2013. december 28., szombat

Visszatekintés: Az év legjobb interjúi

Ezúttal a szereplőkkel idén olvasott interjúk közül válogatok, azokat ajánlom (újra), amelyeket vagy Ti olvastatok nagy örömmel vagy én fordítottam nagyon lelkesen. Jó nosztalgiázást. :)


  • Jennifer Lawrence-től rengeteg interjút olvashattunk, lévén főszereplő, másrészt pedig év eleji Oscar-jelölése majd pedig győzelme után kapott hatalmas odafigyelés kapcsán. Én most egy tavaly januári Vanity Fair interjút ajánlok figyelmetekbe, amelyet két részletben sikerült lefordítanom: 1. rész, 2. rész 
  • Josh Hutchersontól egyértelműen ez az ACCIÓN interjú tetszett a legjobban. Jó a hangulata, tartalmas, érdekes. Színtiszta Josh. :) Az eredeti spanyol szöveget Solona fordította magyarra!
  • Liam Hemsworth-től most komolyabb, mélyebb interjú nem nagyon rémlik. A Comic Conon kifejezetten nem is készítettek vele interjút, és valahogy utána is háttérben maradt. Ez az általam választott bejegyzés ugyan rövid, de legalább szerethető. A fordítás ezúttal is Solona munkája. Köszönet érte :)
  • Francis Lawrence-től két interjút választottam: az egyiket még év elején olvashattuk tőle, egyike volt azoknak, amit legelőször olvashattunk a Futótűzről egyáltalán. A másik egy olyan interjú, amelyben rajongói kérdésekre válaszolt kedvenc rendezőnk, ezen kifejezetten szívesen dolgoztam. 
  • Sam Claflin idén robbant be komolyabban a Futótűz rajongók köztudatába. Az év során fokozatosan ismerhettük meg egyre jobban. Ebben voltak segítségünkre azok az interjúk is, amiket talán érdemes feleleveníteni: az egyik a februári Teen Vogue interjú, a másik pedig már augusztusról származik, az ELLE magazinból.
  • Jena Malone-tól olyan nagyon sok interjút nem olvastunk még, illetve amit igen, azok rövidebb szösszenetek voltak, vagy olyanok, ahol másokkal együtt nyilatkozott. Ebben a nem olyan régi Vulture interjúban azonban kicsit jobban megismerhetjük hogyan állt hozzá a Futótűz szereplőválogatásához és miképp folytatja majd a munkát a Kiválasztott során.
  • Woody Harrelsonnal - ahogy most végignéztem - kb kettő darab interjú került elő, de egyik sem kifejezetten Futótűz témájú, illetve a másik nagyon rövidre lett vágva. Szerencsére a nyáron nálunk is megjelent Szemfényvesztők című filmje, ennek kapcsán volt olvasható a Shortlist-ben lehozott interjúja.
  • Idén az Elizabeth Banks anyagok is megcsappantak kicsit, amit annyira nem is bántam, mert tavaly nagyon túlreprezentáltnak éreztem a színésznőt, most viszont szinte alig találni valamit, amit érdemes újraolvasnunk. Ezt a ScreenRant interjút ugyan nemrég olvashattátok, de azért elég izgalmas szerintem.
  • Donald Sutherland eleve nem az az agyoninterjúvolt személy, viszont nagyon sokan nagyra becsülik. Vele is a ScreenRant készített egy tartalmas interjút, ami mellé egy olyan írást javaslok még, ami nekem az év során egyik személyes kedvencem volt. Ez csak egy egyszerű rajongói élménybeszámoló egy vele való találkozásról, mégis nagyon kedves és szerethető.
  • Willow Shields nagyot nőtt idén és sokat olvashattunk arról korábban, miképp fog együtt felnőni karakterével. Interjúk közül is olvashattunk tőle sokfélét, hiszen ott volt a Comic Conon, a premiereken, sok helyen, mégis ezt az utolsó interjút szeretem tőle a legjobban, talán mert ez az egyik legtartalmasabb tőle mostanában. 
  • Philip Seymour Hoffman szintén azok közé tartozik, akiktől nem nagyon lehetett teljes Éhezők Viadala interjút olvasni. Ezért most is csak egy részletet ajánlok figyelmetekbe, amiből azért kiderül, hogy örömmel dolgozik ő ezen a filmeken.
  • Lenny Kravitz-nek a szerepe is mintha kisebb lett volna a filmben, és hallani is nagyon keveset hallottunk róla. Én ezt a nyári interjú-részletet azért szerettem tőle, mert kiderül róla egy-két dolog azzal kapcsolatban, hogy sikerül összeegyeztetnie a filmezést a zenéléssel. Nem egyszerűen.
  • Stanley Tuccit sokat emlegetik a színésztársak, ám ő valamiért annak ellenére nemigen beszélt hosszabban az Éhezők Viadaláról, hogy ezen kívül idén még két másik nagyobb filmje is megjelent, így több alkalma lett volna rá. Azért tőle is van egy részlet - ez még tavaszról - ami jól bizonyítja, hogy ő is megtesz mindent, hogy jó munkát végezzen ebben a szerepben is.
  • Voltak közös interjúk is, amelyek közül én egyértelműen az Entertainment Weekly október elején olvasott cikkének interjúját emelném ki, amelyben a riporter Jennfier Lawrence-szel, Josh Hutchersonnal, Francis Lawrence-szel, Nina Jacobsonnal és Sam Claflinnel, beszélgetett. Ebben a beszélgetésben minden volt, amire vágyhatunk, mert laza volt, jó hangulatú és tartalmas. Íme az EW cikk 2. része és 3. része

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése