2012. január 21., szombat

Nagy Josh poszt

Josh most a Journey 2-őt promózta a héten Ausztráliában, és amikor megkérdezik, valahogy mindig szóba kerül Az Éhezők Viadala, amit mi - valljuk be - nem is annyira bánunk. Ebből a termésből szemezgetek most egy kicsit:

Elsőként a TodayOnline cikkéből fordítok:

Mit jelent számodra, hogy fiatal színészként a legnagyobb szerepek egyikét szerezhetted meg (Az Éhezők Viadalában)?
A világot jelenti ez számomra! Annyira szerettem volna ezt a szerepet. Szerintem nem olvastam még olyan könyvet vagy forgatókönyvet, amelynek egy karaktere ennyire hasonlít hozzám, mint Peeta. Soha nem olvastam még olyan karakterről, aki jobban hasonlított volna rám emberileg, aki nagyjából ugyanazokat az értéteket képviseli, és aki ennyire ugyanabban hisz, mint én. Őrület volt! Számomra ez olyan volt majdnem, hogy meghalok, ha nem csinálhatom. Soha nem éreztem még, hogy jobban illene hozzám egy szerep, mint ez. Úgy voltam vele, hogy nem tudom, mihez kezdek, ha nem kapom meg... úgyhogy nagyon jó, hogy mégis megszereztem!

Elmondhatod, hogy Peeta az eddigi legnagyobb kihívást jelentő szereped?
Nem tudom, mert ahogy az előbb említettem, soha nem kötődtem ennyire egy karakterhez azelőtt, úgyhogy úgy éreztem, mintha a karakter már bennem élne. Korábban olyan szerepeim voltak, akik emberileg nagyon különböztek tőlem.

A Journey 2 és Az Éhezők Viadala hasonló fizikai igénybevételt jelenthetett.
Igazából a Journey 2-ben sokkal több volt a kaszkadőmutatvány, mint Az Éhezők Viadalában. De igen, a Journey 2 valamiképp felkészített Az Éhezők viadalára, hiszen az, hogy rohantunk keresztül a dzsungelben és megpróbáltunk életben maradni, nagyjából ugyanaz, mint az Éhezők Viadalában. Valami furcsa módon hasonló a két film.

Most, hogy feltörekvő sztár vagy, fontos, hogy példaképpé válj?
Nagyon fontos, hogy az ember példát mutasson. Példaképként pedig, ha egyáltalán valaha is annak gondolnak, a legfontosabb, hogy az ember hű maradjon önmagához. Én pedig törekszem erre.

Az oldalon képeket is láthatunk Joshról:




A következő anyagot a MovieMazz blognak köszönhetjük. Ők nem kérdés-válasz formában tárták elénk az interjút, hanem kivonatolták, mit is mondott Josh arról, hogy...

...hogyan készül fel arra a rajongásra, ami Az Éhezők Viadalát fogja övezni:
Ez nehéz. Nem tudom, hogy erre egyáltalán fel lehet-e készülni. Soha nem vettem még részt olyan munkában, amelyet ekkora várakozás vett körül, már azelőtt, hogy a forgatás egyáltalán elkezdődött volna. Ettől persze nagyobb lesz a nyomás, ami ugyanakkor arra késztet, hogy egyre jobban és keményebben dolgozzunk. Szerintem igazán jó munkát végeztünk a filmmel, remélem, tetszeni fog az embereknek, különösen a rajongóknak. Sőt, tudom, hogy így fog történni.

... miben különbözik Az Éhezők Viadala más kasszasiker filmektől:
Nagyon komoly, és sötétebb, ami mindent sokkal fontosabbá tesz.

... milyen volt Jennifer Lawrence-szel együtt dolgozni:
Jennifer egyike azon embereknek, akik képesek minden helyzetben magukat adni, és bármikor megmondani, amit akarnak. Az, hogy megismerkedhettem egy ilyen szép és tehetséges emberrel, mint ő, igazán nagyon üdítő volt!

... a valóságshow-k milyen hatással vannak társadalmunkra:
Én nem vagyok nagy rajongójuk. Általánosságban sem nézek sok TV-t, reality műsorokat meg végképp nem. Érdekes, mi mindent meg nem tesznek az emberek, hogy kamerák előtt szerepelhessenek. Az a gondolat, hogy még megtennék azt is, hogy azt is megtennék, hogy megküzdjenek egymással egy hasonló Arénában, már nincs is olyan messze.

... a kaszkadőr munkáról és a fegyverekkel való bánás elsajátításáról:
Az elején Peetának egy lándzsája van, de elég korán megsérültem általa, úgyhogy nem kellett olyan sokat foglalkoznom vele.

... mi lenne a stratégiájának lényege, ha részt kellene vennie egy igazi Éhezők Viadalán:
A család. Ugyanaz hajtana, mint Katnisst, és megpróbálnék arra koncentrálni, hogy visszatérhessek a családomhoz, és segíthessem, és támogathassam őket. 

... láthatjuk-e majd Az Éhezők Viadala többi filmjében is:
Mindenképpen, amíg az emberek elmennek a moziba, és megnézik a filmet. Nagyon izgatottan várom. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az emberek megnézték az első filmet, mielőtt belevágunk a többibe. De nagyon izgatott vagyok emiatt, és amiatt is, hogy merre tart majd a történet, különösképp a karakterem.

... milyen volt együtt dolgozni Liam Hemsworth-szel:
Liam-mel jól kijöttünk. Olyan, mintha az én 2 méter magas ausztrál bátyám lenne. Mindkét Hemsworth fiúval dolgoztam már együtt, mert Chris-szel együtt játszunk a Red Dawn-ban. Úgyhogy egyfajta tiszteletbeli Hemsworth vagyok.

... munkásságának sokoldalúságáról:
Színészként ez a fő célom. Annyiféle szerepet és filmet szeretnék kipróbálni, amennyit csak lehet. Szerencsés vagyok, hogy eddig ez megadatott.

... eddigi kedvenc szerepéről:
Talán a Gyerekek jól vannak-beli karakterem. Szerettem nagyon.

... milyen érzés híresnek lenni:
Végülis olyan ember vagyok, aki azt teszi, amiben hisz, és amit csinálni akar. Szerintem ez egy olyan érték, amihez nagyon fontos ragaszkodni.


Képek: http://www.hggirlonfire.com/2012/01/18/great-new-photos-of-josh-hutcherson-from-today-online/

És ha már Josh, a Celebuzz a visszaszámlálás projektjén belül, tegnapelőtt épp Peeta karakterének ismertetőjét mutatta be:


A műsorvezetőtől megtudhatjuk, hogy Peetának azért van fontos szerepe, mert ő lesz a 74. évi Éhezők Viadalán a 12. körzet fiú Kiválasztottja. Megtudhatjuk a háttértörténetet, hogy évekkel azelőtt Peeta - a pék fia - szándékosan megégetett két kenyeret, hogy odaadhassa azokat az éhező Katniss-nek. Ez pedig olyan tett, amit Katniss soha nem fog elfelejteni. 
Peeta szerepét Josh Hutcherson alakítja, akit korábban a Gyerekek jól vannak-ban láthattunk. 
A riportban Josh [már amennyire értem] elmondja azt, amit már kívülről fújunk: hogy mennyire hasonlít Peetára. 
Peeta egy csupaszív és lélek ember, de az Éhezők Viadala megtöri őt.

Forrás

2 megjegyzés:

  1. Josh az egyik kedvenc színészem, örülök, hogy rá osztották Peeta szerepét. És tényleg hasonlítanak szerintem. :D

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek, én is örülök, hogy végül ő kapta a szerepet. Bár bevallom az elején hevesen tiltakoztam, de mikor megláttam az első képeket róla mint Peeta és "megismerhettem" az interjúk által már tudtam, hogy jó döntés volt, szóval most már teljes vállszélességgel kiállok mellette:D Ezért is kifejezetten tetszik ez a cikk, valójában már sok dolgot elismételt más interjúk kapcsán is, de ha így érzi, miért mondana mást?:D De örülök h azért voltak új infók is. Márciust!!!

    VálaszTörlés