2012. január 10., kedd

Válogatás az elmúlt napok Elisabeth Banks és Woody Harrelson interjúiból

Mivel Elisabeth Banks a hamarosan bemutatásra kerülő Borotvaélen c. film egyik főszereplője, Woody Harrelson pedig a Rampart-ban játszik, ezért most mindkettőjükre kicsit nagyobb figyelem hárul. Szerencsénkre a napvilágot látott interjúkban Az Éhezők Viadaláról is szó esik. Ezekből válogatok most. Először két Elisabeth Banks interjúrészlet:

... Mégis hogyan lehet az, hogy gyerekeknek készülő filmben szerepelsz, amely [egymást] öldöklő gyerekekről szól?
Az Éhezők Viadala nagyon időszerű, hiszen egy totális diktatúra megdöntéséről szól, én pedig úgy érzem, világszerte ilyesmi történik most. Számomra az Éhezők Viadala azt üzeni, hogy a forradalmat akár egyetlen ember is kirobbanthatja, egyetlen ember egyetlen jóindulatú cselekedete is. Szerintem nagyon fontos elmondanunk a gyerekeknek, hogy fontosak, hogy fontos az egyén, hogy mindenki számít. Remélem, hogy nekik is ezt sugallja majd a film.

Izgatottan várjuk, milyen lesz a kapcsolatod Woody Harrelson Haymitch-ével. 
Én is alig várom, hogy az emberek lássák ezt. Mivel nagyon keményen dolgoztunk - ezzel kapcsolatban nem voltak tanácsok a forgatókönyvben, mi viszont sokat kihoztunk ebből a kapcsolatból. Karaktereink nem igazán kedvelik egymást. Mégis együtt kell dolgoznunk, úgyhogy megy a huzavona. Olyan ez, mint egy nagyszerű szerelmi kapcsolat: szeretjük és gyűlöljük is egymást egyszerre. 

Rengeteg rajongó várja a filmet - nem érzed, hogy nagy a nyomás?
Nem igazán. Az ember nem tudhatja. Tényleg nem szeretném, ha csalódottak lennének az emberek, - hiszen magam is rajongója vagyok a könyvnek, úgyhogy hűséges szeretnék lenni, és Effie oldalán állni. De én tényleg szerettem Effie-t. Szerettem játszani, jó volt látni, ahogy összeállt, és valóban büszke vagyok rá, úgyhogy részemről figyelmen kívül hagyom a gyűlölködőket.



Pont jól kapcsolódik ennek a részletnek a vége a következőhöz, amelyben így hangzik az első kérdés:

Láttam a Twitteren a válaszodat az egyik szkeptikus rajongónak, aki reméli, hogy nem tetted tönkre Az Éhezők Viadalát. Készen állasz arra, hogy lesznek olyan rajongók, akik majd felülbírálják Effie-alakításodat a film után?
Abszolút, íme a válaszom: egy fantasztikus Oscar-jelölttel dolgoztam azon, hogy kitaláljuk, ki is Effie pontosan, és a legfontosabb, hogy a szerző, Suzanne Collins áldását adta mindarra, amit csináltunk. Úgyhogy mindaddig, amíg Suzanne Collins elégedett... Addig azt mondom, ha a rajongók harcolni akarnak, hát harcoljanak vele.

Rajongóként tettél valamit hozzá a karakterhez?
A sminkeket is mind közösen hoztuk létre. Valaki mindig megjegyezte, hogy amikor a könyvet olvasta, hogyan képzelte el az adott részt. Sokszor valóban olyan volt, mintha egy halom rajongó ülne le együtt és vitatná meg, mit hogyan képzelt el. Aztán nyilván ott voltak a gyakorlatiasabb dolgok, például, hogy elképzeltem a 12. körzetet - amit szerintem jól meg is fogtak - olyannak, mint egy régi kis déli bányavárost. És valóban ezt is forgattuk le. A Viadal pedig voltaképpen magával ragodott. Ahogyan elképzeltem, az semmi volt [ahhoz képest, amit leforgattunk].

Mennyit láttál a filmből?
Nem láttam még a végleges vágást, de eleget láttam a filmből ahhoz, hogy tudjam, csodálatos lesz.

Mennyire lesz kemény a film? Durvább lesz, mint a Harry Potter legsötétebb részei?
Véleményem szerint megfelelő hangulatú 13-as korhatáros film lesz. Azért ne feledjük, nem egy korhatár nélküli, bárki számára ajánlott filmről beszélünk. Nem egy Disney-film. Rengeteg felnőtt téma van a könyvben, de nagyon tudatában voltunk annak, hogy az ember a karakterekhez kötődik, hogy tisztában van vele, hogy ez ennek a lánynak élet-halál harc. Haza akar térni a családjához, és magával akarja vinni a barátját is. 

A TheHob.org volt olyan jó fej, hogy kivonatolta nekem a Woody Harrelson interjút, úgyhogy csak a lényeget fordítom. Úgyhogy nézzük, mint mondott Harrelson...

...Haymitch ábrázolásáról:
Haymitchnek alkoholproblémái vannak, nehézségei vannak és sérült ember, mégse akartam teljesen úgy ábrázolni, mint ahogy a filmekben szokták az alkoholistákat. Úgyhogy megpróbáltam egy kicsit összeszedettebbnek ábrázolni. Kicsit másképp is öltöztettem, mint ahogy elvárnák. Ez egyike volt annak, amit akartam - hogy különösen a Kapitóliumban, egy kicsit vagányabban öltöztetni - vagy hogy legalább saját öltözködési stílusa legyen.



...a film képi világáról:
Jó dolog írni, az embert egyszerűen ez tartja a felszínen. A film elkészítése pedig nagyon mókás élmény volt csupa jó fej emberrel. Mindenki lenyűgözött, akivel csak együtt dolgoztam. És minden csodálatosan is néz ki. A jelmezek is hihetetlenek, a smink is, a kellékek, minden lélegzetelállító. Az a képzelőerő, ami a fodrászok, a sminkesek és a díszlet mögött állt, igazán lenyűgöző volt. Mind nagyszerű emberek munkája.

...arról, hogy mennyit látott a filmből:
Csak egy jelenetet láttam - ez volt minden, amire megkértek, egyetlen jelenetet párszor újrapörgetni - de az a jelenet klasszul nézett ki. Nem tudom, hogy az egész film milyen lesz, de mivel Gary Ross csinálta, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lesz az egész film is. 

A teljes Woody Harrelson cikk itt olvasható.

3 megjegyzés:

  1. Ancsi, a kérésedre ide is leírom, hogy nagyon tetszik ez a cikk és kíváncsian várom hogyan fogják megvalósítani a vásznon Haymitchet és Effie-t. És a jövőben próbálok ideírni véleményt és nem a chatbe :)

    VálaszTörlés
  2. :)) Jaaa, emiatt most nem kellett volna duplázni. Ezt meg később is vissza lehet olvasni, mindig tudjuk majd, hogy erre vonatkozik, a chat meg ilyen szó elszáll alapon működik kb.

    De ami azt illeti én minden visszajelzésnek örülök :)

    VálaszTörlés