2013. április 2., kedd

Éhezők Viadala Kihívás, 25. nap: Álomszereposztásod

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)


Én még abban a szerencsés (vagy szerencsétlen? - ízlés kérdése) helyzetben voltam, hogy az első kötet olvasása során saját magam képzelhettem el a szereplőket (a főszereplőket is!!), így saját képem alakulhatott ki az egészről. Vagyis ez így nem igaz, mert - mint azt már korábban írtam - nekem akkor került látószögembe a sorozat, amikor 2010. Halloween-jén Jodelle Ferland Katniss-nek öltözött. Akkoriban ment le az Alkonyat: Napfogyatkozás filmváltozata, amelyben ő egy fiatal vámpírt alakított, akinek figurája köré spin-off regény is kerekedett, és annak idején volt egy ilyen blogom, amihez keresgéltem az anyagokat. Szumma-szummárum Jodelle Ferland 1994-es születésű, vagyis épp 16 éves volt, amikor nekem kezembe került a könyv és én akaratlanul is az ő arcával képzeltem el Katnisst. Számomra épp ezért volt döbbenetes  és érthetetlen meglátni a 20-on túli Jennifer Lawrence kiválasztását a szerepre, akinek sem a kora, sem pedig külső adottságai nem voltak szerintem Katnissnek megfelelőek. Szerencsére az idő azóta bebizonyította, hogy nem nekem lett igazam, és Jennifer Lawrence hiteles Katnisst alakított. 
Érdekes: a srácokkal kapcsolatban nem voltak ilyen előítéleteim, csupán csodálkoztam, hogy a szőke szereplőre barna hajú, a barna hajú karakternek pedig egy szőke színészt választottak, de mint tudjuk, a hajfesték és a smink csodát tesznek. 

A másik álomszereplőmről már többet beszéltem itt a blogon: nagyon szerettem volna, ha (a szintén Alkonyatos) Kellan Lutz alakíthatta volna a szívtipró és dögös, mégis érző szívű Finnicket. Valljuk be: első ránézésre Sam Claflin elég ványadt a szerepre, de bízom benne, hogy eleget kondizott és kellő mennyiségű csirkét evett spárgával :), hogy megfeleljen az esztétikai kihívásoknak. Mert hogy színészileg megfelelő lesz az alakítása az - számomra legalábbis - nem kétséges.

Talán egy szereplő van még, akinek kiválasztásával nem vagyok maradéktalanul elégedett, ő Beetee: esetében Michael Emersont alkalmasabbnak láttam volna, és bár Lynn Cohen remélhetőleg jó lesz Mags-nek (róla nagyon nem tetszenek a forgatási fotók!!), előttem mégis egy olyan arc lebegett vele kapcsolatban, mint Betty White-é.

Na, jöhetnek a Ti álomszereposztásaitok, szabadjára engedhetitek a fantáziátokat, akárha Ti ülnétek a rendezői-szereplőválogatói székben. :)

14 megjegyzés:

  1. Szerintem úgy jó, ahogy van!:) Talán Josh helyett lehetett volna egy kicsit magasabb Peetat keresni.:DDD

    VálaszTörlés
  2. Mivel én a filmet előbb láttam, nem volt elképzelésem a szereplőkkel kapcsolatban. De miután elolvastam a könyveket Peetát teljesen másképpen képzeltem el. Ahogy folyamatosan a kék szeméről említést tesz Katniss... Nekem ez hiányzik Joshból (jó ezen nem nagyon lehet változtatni, de nekem az a szenvedély hiányzik, ahogy Katniss beszél róla).
    A második kötetből Finnick megtestesítője Chris Evans. Lehet, hogy kicsit idős a karakterhez, de szerintem a testi adottságai is megvannak hozzá.
    Mást nem nagyon képzeltem el.

    VálaszTörlés
  3. Johanna: Elizabeth Gillies
    Finnick: Zac Efron
    Katniss: Lucy Hale
    Ruta: én :)

    VálaszTörlés
  4. Talán Garrett Hedlund nekem szimpatikusabb választás lett volna Finnick szerepére, valamint Meta Goldingon, mint Enobarian kiakadtam, mert én őt fakó bőrű, gagyin festett (ne kérdezzétek miért xD) szőke hajúnak képzeltem el.

    Amúgy érdekes, hogy Michael Emersont mennyien szerették volna Beeteenek, pedig ha én ránézek, valahogy egy pszichopata jut eszembe. (Lehet, a Lost miatt?)

    VálaszTörlés
  5. nekem a legtöbb megfelel,vagy már hozzászoktam,nekem Annie az aki vagy Zooey Deschanel vagy Astrid Berges-Frisbey...(legalábbis én őket tudnám elképzelni) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és még talán Troian Bellisario-t is eltudnám képzelni mert, megfelel kinézetre és baromijól játszik.

      Törlés
  6. Én a könyvet akkor olvastam, amikor már a forgatásnak is vége volt (2012. január) így nem különösebben tudtam mást a helyükre képzelni az első részben, viszont Beetee-vel én sem vagyok kibékülve (még mindig). Michael Emerson sokkal jobb lett volna, szerintem. Finnicknek meg Garrett Hedlundot képzeltem el, de bízok benne, hogy Sam is jól fog alakítani

    VálaszTörlés
  7. Csak én vagyok teljesen kibékülve Jeffrey Wright-tal? :) Tobyhoz hasonlóan Michael Emersonról nekem is a Lost-os, pszichopata Ben jut eszembe :)
    Zooey Deschanel szerintem is jó Annie lehetne, és én még Elisabeth Olsent tudnám elképzelni(főleg a Martha Marcy May Marlene miatt).
    Annak ellenére, hogy 100%ig elégedett vagyok azzal, hogy Jena Malone Johanna, azért néha beugrik, Rooney Mara is.
    Finnick helyére pedig el tudnám képzelni( persze már tudjuk, hogy másik szerepre tökéletes stb)Liam-et is, szerintem egész jó Finnick lehetne, de akár a bátyja is,ha egy picit átformálnák :)

    VálaszTörlés
  8. Én Primet és Peetát képzeltem teljesen máshogy... Mint azt tudjuk (mostmár...) Josh kiváló Peeta, de amikor először megnéztem a filmet (rögtön azután, hogy végeztem a könyvvel) folyamatosan azon hisztiztem, hogy ,,Peeta nem úgy néz ki!!!!". Prim meg... hát rajta is tudnék mit változtatni, de igazából egyikükre se tudok másik színészt mondani...

    VálaszTörlés
  9. Én abban a helyzetben vagyok ,hogy az Éhezők Viadalát a film elkészülése után olvastam.Én nem nagyon tudtam mát elképzelni.Eleinte Willow hield nem tetszett,de mostanra megkedveltem.Nem tudnék mondani valaki olyat ,akit el tudnék képzelni Primnek. Érdekes módon Sam Clafln arcát képzeltem magam elé ,mint Finnick.A kiválasztottat meg úgy olvastam ,hogy már megvolt a Futótűz szereposztása.Általában előttem voltak az arcok ,de konkrét színészt nem tudnék mondani.

    VálaszTörlés
  10. Én megnéztem a trailert és a létező összes képet a szereposztásról a könyv elolvasása előtt, ami némileg behatárolta a dolgokat. Szóval többnyire már őket képzeltem el olvasás közben.
    A Futótűznél már nem ez volt a helyzet. DE a THG filmek egyik ismérve, hogy nagyon jól találják el a színészeket. Finnick szerepére én is Kellan Lutz-ot akartam, de Sam-mel már megbarátkoztam :) Viszont Beetee nekem is Michael Emerson inkább :/ (Hála annak a pár Lost résznek, amennyit láttam). Johanna Mason-t sem így képzeltem el, de más színésznőt meg nem tudok elképzelni. De tanulva a THG-ból, tuti nem kell aggódni a CF miatt, legalábbis színészi fronton :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy Johanna haja a könyv szerint is fekete? Mert nekem onnan nagyon az jött le, hogy szőke!!

      Törlés
  11. Nekem úgy tökéletes, ahogy van :D már nem tudom másképp elképzelni.. :D

    VálaszTörlés
  12. Szerintem úgy jó a film, ahogy van. Külön-külön sok pontos bele lehet kötni, de összességében jó a szereplőkkel együtt.

    VálaszTörlés