2013. április 4., csütörtök

Éhezők Viadala Kihívás, 26. nap: Kedvenc jeleneted az Éhezők Viadalából

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)

A sorozat vége felé közeledve három olyan kérdés következik, amely során kedvenc jeleneteinket oszthatjuk meg egymással a sorozat egyes köteteiből. Ezúttal tehát a kérdés Az éhezők viadalára, mint első kötetre, nem pedig a teljes sorozatra vonatkozik. 

Én hű maradok önmagamhoz, és olyan részletet hoztam, ami nagyban befolyásolt, hogy megszeressem a sorozat hangulatát. És Gale-t:
"Az erdőben vár az egyetlen ember, akinek a társaságában nem kell megjátszanom magam. Gale. Elernyednek az arcizmaim, és felgyorsítom a lépteimet, ahogy mászom felfelé a dombon a rejtekhelyünkhöz, egy völgyre néz sziklapárkányhoz. Sűrű bozót rejti el a sziklát a kíváncsi tekintetek elől. Megpillantom Gale-t, ahogy ott várakozik, és elmosolyodom. Gale azt mondja, eddig csak az erdőben látott mosolyogni.
– Hali, Catnip – köszön Gale.
...
– Nézd, mit lőttem. – Gale egy nyílvesszővel átfúrt kenyeret emel a magasba, mire felnevetek. Igazi kenyér, a pékségből, nem az a lapos, tömör cipó, amit a jegyre adott gabonából csinálunk.
...
– Prim hagyott nekünk egy kis sajtot. – Előveszem Prim ajándékát. Gale arca felderül, amikor megpillantja a finomságot. – Kösz, Prim. Igazi lakomát fogunk rendezni. – Gale hirtelen kapitóliumi akcentusra vált, a betegesen jó kedélyű Effie Trinketet utánozza, aki minden évben eljön, hogy felolvassa a neveket az aratáson. – És mielőtt elfelejtem: boldog Viadalt mindenkinek! – Gale leszed néhány szem szedret a mellettünk lévő bokorról. – Sok szerencsét, és sose hagyjon el benneteket… – Gale elhajít egy szedret, a bogyó kecses ívben repül felém. Elkapom a számmal, és átharapom a gyümölcs finom bőrét. – …a remény!"
A részlet Suzanne Collins: Az éhezők viadala című regényből származik.

Persze nem ez az egyetlen rész a kötetből, amit szeretek. Közel áll hozzám a pillanat, amikor Katniss és Ruta szövetséget kötnek, és szeretem azt a nyugis esős, barlangban töltött napot, amikor Peeta már megkapta a szérumot és először nyílik lehetőségük hosszabban beszélgetni egymással Katniss-szel, anélkül, hogy megjátszanák egymást. És bár tudom, hogy ezekben a részekben pont semmi akció nincs, én ilyen vagyok: a nyugodt, békés pillanatokat szeretem leginkább a regényből. :)

Ezúttal is osszátok meg Ti is, Nektek melyik a kedvenc jelenetetek az első kötetből, akár részlettel, akár anélkül. És azért lehet gondolkodni a következő kötetek kedvenc jelenetein is. De azt még el ne áruljátok ;)

15 megjegyzés:

  1. Nekem azok a részek amikor Katniss keresi Peetát és nekem is mikor a barlangban vannak, amikor Peeta már meggyógyult. Az akciós jelenetek izgalmasak csak én azokat nem szeretem annyira mint a nyugis részeket :).
    R.

    VálaszTörlés
  2. De várom már, tuti megnézem! *-*
    Nem lehet, hogy Katniss haja azért fekete, mert a Kapitólium átfestette a Győzelmi Körútra?

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van egy pár kedvenc jelenetem:
    pl: az amit ancsi írtál a Gale és Katniss-szes jelenet, a barlangos rész, meg az interjúk is nagyon tetszenek:) ja meg amikor Katniss majdnem lelövi a nyíllal a játékmastereket:D

    Klau

    VálaszTörlés
  4. Ahol Katniss énekel, és ahol megköszöni a figyelmet.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is van pár kedvencem, például a Peeta & Katniss tengerparti láncos jelent a Futótűzből, meg a Kiválasztottból, amikor visszamennek a 12. körzetben és az erdőben a tó mellett énekel és amikor a Futótűzben a kiképző kp-ban Katniss elkezd íjászkodni és mindenkinek leesik az álla. Most hirtelen ezek jutottak az eszembe, de még tudnék válogatni :D

    VálaszTörlés
  6. Kicsit félrenéztem, nem vettem észre, hogy az első kötetből kell kedvencet választani :D Tehát az Éhezők Viadalából, amit szeretek: Kapitóliumban a körzetek felvonulásának a leírása, meg az Ancsi által írt részleten is mindig mosolygok.

    VálaszTörlés
  7. Amikor Katniss rálő nyíllal a játékmesterekre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nekem is az,plusz még amikor Clove rátámad Katnissre.

      Törlés
  8. A kapitóliumi felvonulás, az interjúk, a Viadalon a mutáns-farkaskutyás rész, valamint én is szerettem az elejét, amikor Katniss vadászik, aztán találkozik Gale-lel.

    Ha a filmet nézem, szerintem nagyon jól sikerült Katniss önként jelentkezése, a Viadal utáni jelenetek. A Viadalból meg a vérfürdő a kedvenc részem, mindig borsódzik a hátam a zene meg a jelenetek együttes hatásától.

    VálaszTörlés
  9. A felvonulás, a barlangjelenet és a bogyós trükk :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem is több kedvencem van: Amit Ancsi írt, amikor Katniss önként jelentkezik Prim helyett, a szövetség Rutával, a komplett barlangos jelenet, és amikor trükköznek a bogyókkal :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem az első néhány fejezet:Katniss-Gale, és amikor Katniss a játékmestereknél van.

    VálaszTörlés
  12. Amikor Katniss megveri Peetát az interjú után. Nagyon ott van :)

    VálaszTörlés