2013. április 18., csütörtök

Éhezők Viadala Kihívás, 31. nap: Bármi, amit hozzátennél

A hivatalos résznek az utolsó kérdéséhez érkezett a sorozat. Épp jókor: lassan talán beindulnak a hírek. Mindazonáltal azért szeretném méltóképp lezárni a Kihívást.

Ezért aztán várom mindenféle megjegyzéseiteket arról, amit még nem írtatok le, de szeretnétek hozzátenni.

Nekem nemigen van ilyen, én igyekeztem kiírni magamat. Annyit tennék hozzá azonban, hogy vannak még kérdéseim (konkrétan kettő), talonban, amit még fel fogok tenni, mert szerintem érdekesek, ideillőek, és talán jobbak is, mint némelyik az elhangzottak közül. És ha már itt vagyunk, Titeket is erre buzdítanálak: van-e olyan kérdés, amelyet szívesen feltennétek rajongótársaitoknak, amit szeretnétek megvitatni, és ami a sorozattal kapcsolatos? Természetesen szívesen válogatok majd ezek közül is, ha írtok ilyeneket, és így még kicsit kihúzhatjuk a Kihívást. :)

Viszont most, hogy a hivatalos rész véget ért, én azt is megkérdezem, kinek melyik kérdés volt a kedvence? Ha nem emlékszel, ezen a linken visszakeresheted az elhangzott kérdéseket. Mondjuk én nem tudnák egy ilyet kiemelni, az a véleményem, hogy sok jó kérdés volt, és persze volt néhány, ami nem tetszett vagy leginkább, amit nagyon önismétlődőnek tartottam.

47 megjegyzés:

  1. Szerintetek mi Katniss legjobb tulajdonsága?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, ez tetszik. Ne itt válaszoljatok, majd kiteszem kérdésbe :)

      Törlés
    2. Hát...én őszintén szólva nem igazán bírtam Katnisst. Az első részben nagyon tetszett a stílusa, de ahogy kezdett megőrülni és egyre hisztisebb lett........

      Törlés
  2. Melyik körzetben laknál legszívesebben, ha Panemben élnél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én a másodikban.......És ne értsetek félre, de szerintem ott lennék a legboldogabb. (már ha Collins világában létezik olyan, hogy boldogság...)

      Törlés
  3. Milyen eszközt/eszközöket vetettél volna be annak érdekében, hogy megnyerd a viadalt?

    VálaszTörlés
  4. Úgy látom - a jó kérdésekből - hogy elleszünk még egy darabig :)

    VálaszTörlés
  5. Engem az érdekel, hogy Ancsi: miért szeretted meg ennyire Az Éhezők Viadalát? És még az, hogy miért döntöttél úgy, hogy egy oldalt is csinálsz róla? Ha már válaszoltál erre, belinkelheted csak én nem találtam ilyet :) Érdekel a véleményed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem igazából az első regény hangulata fogott meg. Meg persze a másodiké :) Aztán én olyan vagyok, hogyha valami megtetszik, hajlamos vagyok beleásni magamat. Így aztán elkezdtem keresgélni, hogy van-e már oldala a sorozatnak. És nem volt. Így aztán mivel engem érdekelt, hogyan haladnak a filmes munkálatok, és egyáltalán a sorozattal kapcsolatos hírek, belefogtam. És igyekszek egy olyan kis birodalmat kiépíteni, ahol jól érzem magam, amilyet magam is keresnék, ha "csak" olvasó lennék. :)

      Törlés
  6. Milyen befejezésre számítottál Katniss történetének? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vagy akartál volna :D

      Törlés
    2. Hát - és itt tudom, kiakasztó leszek - de én szentül hittem, hogy Gale-lel jön össze. :D Azon kívül pedig nem nagyon agyaltam, sokkal inkább tartottam attól, hogy a két jó rész után a lázadásról szóló harmadik kevéssé fog tetszeni. Aztán érdekes módon nem a lázadással volt ott gondom, és nem is azzal, hogy Katniss Peetával jött össze, hanem az, hogy a végére sok lett a veszteség, nem "jól" lettek elvarrva a szálak, és Katniss keserédes epilógusa után nem tudtam jó érzéssel letenni a könyvet.

      Szóval nem tudom, mit vártam, de azt igen, hogy jó érzésekkel lesz majd vége. És ezt nem kaptam meg. :(

      Törlés
    3. hát igen hasonlóra számítottam én is meg még arra hogy katniss legalább nemmel szavaz a kapitóliumiak viadalára mert ő tudta mien érzés félni és kényszerítve lenni arra hogy megölj másokat. mondjuk igen azért szavazott így mert bosszút akart a 75 évnyi szenvedésért és primért :D

      Törlés
    4. Na, ezt én nem így látom. :O
      Kizártnak tartom, hogy Katniss a bosszú miatt szavazott volna igennel.
      Csak én hiszem azt, vagy tényleg azért mondott igent, mert nem akart gyanút kelteni Coin előtt? Ez kellett a tervéhez, hogy megölhesse a nőt. Legalábbis én nagyon ebben a hitben vagyok.

      Törlés
    5. Szerintem Coin megölése hirtelen felindulásból jön. "Igaza van. Megállapodtunk."

      Törlés
    6. Jó, ez igaz. De megölhette volna Snow-t, ha ellentmond Coinnak? Én erre gondolok inkább. (Bár tény, hogy nem ezt írtam :D)

      Törlés
    7. Hát a befejezés nekem is sántított, mármint olyan volt, mint a Harry Potternél, hogy volt egy csomó ember, akiket nagyon szerettünk és meghaltak és aztán a vége nem volt igazán boldog, nem tudtuk, hogy mi történt az életben maradottakkal...

      Törlés
    8. Coin nő volt???!!!

      Ezenkívül én kíváncsi lennék, hogy hányan gondolják azt, hogy megnyerhetnének egy viadalt.

      Törlés
  7. Én is hát , igen kissé másra, jobb befejezésre számítottam. És valami boldogra. Én is arra számítottam, hogy Gale-lel jön össze. Kicsit rossz érzés volt letenni a könyvet. Egyrészt mert csak ennyi volt, másrészt mintha nem lenne vége. (Annyi a megválaszolatlan kérdés.)

    VálaszTörlés
  8. Nekem az a kis információmorzsa hiányzik a történet végéről,ami alátámasztja pl.Gale boldogságát úgy a jövőre nézve :/

    VálaszTörlés
  9. Én kíváncsi lennék, hogy ti milyen taktikát választanátok, ha kiválasztottak lennétek: akár az interjún, a pontozásnál, a szaruhoz futnátok-e a vérengzéskor vagy minél messzebb stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, hogy a szaruhoz futnék, vagy messzebb, a képességeimtől függene. Nyilván ha egész életemben egy viadalra készültem volna, akkor a szarut választanám, de így....inkább messzebb.

      Törlés
    2. Én ha látnék íjat, kardot avgy akár kést elérhető közelben szerintem megpróbálnám...
      ha meg nem akkor mindenképp elindulnék legalább egy táskáért me gasszem fegyverek is volt a szatól távolabb szóval biztos hogy nem messzire próbálnék elősször hogy üres kézzel távozzak :D

      Törlés
    3. Hát attól függ de szerintem valamit megpróbálnák szerezni a Bőségszaruból, ha hatalmas mázlim lenne még valami fegyvert is de azért abba a hatalmas vérfürdőbe nem mennék bele. A másik ami érdekes taktika az a Rókaképű lány taktikája aki észrevétlenül mozog, nem gyilkol hanem rejtőzködik és okosan kijátssza akár a Hivatásosak csapdáit is. Azt a taktikát szívesen megpróbálnám bár nem hiszem hogy olyan nagy eszem lenne mint neki és hát az észrevehetetlenséggel is akadhatnak gondok :)

      Törlés
  10. Nekem az a kérdésem is felmerült, hogy milyen lenne az az aréna, amiben a legjobban félnél, vagy amivel nem tudnál mit kezdeni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem a sivatagban nem tudnék mit kezdeni, de nem félnék igazából :)
      amitől én félnék a zszerintem egy hóval borított hideg aréna tehát egy fagyott föld :D
      meg lehet kicsit be lennék sz***a éjszaka :D

      Törlés
    2. Hát igen én is legjobban egy jeges arénától félnék de nem is tudnék vele mit kezdeni szerintem ott lenne talán a legnehezebben búvóhelyet találni is. Meg ami még ijesztő lenne nekem ha például a játékmesterek rámszabadítanának egy rakás mutánst mondjuk már a Viadal végén ( ha egyáltalán túlélném addig) vagy hogy összetereljenek más versenyzőkkel. Ahogy a könyvben Collins leírta a Kapitólium mutánsait például a mutáns farkasokat azzal én nagyon nem tudnék mit kezdeni akármilyen esetleg jó fegyverem lenne egy ilyen mutánsfalka ellen kevés az esély (szerintem mármint)

      Törlés
    3. Amúgy miért jó nektek "elrontani" a játékot?
      Terveztem, hogy majd külön felteszem ezeket kérdésbe, de ha nem kell, hát nem...

      Törlés
    4. :,( majd akkor leirjuk ott is :):D

      Törlés
    5. Hát páran is írtak előttem és gondoltam hogy leírom én is a választ de amúgy Ancsi igazad van ezeket tényleg jobb lenne külön kérdésben és bocsi :( bár tudom hogy egy "bocsi"-val nem lehet kitörölni az előző kommentemet de ahogy Quadery írta ha lesz esetleg kérdésbe ott is leírjuk majd és szerintem sokmindenkinek lenne hozzá még ötlete :)

      Törlés
    6. Tényleg Ancsi az eddigiek alapján kb meddig fog még menni a kihívás? :)

      Törlés
    7. reméljük sokáig :)

      Törlés
    8. Egy olyan 6-7 kérdés van most talonban :)

      Törlés
  11. Ez jó kérdés! Én egy sivatagos arénával lennék igazán bajban....

    VálaszTörlés
  12. Kivel kötnél szövetséget a 74. Viadalon?
    - 75. Viadalon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. RutafanRegi voltam. :) Utána találtam ki a nevemet:)

      Törlés
    2. Én Tresh-el próbálkoznék, bár nem hiszem, hogy menne.

      Törlés
  13. Kivel kötnél szövetséget a 74. Viadalon?
    - 75. Viadalon?

    VálaszTörlés
  14. Ki az a szereplő akit másnak képzeltél el a könyvben mint a filmben? (külsőleg, belsőleg)

    VálaszTörlés
  15. Továbbra is jegyzem a kérdéseket, tök jók vagytok!!! :)
    Lassacskán majd sorrakerülnek.

    VálaszTörlés
  16. megbíznál annyira más Kiválasztottban hogy szövetséget köss?

    VálaszTörlés
  17. Milyen arénában éreznéd a legnagyobb biztonságban magad, vagy milyenben lennél a leginkább otthon?

    VálaszTörlés
  18. Melyik szereplő hasonlít rád legjobban jellemében és tulajdonságaiban?

    VálaszTörlés
  19. Melyik volt az a rész ami leginkább kiakasztott,hogy megmásítottak/kivettek a könyvből?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, ez klassz kérdés, menni fog. Jól értem, hogy a film-könyv különbségekre gondolsz?

      Törlés
    2. Igen:) azért kérdeztem mert nekem pl egy mások számára talán fel sem tűnő különbség zavar,ami mégis nagyon jelentőség teljes,és attól,hogy azt a mondatot másképp fogalmazták,máris elvesztette a jelentőségét...

      Törlés