2013. december 21., szombat

Az Anyuka, aki Prim haját inspirálta

Mindy és Shaun McKnight 2008-ban kezdtek képeket készíteni ikerlányikról, hogy megosszák frizuraötleteiket családjukkal és barátaikkal. A család egy Youtube-csatornát is üzemeltet Cute Girls Hairstyles néven, ahová videóikat gyűjtik. Letöltésszámuk millióssá változott, miután egyik sajátos frizuraötletüket megvalósították az Éhezők Viadala: Futótűz filmváltozatában.

A McKnight család - Photo: Mindy McKnight
Mindy először akkor került kapcsolatba Linda Flowers-szel, amikor elkészítette a Katniss első filmben látott hajfonata elkészítéséről szóló oktatóvideót. 
- Láttam a posztereket, mielőtt megjelent volna az első film, én pedig lemásoltam Katniss hajfonatát és elkészítettem róla egy oktatóvideót, amelyet feltettem az internetre. - mondta Mindy. - Egyre nagyobb lett a videó letöltöttsége és egyszer csak valamikor nyilvánvalóan Linda Flowers is megtalálta a videót... Szóval megkeresett minket, mondván, hogy "Helló, igazából én készítettem ezt a fonatot. Ha szeretnéd, beszélgethetnénk, és megmutatnám, pontosan hogyan is csináltam."

Mindyt teljesen elragadtatta, hogy az alkotó látta videójukat, ezért elfogadta Linda felajánlását. Mindy skype-on beszélt a fodrászmesterrel és folyamatosan kapcsolatban maradtak, amíg egy napon Flowers elárulta, hogy megnézte Mindyék más videóit is, és szeretne belőlük használni párat, különösen az "Íves fonatot" Prim hajára az Éhezők Viadala: Futótűzben.
- Nagyon izgatottak lettünk. Tudtuk, hogy ez egy egyedi lehetőség számunkra és a [Youtube] csatorna számára, és tudtam, hogy ez egy remek bemutatkozási lehetőség is, mert ez nem olyan, mint a francia fonat, amit mindenki meg tud csinálni, és izgatott voltam, amiért viszontláthatom majd a filmben.

Prim haja a filmben és az eredeti, ahonnan az ötlet származik

Mindyt és Shaunt aztán meghívták Atlantába a forgatás egy napjára, de mindent titokban kellett tartaniuk. 
- Tavaly októberben utaztunk Atlantába, akkor már egy éve tudtuk. De szigorúan titkos volt. - mondta Mindy. - Mindent nagy titokban tartottak.

A forgatáson Mindy és Shaun megismerkedtek Jennifer Lawrence-szel és Josh Hutchersonnal, a film főszereplőivel és a második film több Kiválasztottjával is. 
- Nagyon sok vicces élményünk volt, például, hogy láttuk Jent forgatni, és minden halálosan komolyan zajlott, aztán a kamarákon kívül úgy csinált a hónaljával, mintha szellentene - mesélte Mindy. - És sok ilyen apróság, amelynek hatására azt gondoltam, "Ez annyira furcsa, alig hiszem, hogy tényleg itt vagyunk és látjuk ezeket az embereket."

Bár McKnighték nem hozták nyilvánosságra, hogy az általuk megálmodott frizura látható lesz a filmben, amint a film megjelent, látogatóik azonnal jelezték, hogy felismerték az íves fonatot a filmben:
- Twitteren és Instagramon rengetek hozzászólást kaptunk, amelyben az emberek leírták, hogy "Láttam a filmben, és tudom, hogy a Te munkád." - mondta Mindy.

Mindy McKnight és Linda Flowers
Mindy és családja számára azonban nem ez volt az első alkalom, hogy vállalkozásuk túllép a Youtube-csatorna keretein. Többek között szerződésük van a Disney-vel és mostanában akár a Jégvarázsban is láthatjuk munkáját, Elsa francia fonata kapcsán.
[...]
Mindy azonban nem csak annak örül, hogy hobbija mára megélhetéssé vált, hanem azért hálás igazán, hogy mindezt családjával együtt teheti.
-Nem elég, hogy otthonról dolgozhatok, és hogy vállalkozásomat saját időmből osztom be, de mindezt együtt tehetem családommal. - mondja Mindy. - Ez határozottan egy családi vállalkozás, ami nagyon egyedi dolog.
Forrás: DeseretNews.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése