2013. december 8., vasárnap

Jena Malone Vulture interjú

Már rég volt szó Jenáról, ezért hoztam ezt a bejegyzést, ám az interjút lefordítva rá kellett jönnöm, hogy olyan nagyon újdonságtartalma nincs. Mondjuk a végén itt is felmerül már a Kiválasztott forgatása téma is. Azért aki szereti Jenát vagy karakterét, Johannát, szerintem örömmel olvassa majd a cikket!

Gratulálunk a nyitóhétvége hatalmas sikeréhez. Nina Jacobson (producer) és Francis Lawrence küldtek valami kör e-mailt, gratuláljanak nektek, stábtagoknak?
Nem. Egy csodálatos üveg pezsgőt küldtek, ami szerintem sokkal jobb, mint egy kör e-mail.

Francis mesélte, hogy a színésznők, akiket meghallgattak Johanna szerepére, mind úgy mentek be és úgy alakították Johannát, hogy az erőltetetten volt rosszindulatú, ám te valóban őrültnek tűntél. Teljesen rájuk hoztad a frászt. Mit csináltál?
A meghallgatás előtt azon filóztam, hogy basszus, én nem vagyok egy dühös típus. Meg tudok félemlíteni bárkit vagy bármi, egy kicsit, de alapvetően ilyen vidám típus vagyok, aki inkább megnevetteti a másikat. A düh olyasvalami, ami nem lehet mű. Olyasvalami, ami átjárja az embert, a semmiből jön. Amit nehéz irányítani. Szóval azt gondoltam, basszus, ez nehéz lesz, nem akarok úgy bemenni, hogy valami erőltetettet mutassak és nevetségessé váljak. Aztán nem tudom, mi történt, de aznap, amikor felkeltem, valahogy minden összejött. Az ébresztőm nem keltett, valaki felcsörgetett már hajnali ötkor. Bal lábbal keltem. És az járt a fejemben, nahát, nahát, mi történik? Illetve, nocsak, [Johanna] teljesen átveszi felettem a hatalmat. Így aztán, mire beértem a meghallgatásra, már sík ideg voltam. Aztán késésben is voltak valami fél órával, és volt valami színész, aki folyton kijött, felrakta a fejhallgatóját, majd visszament. Azt gondoltam, Jézusom, ez a fickó. Megpróbált sírni, de nem tudott. Annyira felhúztam magam. Az én időmet húzták. Mire aztán végre bemehettem, már felforrt az agyvizem, habzott a szám. Alig köszöntem Francisnek. Egyszerűen bementem és közöltem: mondjátok, mit csináljak!


A Futótűzből előkerült pár GIF, amelyen a liftes vetkőzésed látható. Nem tudom, tudod-e.
Nem tudtam. Bár ami azt illeti, azt sem tudom, mi az a GIF. A húgom megpróbálta már elmagyarázni ezeket a dolgokat, hogy mi az a mém meg GIF. De én nem vagyok odáig ezekért a dolgokért.


Imádom, hogy Jennifer Lawrence arcjátéka ott sokkal inkább tűnik Jennifer Lawrence-esnek, mint Katniss-esnek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne színészkedett volna jól, de...
Igen. Egy pillanatra majdnem sikerült elérnem, hogy kiessen a szerepéből.

Így van. Francis azt is mondta, hogy ha azok hárman - Jen, Josh, Woody - együtt vannak, akkor képtelenség fapofát vágni, teljesen idióták lesznek. Emiatt nem volt különösen nehéz felvenni ezt a jelenetet? 
Amikor én megérkeztem ebbe a forgatagba, nem tehettem róla, de én is magaménak éreztem ezt az egészet. De itt kicsit visszább vették az energiáikat és igyekeztek tisztelettel lenni irántam. Mert itt egy nagyon összetett jelenetem volt, amelynek során hét másodperc alatt le kellett vetkőznöm egy létező szállodában, igazi emberek előtt. Egy alkalommal, épp kijelentettem, hogy "Valamikor majd ismételjük meg!", kinyílt az ajtó, én ott állok meztelenül, szemben egy fickóval, aki kávéval a kezében igyekszik bejutni a liftbe. Életem legkínosabb pillanata volt. Szerintem a végére a szó szoros értelmében fetrengtem a földön a nevetéstől.

De ott tényleg teljesen meztelen voltál?
Igazából túl bonyolult lett volna teljesen levetkőznöm. A jelmezemet, a teljes cuccot, beleértve a cipőt is, legalább 30 percbe került levenni. Azt viszont el tudtuk érni, hogy úgy tűnjön, mintha meztelen lennék, de ténylegesen túl macerás lett volna megcsinálni. Ahhoz egy legalább 500 emeletes lift kellett volna, valaki, aki kicsatolja a csatokat a cipőmön és igen, egy hadseregnyi törpére lett volna szükségem, hogy segítsenek levetkőzni teljesen.

Láthatóan még nem borotváltad le a fejedet, de ez azt jelenti, hogy nem is kell leborotváltatnod a Kiválasztott kedvéért, vagy csak még nem kezdted el forgatni a szerepet?
Még nem kezdtem el forgatni, majd decemberben. Johanna nem jelenik meg a könyv közepéig, hiszen a Kapitóliumban van, ahol megkínozzák. De vicces, mert míg a promókörúton voltunk, azalatt néztem utána a dolgoknak is. Mert körülbelül jövő héten [a cikk november 26-i dátumozású] kezdek forgatni. Úgyhogy az járt a fejemben, hogy basszus, gyakorlatilag alig ér véget a promó, már kezdődik is a folytatás. Szóval utánaolvastam ezeknek a dolgoknak a kínzásról és azt gondolom, ez egy sötét, durva szarság... [és tettem ezt mindvégig] miközben magassarkúban rohangáltam és ölelgettem ezeket a 15 éves kislányokat.
Forrás: Vulture

1 megjegyzés:

  1. Jena tündéri egy csaj, de nekem kétségem sem volt afelől, hogy jól hozza majd Johanna elmebeteg elborulásait :D És valóban király lett!

    VálaszTörlés