2014. január 19., vasárnap

Interjú a Kiválasztott smineksével

Az Éhezők Viadala sorozat sminkesét, Ve Neill-t egy kinti sminkes reality/tehetségkutató verseny zsűrizése kapcsán kérdezte meg az EW, de természetesen nem mentek el szó nélkül az Éhezők Viadala mellett sem. 


Ve Neill elmondta az EW-nek, hogy épp a Kiválasztott munkálatain dolgozik: - Nagyon látványos lesz. Most már Julianne Moore is csatlakozott hozzánk Coin elnök szerepében, ami nagyszerű. Rajta kívül is van jó pár új szereplőnk. - árulta el. - Mindegyikükkel nagyon jó együtt dolgozni. Jennifer és Josh abszolút édes pofák. Ez egy nagyszerű színészcsapat, akikkel öröm együtt dolgozni.

Hogyan folytatódnak az Éhezők Viadala filmek és hogyan tudod segíteni a történetet sminkjeiddel?
A harmadik filmet forgatjuk, amikor háború tör ki. Sokkal több háborús dolgot látni majd. A 13. körzetbe mennek, amiről korábban nem tudtunk és még csak nem is sejtettük, hogy létezik. Ezek az emberek a föld alatt élnek, ebből sokat fogunk majd látni. Itt az emberek nagyon egyszerűek. Nem lesz olyan sok egzotikus megjelenés a harmadik filmben. A negyedik filmben viszont visszatérünk a Kapitóliumba, na ott majd láthattok őrült dolgokat. Nagyon odatesszük majd magunkat a negyedik filmben. Az első rész a háborúról szól, és négy napon keresztül forgattuk azt a jelenetet, amely egy a bombázásokban megsérült emberekkel teli kórházban játszódik. Itt égési sérült és végtagjaikat vesztett emberek vannak. Szóval sok esetben most ilyet kellett sminkelnünk, ellensúlyozva a csillogást.

Milyen nagy az Éhezők Viadala sminkes részlege, amelynek vezetése a feladatod?
Három sminkes szakemberünk van, aki teljes állásban dolgozik, van egy sminkes szakemberünk, aki a technikai egységet vezeti, aki párhuzamosan dolgozik mind a külső, mind a belső felvételeknél. Neki 15 embere van. Jelenleg a 13. körzet forgatását végezzük, itt 20 sminkes dolgozik és még többen vannak a fodrász részlegen. Rengeteg munkaerőre van szükségünk, mert több, mint 400 statiszta dolgozik a filmen. Ők a föld alatt élnek, nem napbarnított a bőrük. Mindenki betegesnek látszik. Ők egyen-sminket kapnak, ami nagyon egyszerű, nagyon sápadt hatást kelt.

Milyen együtt dolgozni a film szereplőivel?
Mindannyiukkal csodálatos a közös munka. Mindannyiuknak vannak gyerekeik... nos, Jennifernek és Josh-nak nem, de a legtöbb felnőtt főszereplőnknek vannak gyerekeik, és persze ezek a gyerekek nagyon örülnek, hogy szüleik az Éhezők Viadalán dolgoznak, ez hatalmas buli számukra. Fantasztikus rendezőnk van, és nem dolgozunk olyan pokoli sokat. Nincsenek 19 órás forgatási napok. Megpróbálják 12 óra alatt tartani [a napi munkaidőt], hogy mindenki egészséges és viszonylag kipihent maradhasson. 

Bár neked kevesebb dolgod lenne, ha a statiszták már ilyen beteges arccal jelennének meg a forgatáson.
Majd megoldjuk, hogy úgy nézzenek ki.
Forrás: EW

1 megjegyzés: