2013. december 8., vasárnap

Mellékszereplők: Romulus Thread szerepében Patrick St. Esprit

Patrick St. Esprit karrierje során leginkább rosszfiúkat alakít.

Az ismert színész azonban, aki az első évadtól kezdve látható a Kemény motorosokban, bemutatkozik a Futótűzben is, a szó szoros értelmében letéve ezzel kézjegyét az Éhezők Viadala folytatásában.
- Fiatalabb koromban rengeteg sorozatban játszottam epizódszerepet rosszfiúként. - mondta az 59 éves St. Esprit a Varietynek. - Úgy éreztem jól áll nekem ez a szerepkör. Rosszfiúként sokkal nagyobb lehetőségem nyílt egy karakter kibontakoztatására.

Christopher Polk/Getty Images

A Futótűzben - amely már három hete vezeti a mozis jegyeladási listákat - St. Esprit egy emlékezetes jelenetben szerepel, amelyet még a film előzetesébe is beletettek, ahol a férfi Thread főbékeőr szerepét alakítja, aki megkorbácsoltatja a Liam Hemsworth által alakított Gale-t.
Már fröcsög a vér, amikor St. Esprit szadista gonosztevőjét nem más próbálja megállítani, mint maga a Lángra Lobbant Lány, Katniss, Éhezők Viadala győztes társainak, Peetának és Haymitchnek a segítségével. Tény persze, hogy a jelenet képi világát eléggé visszafogták, így többek között Gale brutálisan sebhelyes hátából is keveset látunk (amelyet pedig az Oscar-díjas sminkes,  Ve Neill készített el), hogy ne ütközzön a 13-as korhatár besorolás szabályaival.

St. Esprit, aki maga emberként teljesen kedves és barátságos, azt mondja, társai és Francis Lawrence rendező nagy elismeréssel adózott az alakítás során érezhető szenvedélyességének. Még Nina Jacobson producerasszony is, aki egyébként a Kemény motorosokban is nagyon szereti St. Espritet, odáig volt a jelenetért: - Nagyon fel voltam dobva, amiért elértem, hogy szerepeljen a filmben.

St. Esprit elmondta, hogy a Kemény motorosokban alakított bosszúálló apa/üzletember szerepe különösen hírhedt világszerte. Mégis Paul Greengrass 2006-os A United 93-as című filmjében alakított szerepe volt az, amivel felhívta magára az Éhezők Viadala szereplőválogatást vezető rendezőjének, Debra Zane-nek a figyelmét, aki behívta őt a meghallgatásra.

St. Esprit azt reméli, hogy Éhezők Viadalában játszott szerepe további ajánlatokhoz vezet majd.
- Mondtam a feleségem, hogy "Nagyon szeretnék egy ilyen kaliberű filmben szerepelni." - meséli St. Esprit. - Csak reménykedni tudok abban, hogy ez majd további ajtókat nyit meg előttem. 
Forrás: Variety

2 megjegyzés:

  1. Egyre jobban reménykedek benne, hogy majd lesz egy rendezői változat, vagy vágatlan változat vagy valami hasonló változat a dvd megjelenéskor, amibe a kimaradt jelenetektől kezdve, még tovább tömködik a filmet az ilyenjelenetekkel, mint pl gale háta, a bőségszarui mészárlás (múltkor olvastam talán Wiresst alakító interjújában, nálad.) és még hasonló dolgokkal teli. Énekem hiányozott ez a filmből. :/ Persze nem is egy ilyen 300 félére gondoltam. De jó lenne ha kicsivel többet mutatnának ezekből, egy iylen késöbbi változatban. :(

    VálaszTörlés
  2. Vágatlan változatot szerintem felesleges várni. A film készítéséről szóló 9 részes dokumentumfilmben lehetnek kulisszák mögötti jelenetek illetve olyanok, amik nem kerültek be a filmbe (hogyan készült Gale háta, pl.) és ezúttal határozottan ígérnek kivágott jeleneteket (morfling álcázás). Én bízom a bővített jelenetekben is (Pl. Prim-Katniss beszélgetés a hóban) Szóval lehet itt sok minden, de már Facebookon elkezdett terjedni a 3 órás vágatlan verzió, ezt ne terjesszük tovább, mert semmi valóságalapja nincs. :) (oké, az egyik Alkonyat filmnél egy évvel később, amikor már bőven kijött a DVD, kiadtak egy +8 percnyi anyaggal bővített filmverziót, de ezt nem tartom teljesen korrekt dolognak)
    Ellenben itt-ott a DVD extráiban sok mindenre lehet számítani remélhetőleg :)

    VálaszTörlés