2012. január 7., szombat

Szerencsés rajongók a kulisszák mögött

Bár egy átlag rajongó majd csak márciusban láthatja a Suzanne Collins regényéből készült filmadaptációt, ám egy nyereményjáték kapcsán néhány szerencsés rajongó már a nyári Észak-Karolinai forgatás során benézhetett a kulisszák mögé: találkozhattak a szereplőkkel, megnézhették a díszleteket, beleláthattak a hangulatba. Az ő beszámolóikból fordítok, és a képen is a szerencsés csapat látható:



Alexander Swenson (USA):
Amikor az Éhezők Viadala forgatására készültem, azon járt az agyam, vajon mely részeket fogom látni megelevenedni. Azon fiatalok közé pillanthatok be, akik megpróbálják Katnisst megölni? Vagy a Kiképzőközpontban erősíthetem testemet a többi Kiválasztottal? Vagy a Kapitóliumot nézhetem meg ugyanazzal az első rácsodálkozással, amivel Katniss is megérkezett a 12. körzetből? Vagy ott állhatok majd a Bőszégszaru körül, azon agyalva, hogy elmeneküljek vagy szerezzek valami fegyvert, miközben hallom a visszaszámlálást. Őszintén szólva fogalmam sem volt, mire számítsak. Csak azt tudtam, hogy nagyon izgi lesz. 

Ha azt mondom, ámulatba ejtő volt, akkor finoman fogalmaztam, nem csupán ámulatba ejtett, elkábított az élmény. Több forgatási helyszínen bepillanthattunk a kulisszák mögé mögé: láthattuk a Játékmesterek tribünjeit, a körzeteket, és végigvezettek minket a teljes Kiképzőközponton. Megdöbbentő volt, hogy amit néhány hónappal korábban olvastam, az most itt mind életre kelt. Beszéltünk pár színésszel, akik azt mondták, nekik a Kiképzőközpont a "játszóterük", és  hogy első napjukon ők is körbejárták az egészet, hogy felfedezzék. Valóban nagyon lenyűgöző. 

Mindegyik színész nagyon barátságos volt. Még a rendező, Gary Ross is odajött, hogy üdvözöljön minket. A szereplőgárda nagy része ott maradt velünk, amikor nem kellett forgatniuk, és megmutogattak minden olyan klassz dolgot, amit ők már megszoktak. A végére úgy éreztem, hogy nekik köszönhetően a Kiképzőközpont minden egyes zegzugát megismerhettem. Elérték, hogy úgy érezzük, mintha mi is a stáb tiszteletbeli tagjai lennénk!

Philippia Davey (Egyesült Királyság):
Az előzetes fantasztikusan mutat - és felnyitotta a szememet is. Nagyon jól megfogja a könyvek hangulatát, és a szereplőgárda is csodálatos.
Láttuk az előzetes egy pici részének forgatását - amikor Katniss fut lefelé a házak között - és ezt olyan izgalmas volt viszont látni az előzetesben. Az egész élményt valahogy valóságosabbá tette. 
Azt mondanám, mindez tükrözi azt, amit láttunk - ami főleg a Kiképzőközpont volt, amely számára egy meseszerű hatalmas belső teret építettek ki.

Natasha Rynor (Ausztrália): 
Láttuk a kiképzés egy részének forgatását és fantasztikus volt ennek részeit viszontláni az előzetesben. Megismerkedhettünk Jennifer Lawrence-szel és Josh Hutchersonnal is, nagyszerű volt őket a karaktereikben látni. 
Engem elbűvölt a forgatás titkossága és az, amennyire védték a közönség elől. Szürreális és fantasztikus volt, hogy bejuthattunk. Nagyszerű volt megismerkedni más országbeli emberekkel, akik szintén hatalmas rajongói a könyveknek!

Amelie Murmann (Németország):
Mielőtt ellátogattam volna az Éhezők Viadala forgatására, aggódtam, hogy a film talán majd nem tudja átadni a könyvek üzenetét. Vagy hogy a szereplők nem lesznek képesek jól eljátszani szerepeiket. Most azonban már biztos vagyok benne, hogy tökéletes lesz a film. Megismertem a Kiválasztottakat alakító színészeket, és mindannyian jól illeszkednek szerepükhöz. És mindannyian kedvesek voltak, és nyitottak... és a legjobbak. Az a nap izgalmas volt, meggyőző és *sóhaj* tökéletes.

Most pedig, hogy láttuk az előzetest, még inkább meg vagyok győzve. Bárki is hozta meg a döntéseket arról, hogy mely jelenetek kerüljenek az előzetesbe, csodálatos munkát végzett. És imádom a zenéjét is, hiszen mit is érne ez a nagyszabású történet igazán jó zene nélkül, ugye? És ttszik, ahogy bemutatták az első rész történéseit anélkül, hogy túl sokat mutattak volna az Arénából. A film pedig nagyszerű lesz, én pedig minden bizonnyal többször is megnézem majd.

Kép és szöveg

2 megjegyzés:

  1. Ha ennyire dicsérik a filmet, a színészeket meg egyebeket, akkor úgy hiszem valami nagyon jóra számíthatunk :) Már nem sokára!! Elsők között leszek akik mozijegyet fognak foglalni :D

    VálaszTörlés
  2. :))
    Én amúgy a kritikusok véleményére leszek kíváncsi. Valamiért azt várom, hogy pozitívabb lesz, mint az Alkonyaté, bár a lelkemet nem fogja megérinteni, akárhogy is legyen! De erre majd még tréningezlek Titeket is!!! ;)

    VálaszTörlés