2013. december 11., szerda

Ilyenek vagyunk: Felmérés az Éhezők Viadala rajongókról

Nemrégiben készítettek egy felmérést, amelyben az Éhezők Viadala rajongóit hasonlítják össze a Thor és a Hobbit rajongóival (egyesek mire rá nem érnek??). Ebből hozok néhány érdekességet.
  • Az Éhezők Viadala rajongóinak 67%-a nő, kétharmad részük 21 év alatti.
  • Többségük 13 és 28 év közötti, de kor szerint leginkább 13-21 közé koncentrálódnak.
  • 78%-uk él az Egyesült Államokban és 83%-uk beszél angolul.
  • 51,2%-uk eleve nagyon szereti a könyveket, különösen az olyan fantasykat, mint a Harry Potter, az Alkonyat és az Éhezők Viadala trilógia.
  • 75,6%-uk mozirajongó. Nem csak a Futótüzet szeretik, hanem általában a mozit.
  • 60,3%-uk nagyon szereti a zenét. Olyan énekeseket kedvelnek, mint Katy Perry, Lady Gaga és Taylor Swift.
  • Nagy rajongói a mobiltelefonos játékoknak általában is és okostelefonjaikra sok alkalmazást letöltenek. Kedvenc játékuk a Angry Birds, amelyet nagy lelkesedéssel játszanak.
  • 31,6%-uk szereti a sportot. Leginkább az olyan sportokat szeretik, mint a kosárlabda és többek között Kobe Bryant és LeBron James a kedvenc sportolóik.
  • Általában nagyon csendes, lelkiismeretes típusok. Másokat is fontosnak tartanak életük során, szívesen segítenek másokat, de ők is örömmel fogadják társaik támogatását.
Forrás: Cubeyou via TheHob

5 megjegyzés:

  1. Szerintem ez nem feltétlenül igaz mindenkire, de persze ez csak a többség és ez amerikai felmérés.
    Mondjuk az hogy a Éhezők Viadala rajongók csendesek, nem feltétlenül kell a szó szoros értelmében venni. Például eddig senki sem zaklatta/támadta meg a színészeket (tudomásom szerint). Én legalábbis a csendesen belül hasonló dolgokra is gondolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te jó ég, azért az durva, hogy a csendes neked azzal van összekötve, hogy ők biztos zaklatják a színészeket...

      Törlés
    2. Komolyan mondom nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű statisztika ekkora vihart kavar. Ne piszkáljuk már egymást. Kezeljük helyén a dolgokat...

      Törlés
  2. Jelentem én nem vagyok tipikus HG rajongó. Bár talán a rajongó kifejezés is túlzás, ezért nem érvényes rám a jellemzők többsége :)

    VálaszTörlés
  3. Készült egy felmérés, aminek itt van az eredménye. Persze nyilván nem tudni, milyen mintán végezték, hogy _pontosan_ mik is voltak a kérdések. Ha meg valami nem illik valakire, az nyilván nem az adott szegmensbe tartozik.
    Én speciel nem szeretem Lady Gagát, Taylor Swiftet és Katy Perry-t, egyetlen letölthető alkalmazás sincs a mobilomon, ellenben sportolok. Sőt, a kor szerinti skatulyába se férek bele, mert nyilván a kisebbségben tartozom. De attól még nem biztos, hogy hülyeség.

    VálaszTörlés