2012. január 3., kedd

Az Éhezők Viadala fodrásza a film legjobb frizurájáról

A Beautyhigh.com abban a szerencsében részesült, hogy Az Éhezők Viadala forgatásának vezető fordászával, Londa Flowers-szel beszélgethessen. Ő pedig nagyon készséges volt, és mindent elárult attól kezdve, hogyan hozta létre Katnissre jellemző hajfonatot, egész addig, hogy melyik a kedvenc frizurája a film során. Elárulom: ezt még nem lát(hat)tuk!! 

Olvasta a könyveket, mielőtt elkezdett dolgozni az Éhezők Viadala forgatásán? Izgatott volt-e amiatt, hogy létre kell hoznia azokat az őrült frizurákat, amelyeket a könyvben olvashatunk?
Nem olvastam a könyveket, amíg fel nem kértek, hogy működjek közre a filmen, aztán viszont mindhármat elolvastam, és nem tudtam letenni. Igen, amikor olvastam a könyveket, nagyon izgatott voltam, leginkább azért, mert nincs semmiféle iránymutatás arra vonatkozóan, hogy ez a jövőbeni stílus pontosan milyen is, úgyhogy tudtam, hogy kreatívnak kell majd lennem. Viszont rengeteg színű haj van a filmben, több, mint bármely filmben, amin ezelőtt dolgoztam.

Honnan vette az ötletet a főszereplők, például Effie és a többi kapitóliumi szereplő hajviseletének elkészítéséhez?
A klasszikus régi Hollywoodi divatot ötvöztem a kortárs frizurákkal és hajszínekkel, hogy valamiféle kortárs klasszikust hozzak létre.


Mi volt a legnagyobb kihívás Ön számára a forgatás során?
Nagyon magas volt a páratartalom, és sokszor órákon keresztül forgattunk, így pedig ahogy az ember fáradt egyre nehezebb volt kreatívnak maradni.

Mesélne nekem Katniss hajfonatáról... hogyan jött a koncepció, és hogyan kapta meg ezt a frizurát?
Katniss hajfonatának elkészítése körülbelül 20 percig tartott, először az InStyler TopStyler nevű hajformázójának segítségével létrehoztam a haj formáját, majd egy francia fonatot készítettem  bal oldalról kiindulva, a tarkóján át lefelé a jobb oldaláig. Próbáltam valami izgalmasabbat kiötölni, mint egy egyszerű féloldalas fonat. 


Melyik frizura tetszett Önnek a legjobban?
Élveztem, amikor Jennifer... Katniss azon frizuráját készítettem, amikor hazatér a Viadalról. Egy rózsaszín ruha volt rajta akkor, ami olyan 50-es évekbeli hangulatú, úgyhogy megint a TopStylert használtam és ezzel olyan hullámokat hoztam létre, mint amelyek az 50-es években voltak divatosak, csak kicsit kortárs beütéssel. Remélem, ezzel jól ábrázolom, hogy Katnissnek fel kellett nőnie a Viadal során, és mostanra független fiatal nő, mert ez a frizura igazán klasszikus mégis finom volt. És természetesen Effie (Elisabeth Banks) is igazán szórakoztató volt, kifinomult mégis kicsit bolondos. Az embernek milyen gyakran kell rózsaszínre vagy zöldre festeni valami haját?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése