2013. december 23., hétfő

A film szereplőinek kedvenc ifjúsági sorozatai

Most ismét egy kissé nyugodtabb időszak áll előttünk, amely során akár olvasásra is több időnk jut majd. Aki esetleg tippekre vágyik és/vagy még nem olvasta végig a nyári ajánlatot, itt találja az 1. részt és itt a 2.-at. Most nem én ajánlok, hanem még a Futótűz világpremierjén készült nyilatkozatokat hozom, ahol a film színészei, rendezője és producerei arra a kérdésre válaszoltak, melyik a kedvenc ifjúsági sorozatuk. Íme:


Jennifer Lawrence: A Harry Potter. Annyira meg voltam őrülve a Harry Potterért, hogy kétszer is elolvastam. Minden könyvet kétszer. Nem volt kedvenc részem, szerintem mind csodálatos.

Josh Hutcherson: Én sajnos az a típus vagyok, aki leragadt a kötelező olvasmányoknál. Én annál nem léptem tovább. Volt rá lehetőségem, de nem éltem vele. De kamaszkorom kedvenc könyve A zabhegyező. Azt szerettem, nagyszerű könyv.

Elizabeth Banks: Nálam ez korfüggő. Azt hiszem, amikor annyi idős voltam, mint ezek a srácok, a Virágok a padláson sorozatnak voltam nagy rajongója. Mondjuk nem engedték meg, hogy olvassam, de titokban mégis megtettem. Szerettem azokat a könyveket.

Sam Claflin: Haver, én nem olvasok. Épp azért lettem színész, mert ott nem kell olvasni. Kamaszkoromban inkább futballoztam - vagy fociztam, nevezd, ahogy akarod. Aztán középiskolában is alapvetően olyan órákat választottam, ahol nem kellett írni vagy olvasni. Szóval nem, egyáltalán nincs kedvenc könyvem vagy könyvsorozatom. A feleségem is megmondhatja, mennyire nem olvasok. A szó szoros értelmében úgy egy éve olvastam el a Legyek urát. Azt hiszem, ez a harmadik projekt, amiben részt veszek, és könyvön alapszik, de amúgy egyet sem olvastam el. De ezt igen és öt nap alatt kiolvastam a három kötetet.
[Mielőtt bárki messzemenő következtetést vonna le ebből a magas röptű gondolatsorból, emlékeztetnék rá, hogy Sam Claflin érdekes állapotban volt látható a premieren. ;)]

Jeffrey Wright: Általános iskolás koromban a Hardy-fiúknak voltam nagy rajongója. Szóval valószínűleg ez volt az első kedvenc sorozatom... De nagyszerű érzés közreműködni egy olyan sorozatban, amely olvasásra buzdítja a gyerekeket, mint például a Harry Potter is. Ez azt is megmutatja nekik, hogy az életben szembe kell nézni néhány komolyabb kihívással, társadalmi problémákkal, háborúval és mindezt egy könnyű, popcorn mozi keretein belül teszi. Szerintem ez egy nagyon egészséges dolog.

Willow Shields: Nagyon szeretem John Green könyveit. Ő a kedvenc íróm. Csodálatos. Nagyon szeretem. Most éppen azonban az utolsó Beavatott-könyvet olvasom [Veronica Roth-tól], ami nagyon izgalmas. Szóval izgulok, mi lesz a vége. De szeretem ezeket a könyveket is.

Francis Lawrence, rendező: Én nem hiszek a sorozatokban. Emlékszem szerettem - bár kicsit fiatalabb lehettem - Roald Dahr könyveit. A Charlie és a Csokigyárat, a Fantasztikus Mr. Fox-ot. Emlékszem, ezek népszerű könyvek voltak gyerekkoromban.

Jon Kilik, producer: Szerintem a gyerekek ebben épp azt szerethetik, amit én szerettem fiatal koromban a Szép új világban, a Legyek Urában és az 1984-ben. Én ezekkel a könyvekkel nőttem fel, és azonnal eszembe jutottak, amikor olvastam az Éhezők Viadalát, hogy ez ugyanazt jelentheti majd a mai gyerekeknek.

Nina Jacobson, producer: Hatalmas rajongója voltam a Narnia-sorozatnak. Szerettem őket, és hatalmas szerencsének éreztem, hogy foglalkozhattam velük, amikor a Disney-nél dolgoztam. Fiatal koromban nem tudtam betelni ezekkel a könyvekkel.
Forrás: EW

8 megjegyzés:

  1. Sam ,,érdekes állapotban volt a premieren"? ez mit takar? kicsit felöntött a garatra?

    VálaszTörlés
  2. Eee...Sam. Josh legalább valamilyen szinten leplezi, hogy nem szeret olvasni. xd

    VálaszTörlés
  3. Azt kell mondjam, jó ízlésük van, ezeket a könyveket én is nagyon szeretem. :D

    VálaszTörlés