2014. január 2., csütörtök

Jena Malone és Sam Claflin az Empire magazinban

A két fiatal színész, akik karaktereikkel meghatározó szerepet játszanak az Éhezők Viadala folytatásaiban ezúttal az Empire magazin februári számában jelennek meg. Egyelőre két oldalnyi szkennt kaptunk az újságból, ahol egy cikk is olvasható. Ezt hozom most nektek és a két képet:

Ha az embernek a világ épp leghíresebb színésznője mellett kell megjelennie, nem egyszerű dicsőséget szereznie magának, ám az Éhezők Viadala: Futótűzben mind Jena Malone-nak, mind pedig Sam Calflinnek sikerült kitörnie Jennifer Lawrence bűvköréből, hogy ezáltal a sorozat figyelemre méltó színészeivé válhassanak. És anélkül, hogy bármit is előre elárulnánk, mindketten még nagyobb szerepet játszanak majd az utolsó két filmben, bár mindketten más-és-más módon teszik majd ezt. Nem mintha ez bármit is jelentene Sam Claflinnek, aki a dögös Finnick Odairt alakítja.
- Még mindig meglep, hogy engem választottak - mondja némi brit szerénységgel, aminek jó hasznát veszi Amerikában. - Minden alkalommal, amikor találkozok Francis-szel, meg vagyok győződve róla, hogy fogalma se lesz, hogy kicsoda is vagyok... Úgy értem, én nem Finnick vagyok a könyvből. Barna a hajam, szakállam van, kicsi túlsúlyom is van, nem vagyok 24 éves és 2 méter magas... Teljesen felkészültem rá, hogy a rajongók utálni fognak.
Claflin már elindult az úton, hogy neve mindenki által ismertté váljon. Miután egykori virágzásnak indult focista karrierje egy sérülésnek köszönhetően derékba tört, meglehetősen könnyedén jutott el a Karib-tenger kalózai 4. részének romantikus főszereplőjének alakításáig, majd egy kosztümös szerep várta a Hófehér és a Vadászban mielőtt megkeresték volna az Éhezők Viadalára.
- Furcsa, hogy ezek mind nagy filmek, de részt vettem olyan kisebb dolgokban is, amit senki sem látott. - mondja egyértelművé téve, hogy nincs még azon a ponton, amikor ünnepelni kellene az általa elért eredményeket. - És őszintén szólva senki nem ismer fel. Talán, mert Finnick állandóan félmeztelenül rohangál. Rám pedig ez nem igazán jellemző.
A Kiválasztottban kevésbé látjuk meztelen felsőtestét, viszont jobban megismerjük, milyen ingatag személyiség is. - Hogy őszinte legyek, félek bármit is mondani, bár mint azt tudjuk, minden ott van a könyvekben. - mondja Claflin. - De többet látunk majd Finnickből. Neeem, nem úgy. Jobban megismerjük, ki is valójában és miért olyan, amilyen. Na, értitek, mire gondolok.


Claflinnel ellentétben Jena Malonét már közel két évtizede ismeri a közönség, hiszen színész karrierjét 11 évesen kezdte, és azóta szinte folyamatosan dolgozik mindenben, kezdve az Édesek és mostoháktól a Donnie Darko-n át az Álomháborúig. Legtöbbször azonban nem az a kedves, aranyos kislány, valahol mélyen megtalálható benne Éhezők Viadala karaktere, Johanna Mason.
- Emlékszem, amikor bementem a meghallgatásra, minden idegesített. - meséli Jena. - Csak mert valahol Johanna ilyen. Felhúzott a portás, az illető, akivel együtt utaztam a liftben, a helyiség, minden. Szerintem Francis kicsit meg is rémült. - Francis Lawrence elismeri, hogy ez határozottan megtörtént. Johanna talán az Éhezők Viadala sorozatának legérdekesebb karaktere, olyasvalaki, aki mindenkivel összeveszik, csak hogy életben maradjon, majd mindenkivel ki kell békülnie, hogy segíthessen megmenteni a világot. A Futótűz végén történteknek köszönhetően szinte teljesen más emberként tér majd vissza a Kiválasztottban.
- Szerintem igazán érdekes, hogyan fejlődik a karaktere - mondja Malone. - Unalmas lenne, ha tényleg csak egy gonosz csaj lenne, de ő nem az. Sokkal inkább olyan, mint egy sebzett állat. A gonoszság csak a felszín, de lassan megismerjük majd, mit is rejt a mélység.
A következő filmben a kapitóliumi politika, az arénák kegyetlen világa és a lázadók keményen összecsapnak, Johanna pedig a történések középpontjában áll majd.
- Csodálatos, milyen politikai finomságokat rejtett Suzanne Collins ebbe a sorozatba, amely amellett igencsak szórakoztató marad. - mondja Malone, aki nem olvasta el a sorozatot, mielőtt kiválasztották volna a szerepre, és húgára hagyatkozott, hogy segítsen kitölteni a kérdéses dolgokat. - A hatalmak összecsapása a tetőfokára hág. - Amikor pedig ez az összecsapás megtörténik, nem mindenki ússza meg élve...
Forrás: Empire

Íme a két teljes szkenn:

2 megjegyzés:

  1. Jó kis cikk, köszi a fordítást :) azért Sam "nem úgy"-a nem arra vonatkozik, hogy kihagyják a Boggs-os kórházi jelenetet :D nagy kár lenne érte, olyan kevés igazán vicces pillanat van a sztoriban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, remélem én is, hogy az benne marad. Azért szoktak lenni vicces, hangulatoldó jelenetek ezekben a filmekben :)
      Szerintem csak arra utalt, hogy nem testileg, hanem érzelmileg látunk majd többet belőle.

      Törlés