott, amit mondtál." Az amerikai akcentust csak a forgatáson használom, azon kívül pedig normálisan - brit akcentussal - beszélek.

Akkor mi jelent kihívást Finnick szerepének alakítása során?
Leginkább a fizikai kihívások. Amikor kiválasztottak Finnick szerepére, sok rajongó azt kommentelte, hogy "De hisz ő kövér! Milyen csúnya!" Szóval elkezdtem egy fitness programot, abban a reményben, hogy hátha legalább egy kicsit hasonlítok majd a fejükben élő Finnick-képre.

Elolvastad az Éhezők Viadala három kötetét?
Igen, bár hogy őszinte legyek, amikor elkezdődött a meghallgatási folyamat, akkor még nem olvastam el a könyveket. Azt sem tudtam, hogy a film könyvadaptáció. Láttam az első filmet és tetszett. Amikor megkaptam a Futótűz forgatókönyvét, láttam benne a nevet, hogy Katniss, azt gondolta, "Jé, hisz ezt a nevet én ismerem." Aztán végül a meghallgatás előtti este utánakerestem a neten, de tisztában voltam azzal, hogy egyetlen éjszaka alatt nem olvashatok végig három könyvet. Szóval felmentem a Wikipédiára és összeszedtem annyi információt, amennyi csak lehetséges volt. Szerencsém volt, hogy visszahívtak az első meghallgatás után. Addigra kész voltam, mert öt nap alatt kiolvastam a teljes Éhezők Viadalát.

Azt mondtad, a rajongók szerint túl csúnya lettél volna Finnick szerepére. Pedig az összes eddigi szerepedben nem szépfiút alakítottál? És amúgy nézel néha tükörbe?
Ez nehéz kérdés. Régebben rengeteg időt töltöttem a tükör előtt. Nem viccelek, amikor azt mondom, nem szeretem az arcomat. Szerintem a legtöbb emberhez hasonlóan azért töltünk sok időt a tükör előtt, hogy kritizáljuk magunkat, hogy "Istenem, de csúnya, ennek nem ilyennek kellene lennie. Mi ez a barna folt?" Nem szeretem nézegetni a rólam készült képeket. De az meg nem zavar, ha a mozivásznon látom magam, mert meggyőzöm magam, hogy "az nem is én vagyok, hanem a karakter". Sőt az, ha látom magam egy filmben, meg tudom nézni, mit csináltam rosszul, hogy legközelebb javíthassam. Szóval kíváncsi vagyok, miért választottak ki egy jóképű fickó szerepére.

Te mit értesz "helyes" és "jóképű" alatt?
A helyesség és a jóképűség egy jutalom azoknak, akik helyesek és jóképűek, de számomra a kedvesség, a jóság és a humorérzék az, ami megszépíti az embert. Lehet, hogy közhelynek hangzik, de ha kedves vagy, szeretni fognak. És a legjobb dolog az volt az Éhezők Viadala meghallgatásán, hogy leültünk Francis Lawrence-szel és elbeszélgettünk Finnick személyiségéről, hogy az sokkal fontosabb, mint a külső. És biztos vagyok benne, hogy ez a beszélgetés Francis Lawrence-szel volt az egyetlen oka, hogy elvállaltam a szerepet.
Forrás: SamClaflinFans


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése