2012. január 31., kedd

Innen-onnan, 6.

Ma csak egy gyors vegyes felvágottra futja, főleg linkekkel, de készülőben van egy Gary Ross videóinterjú és egy találtam egy - nem túl hosszú - cikket az Entertainment Weeklyben (aminek magas szokott lenni az információtartalma), azt is olvahatjátok napokon belül. 

Jennifer a címlapon! A Vanity Fair címlapján látható a Katniss-t alakító színésznő három társával együtt. A kép a század elejét idézi hangulatában, és ebben a cikkben nem csak a címlapot, hanem a címlapfotózás színfalak mögötti videóját és egy interjút is láthatunk. 

Josh az Alkonyat-párhuzamról, és egyebekről nyilatkozik a Digital Spy videójában:


Mennyire várod már az Éhezők Viadalának bemutatóját?
Nagyon várom, hatalmas rajongója vagyok a könyveknek, Peeta egyik kedvenc karakterem, akiről valaha is olvastam, úgyhogy nagy megtiszteltetés számomra, hogy eljátszhatom a szerepét.

Az Éhezők Viadalát az új Alkonyatként emlegetik. Szerinted sincs ez így rendjén?
Szerintem valóban nem jó ez így, mert így túl nagy mozibevételeket várnak majd el a filmtől. Azok a filmek nevetségesen sikeresek. Ami viszont a történetet illeti, azok nagyon különbözőek. Persze van pár hasonlóság, hogy mindkettő fiataloknak szóló népszerű könyvön alapszik, és a szerelmi háromszög téma is hasonló. De míg az Alkonyat vámpírokról és vérfarkasokról szól, az Éhezők Viadala egy jövőbeli világban játszódik, ami nagyon-nagyon valószerű. De ez az életben maradásról szól, és arról, hogyan sugározzunk erőt az embereknek. 

Mennyire vagy nagy rajongója a könyveknek?
Nagy rajongó vagyok: az első két kötetet kétszer is elolvastam, a harmadikat egyszer, de határozottan nagy rajongója vagyok. 

És mennyire lesz könyvhű a film?
Nagyon. Az volt az egyik legfontosabb célunk, hogy nagyon kömyvhűek maradjunk, és állíthatom, hogy olyan is lett.
Forrás

Mint írtam múltkor, több rajongói oldal is rákattant Josh ötletére, miszerint a rajongók akár azzal is eltölthetnék szabadidejüket a filmig hátraléő röpke 50 napban, hogy stratégiát dolgozzanak ki egy lehetséges Viadalra. Sőt, egy interjú során Elisabeth is beszélt a lehetséges elképzeléseiről, most pedig Jackie Emersont, a Rókaképű lányt alakító színésznőt is megkérdezték. Jackie így válaszolt:

Akármennyire is viccesen hagozhat, megpróbálnám a Rókaképű lány stratégiáját nyomatni. Semmiképpen nem ölnék meg senkit, és valószínűleg időm nagy részét azzal tölteném, hogy megpróbálnék túljárni a többi versenyzőtársam eszén.
Ha valakivel szövetkeznék is, akkor az valószínűleg olyasvalaki lenne, mint Ruta, mert ő annyira leleményes. Szeretem kinn tölteni az időmet a természetben, úgyhogy nem hinném, hogy ez probléma lenne. Hahaha.
Forrás

Filmzene kapcsán is van hírünk: a HitFix interjúja alapján a Joy Williams és John Paul White kettőséből álló Civil Wars két számmal is szerepel majd az albumon.

Éstovábbá: lassan beindulnak a film promoeseményeinek hírei is: az egyik első ilyen szerint Németországban március 16-án lesz egy (valszeg VIP jellegű, ún. "vörösszőnyeges") premier, amelyen Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth és a rendező Gary Ross is részt vesz. Infó innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése