2013. április 28., vasárnap

Éhezők Viadala Kihívás, +4. nap: Mi Katniss legjobb tulajdonsága?

Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos Éhezők Viadala kihívás.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!
Örülök, hogy a rovat ilyen nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvend :)

Amint azt legutóbb írtam, túl vagyunk az Éhezők Viadala Kihívás hivatalos 30 (illetve 31) napján, ám merültek még fel bennem és Bennetek is olyan kérdések, amit megtárgyalnátok a többiekkel. Ezeket én összeírtam, eltettem, és elő fogom még venni, szóval lehet rá számítani, hogy néhányszor felbukkannak még kérdések. A kérdések sorrendje nem jelent prioritást, arra törekszem csak, hogy változatosan kövessék egymást. Akinek még jut eszébe kérdés, a múltkori bejegyzésbe írhatja :)

A mai címben található kérdést ezúttal VanillaRice0365 tette fel.
Mint főszereplőt, jól megismerjük Katniss-t, és én személy szerint szeretem, hogy ilyen összetett jelenség. Érdekes az is, hogy részemről nem feltétlenül a legjobb tulajdonságai a kedvencek, de persze Katnissnek vannak olyanok is. Ezek közül pedig számomra Katniss önzetlensége a legszimpatikusabb, amellyel jelentkezik Prim helyett a Viadalra, amellyel elmegy a lakomára, hogy megmentse Peeta életét, amikor mindent megtenne, hogy megmentse szerettei életét, amikor odaállt az ostor elé, amellyel Gale-t korbácsolták, stb. Nem szeretném azt mondani, hogy Katniss mindvégig önzetlen, de amikor igen, az nagyon megindító.

És íme egy videó, ami már ugyan volt benn az első film előtt, és ami Katniss arcaiból mutat meg néhányat, hátha ebből is ihletet merítettek.

 

9 megjegyzés:

  1. Őszintén én talán legjobban Katniss humorát szeretem. Néha olyan csípősen visszaszólt. Vagy mi :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a kitartása tetszett a legjobban. Hogy bármennyire kilátástalan volt a helyzete, nem adta fel, hanem tovább küzdött.

    VálaszTörlés
  3. nekem az hogy mindenki azt mondta neki hogy természetesen szép de ő sose látta így
    és persze az ő és az apja közti kapcsolat :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a bátorsága és a kitartása. Nem riad vissza semmitől, ha valakit meg kellett védeni, és, amit kitalált azt véghez is vitte valamilyen úton-módon, bármi történt is.

    VálaszTörlés
  5. Az önzetlensége, a kitartása, de legfőképpen az, hogy önmaga maradt az első viadal után. Nem változtatta meg a "siker", ugyanúgy elment vadászni, ugyanolyan csípős maradt a nyelve, ugyanúgy kiállt a szeretteiért és még sorolhatnám :)

    VálaszTörlés
  6. Az enyém nem annyira átlagos, és ráadásul nem csak Katnissre, hanem a legtöbb karakterre igaz a könyvből... de én a legjobban azt szerettem benne, hogy emberi. Dugig vagyunk Mary-Sue jellegű tökéletes főhősökkel, akikkel igazán nehéz lenne azonosulni... ezzel szemben Katnissben a rengeteg jó tulajdonsága mellett (önzetlen, bátor, kitartó, szép) bizony ott vannak a kevésbé jó dolgok is (kicsit antiszociális, hirtelen haragú, bizalmatlan). Pont ez az, ami megfogott benne. Katniss Everdeen egy ember főhős. Hála Istennek :)

    VálaszTörlés
  7. Én Katniss törődni akarását tartom a legjobb tulajdonságának. Példa erre Kökörcsin megtartásáért való szólás, elment a Lakomára Peeta gyógyszeréért, Prim megmentése a Viadaltól... És még sorolhatnám.

    VálaszTörlés
  8. Katniss számára olyannyira magától értetődő mások életének tisztelete, hogy minden helyzetben erre alapozva dönt. Még vészhelyzetben is, amikor nincs idő gondolkodásra. Különösen azt tartom példamutatónak, hogy az érzéseire hallgatva hozza józan ésszel is érthető döntéseit, ami még sokaknak nem megy.

    VálaszTörlés