2014. január 7., kedd

Megan Hayes rajongói interjú

Hát, halljátok a Megan Hayes (6. körzet, Peeta életét megmentő morflingfüggő nő) interjúkkal Dunát lehet rekeszteni. Nem állítom mondjuk, hogy ezek után a másik félretettet is hozom, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez után - ami egy olyan interjú, amit az egyik kinti rajongói oldal készített - tud még újat mutatni, de majd meglátjuk. Ebben kifejezetten személyes élmények olvashatóak, többek között arról az álcafestős jelenetről, amelyet aztán nem láttunk a filmben, hogy milyen érzés órákon keresztül Josh karjaiban feküdni Hawaii-on [b***, és még fizetést is kapni ezért, ehh!!], és persze lesz benne vicces történet is - természetesen - Jen főszereplésével. 

Milyen színészi háttered van? Hogy kerültél bele a Futótűzbe?
Atlantában éltem, ott színészkedtem. Atlantából származom, ott születtem, ott nőttem fel. A New York-i egyetem színésziskolájába jártam, és a 2006/2007-es szezonig alapvetően színpadi színész voltam. Aztán elkezdtem ilyen kamera előtti dolgokat csinálni Atlantában, az ügynököm pedig 2012 júliusának elején elküldött a Futótűz meghallgatására. Az anyagomat felvettem egy kazettára, ezt elküldtem az ügynökségemnek, ők pedig továbbították a válogató rendezőnek. Ha jól emlékszem, nem is olyan sokkal később már vissza is hívtak. Ez pedig - tapasztalataim alapján - meglehetősen szokatlan. Már ha visszahívják egyáltalán az embert, mert általában magának kell rájönnie, hogy nem választották ki. Szóval körülbelül három héttel később visszahívtak, mert Francis Lawrence és a válogatást irányító rendező épp lenn voltak Atlantában. Aztán körülbelül egy héttel később, és erre pontosan emlékszem, 2012. július 27-e volt, amikor felhívtak, hogy kiválasztottak. Pontosan emlékszem a napra és arra, hogy délután 5 óra volt.

Szóval tudtad, hogy melyik filmre és szerepre hallgattak meg?
Tudtam, hogy a Futótűzről van szó, de egyáltalán nem ismertem a sorozatot. Aztán mire visszahívtak, már mindent elolvastam.

Láttad az első filmet?
Nem, én szörnyű rajongó voltam, de mostanra óriási rajongó lettem. Még nem jött ki a film DVD-n akkoriban, előtte pedig nem láttam moziban. A meghallgatás előtti éjszakán felkutattam mindent a neten, amit csak tudtam, majd mielőtt visszahívtak volna, elolvastam a könyveket. Most kölcsönadtam a könyveket anyukámnak, ő olvassa azokat.

A könyvek mellett hogyan készültél fel a szerepre? Egyáltalán volt lehetőséged beszélgetni Suzanne Collins-szal?
Ó, nem, nem beszéltem Suzanne-nel. Elvégeztem a magam kutatását. Jegyzeteket készítettem, utánajártam a drogfüggőségnek. Sokat fogytam, le kellett mennem 46-7 kilóra, hogy el tudjam játszani, hogy karakterem alultáplált. A könyvben csontváznak nevezik. Szóval fogytam egy 5-6 kilót, utánaolvastam a kábítószer függőségnek, megnéztem jó sok erről szóló filmet. Olyan sokszor átolvastam [a könyv ide vonatkozó részét], ahányszor csak tudtam. Az a nagyszerű, hogy a könyv nagyon jó támpontot ad, de volt lehetőség arra is, hogy használjuk a képzelőerőnket, szóval nagyon klassz volt. 

Volt egy kép, amit még a film megjelenése előtt kiadtak, amin épp az álcafestést gyakorlod Josh Hutcherson karján. Sajnos aztán a jelenet nem került be a film végső verziójába, de elmondanád nekünk, mi is történik abban a jelenetben?
Remélem, hogy rákerül a DVD-re a törölt jelenetek közé, mert igazából az az első forgatási napomon történt. Az a kép az US Weekly-ben jelent meg, egy olyan jelenetet ábrázol, amit nagyon szeretek: amikor a Kiképzőközpont álcafestést gyakorló pontján vagyunk. Rajtam kívül több morflingfüggő is részt vett a jelenetben, és tetőtől talpig bambuszerdőnek festettük be Josht. Peeta és a karakterem, a morflingfüggő nő közös tulajdonsága, hogy mindketten szeretik az álcázást, és Peeta is nagyon jó ebben, szóval ez az a pillanat, amikor összebarátkozunk.

Megan Hayes és Josh Hutcherson a Futótűzben
És figyelmeztettek előre, hogy azt a jelenetet majd kivágják vagy színészként számítottál rá?
Csak reméltem, hogy benne lesz. Arra gondoltam, hogy a mutáns majmos jelenet miatt bekerül. De nem, senki nem figyelmeztetett. Senki nem szól emiatt az embernek. Én csak annyit tehetek, hogy keresztbe teszem az ujjaimat és szurkolok.

Nos, szereped legfontosabb mondanivalója benne van, ez pedig az a fontos része a történetnek, az, hogy ezek az emberek feláldozzák magukat, és Katniss még csak fel sem fogja, mi is történik.
A könyvben három olyan momentum volt, amely könnyekre fakasztott: Mags halála, az én karakteremé és Wiress-é. Ezt a három pillanatot nagyon meghatónak találtam a könyvben.

Milyen volt ilyen sok csodálatos színésszel együtt dolgozni?
Mindenki fantasztikus volt. Csak jót tudok mondani róluk. Amikor ott ültünk Hawaii-on, találkoztunk, hogy próbáljunk, én és az a sok híresség. Körülnéztem és azt gondoltam, "Ki a fene vagyok én? Mit csinálok?" De mindenki nagyon könnyen befogadott, kedvesek voltak és segítőkészek. A haláljelenetem közelijének forgatásakor Jen és Josh olyan nagyszerűek voltak, kedvesek és segítőkészek. Mindenek felett csodálatos élmény volt ezekkel a nagyszerű színészekkel együtt dolgozni, akiket mindig is csodáltam. Mint például Jeffrey Wright, mióta csak az eszemet tudom, imádom a munkáit. Az, hogy ilyen sok emberrel dolgozhattam együtt, akiknek tisztelem a munkáit és kiderül, hogy olyan hihetetlenül kedvesek is, olyan volt, mintha egy álmom vált volna valóra.

A stábtagok közötti szoros kötődés átjön a képernyőn. Érezhető.
Egyértelmű, hogy Jen és Josh imádják egymást. És Sam is nagyszerűen kijött velük.

Kivel dolgoztál együtt legtöbbet a forgatás során?
Jennel és Josh-sal, de leginkább Josh-sal.

Nos, ő elég sokáig tart a karjában.
Igen, nem is akarok panaszkodni. Ha van rá lehetőségetek, nagy szeretettel ajánlom, hogy próbáljátok ki, milyen Josh karjaiban Hawaii-on. Szóval hölgyeim, ezt tartsátok észben.

Ebben a jelenetben a vízen lebegsz. A filmben ez zárt helyen történik, de a forgatás során igazából az óceánban lebegtél, ugye?
Ó, igen, a Csendes-óceánon. Minden nap bevágtak az óceánba. Ez nem volt igazán meleg, rajtam pedig nem volt túl vastag zsírréteg, így a víz kifejezetten hidegnek érződött. Alkonyatkor forgattunk, így a nap melege sem fűtött. A legfélelmetesebb az volt, hogy nagyon félek a cápáktól és emiatt ideges voltam. És volt néhány jelenet, amikor kilöktek a tengerre, Jen és Josh pedig ekkor beszéli meg, hogy "Még a nevét se tudom." Én pedig csak lebegtem, teljesen halottnak tettetve magamat és próbáltam mozdulatlan maradni. Közben arra gondoltam, hogy "egy cápa simán bekaphatna egészben".

Egyik alkalommal épp forgattunk, Josh karjai közt voltam és már régóta vártuk, hogy elkezdjen forogni a kamera. Szóval az arca közel volt a fülemhez, benn voltunk a vízben, amikor igazán csendben elkezdte dúdolni a Cápa főcímdalát. Azt mondta "csupa vér a tested, szóval simán felfalhatna egy cápa". Mire én "Te vagy a világ leggonoszabb embere!" Olyan volt, mintha az öcsém lenne, gonoszkodott, de ugyanakkor vicces is volt.


Más vicces történet a forgatásról?
Egy nap a forgatáson véletlenül megettem Jen Tic-Tac-ját. A sminkes táskában volt. Azt hittem, az egy közös sminkes táska, de Jené volt. Az ő kedvence pedig a narancsos Tic-Tac, én meg egyszerűen bekaptam belőle pár szemet. Mondtam is a sminkesnek, hogy "Hé, megettem a Tic-Tacodat." Mire ő: "De hát, az Jen Tic-Tac-ja volt, Megan." Épp azt kezdtük forgatni, amikor előugrok a fa mögül, szóval ott rejtőzködöm a fa mögött, álcázva mohával és egyebek, Jen pedig elsétál mellettem, mire én odaszóltam neki, hogy "Hé, Jen!", mire ő körbefordult, mintha nem látna engem, én meg azt hittem, hogy poénkodik, pedig nem, mert az álcám tényleg nagyon klassz volt. Majd mondtam, hogy "Hé, csaj, most ettem meg egy halom Tic-Tacodat, mert nem tudtam, hogy a Tiéd!" Erre úgy nézett rám, mint aki mindjárt megöl. De aztán elnevettük magunkat. Ezért aztán a forgatás vége-partyra vittem neki 2 doboz narancsos Tic-Tacot.

Az Éhezők Viadala rajongói igazán őrültek. Milyen volt beszélgetni a rajongókkal főleg most, hogy ilyen nagy odafigyelés övezi a jelenséget?
A rajongók teljesen aranyosak és nagyon csodálatosak. Egy álmom vált valóra azzal, hogy valami olyasmihez csatlakozhattam, aminek már ilyen alapjai voltak, ilyen nagyszerű könyveken alapszik és ilyen nagyszerű történet. Nekem a rajongókkal csak kellemes tapasztalataim voltak. Twitteren például egy rajongó már azelőtt feltette rólam az US Weekly-s jelenetfotót, mielőtt én egyáltalán tudtam volna, hogy benne leszek az újságban. Aztán küldtek nekem egy e-mailt, amiben egy tökéletes szkenn volt a képről. A rajongóink tényleg csodálatosak.

Felismernek az emberek? Igaz, nem hasonlítasz a karakteredre, de páran tudják, hogyan nézel ki a filmen kívül.
Nem még. Azt imádom a legjobban az egészben, hogy nem ismernek fel! Nem voltam semmilyen komolyabb rendezvényen a premier óta. De nem, az utcán nem ismernek fel. De az a lényeg, hogy szeretnék olyan színésznő lenni, aki sok filmben szerepel, egy karakterszínész, akire azt mondják "Szeretem őt, mindenhol ott van!", mint például Allison Janney vagy Judy Greer.

Mostanában min dolgozol?
Épp egy reklám forgatásának közepén tartok. Egy atlantai barátom stand up-ol és írunk egy websorozatot, amit év elején kezdünk majd el forgatni és nagyon izgatott vagyok miatta. Ez egy vígjáték, aminek a címe Jézus kiakad! Ez egy kultúráról szóló vígjáték. Szerintem itt játszom majd el a harmadik drogfüggő szerepemet. De azt mondják "három a magyar igazság".
Forrás: Hggirlonfire

7 megjegyzés:

  1. Josh karjaiban... Awgsjh szerintem minden nő nevében mondhatom, hogy szívesen kipróbálnánk *-*
    Ancsi, ha a másik interjúban is van vicces jelenet Jennel vagy Joshsal, akkor szerintem elolvasnánk...
    Ha nem is az egész cikket, csak azt a részletet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért mielőtt lemondok egy cikkről, átbogarászom, nyugi :))

      Törlés
  2. Hogy mennyivel jobbak, tartalmasabbak a rajongói interjúk! Örülök, hogy mostanában több ilyen is volt. Ezekben nem állandóan az unalomig hallott kérdések-válaszok vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezért szeretem őket fordítani is :))

      Törlés
  3. Megkérdezhetem mi volt az eredeti szövege annak amit úgy fordítottál, hogy "három a magyar igazság"
    Általában a "third time's the charm" szokott a megfelelője lenni, de láttam már más formában is.
    Nem kötekedésképpen, csak személyes kíváncsiságomat kielégítendően kérdezem. Az eredeti interjút sajnos nem találom a neten, valószínűleg én vagyok béna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze minden további nélkül: "They say everything comes in threes."
      Én tökre találónak éreztem, kíváncsi voltam, feltűnik-e valakinek, hogy Megan Hayes nem mondhatott ilyet szó szerint, de szerintem ideillik :)

      Törlés
    2. Köszi. Ez tök jó. Szerintem a "három a magyar igazság" fordítás itt telitalálat. Van egy olyan szólás is a magyarban, hogy hármasával jön a baj. Talán egy kicsit erre hasonlít az angol megfogalmazás is, de ez a kifejezés ebben a szövegkörnyezetben teljesen idegen lenne, sőt mást is jelent amit mond Megan. Valószínűleg a legjobb fordítást sikerült megtalálnod. Köszönöm szépen, kicsit megint okosabb lettem. :)

      Törlés