2013. április 19., péntek

Részletesebb beszámoló a CinemaCon Futótűzre vonatkozó részéről

A WashingtonPost összefoglalója következik. Nem sok konkrétummal, de azért több, mint a semmi.

LAS VEGAS - A dögös szépfiú, Liam Hemsworth azt ígéri, hogy az Éhezők Viadala nagy várakozás övezte folytatása nem fog csalódást okozni a rajongóknak.

Ez egy egészen visszafogott kijelentés volt a CinemaCon mozis találkozóján, ahol a legtöbb színész azt ígérte, az ő filmje lesz a nyár legnagyobb, legütősebb, legklasszabb slágere. Persze a Futótűz nem nyári kasszasiker lesz. A film ugyanis csak november 22-től látható a mozikban.

Mégis, a Suzanne Collins fiatal felnőtteknek szóló trilógiáján alapuló sorozat hatalmas világjelenséggé vált, ahogyan azt a Lionsgate Entertainment Corp. elárulta a Las Vegasban megrendezésre kerülő bemutatójában csütörtökön. Így aztán a rendező és néhány színész megjelenése nem is elsősorban a film promóciója miatt történt. 
Francis Lawrence, aki még újonc a sorozatnál, elárulta, hogy "vadul" vágják a filmet.

Hemsworth azonban, aki Gale Hawthorne-t, a hhősnő gyerekkori barátját alakítja, máris bizalmat szavazott a filmnek:
- Tudom, hogy senkinek nem fog csalódást okozni. - jelentette ki.

A legelszántabb rajongóknak, akik magukat "Kiválasztottaknak" nevezik, és akik hónapok óta a sorozattal kapcsolatos hírekre ácsingóztak, csalódottak voltak, hiszen [a mozis találkozón] nyoma sem volt Jennifer Lawrence-nek, aki Katniss Everdeen szerepét játssza. A főhős kamaszlány túléli az életre-halálra zajló valóságshowt egy elképzelt jövőben, majd az ellenállás jelképévé válik.

A mozitalálkozó közönségét egy előzetessel lepték meg, amely hamarosan látható lesz a mozikban is, tele disztopikus kékséggel és szürkeséggel, koszos, reményteli gyerekekkel, égnek emelt tekintetekkel, egy acélos tekintetű Katniss látványával, és részleteket láthattunk arról is, hogy a vezetők miként tervezik meg a lány halálát.
A rajongók több, mint 20 milliószor nézték meg az előzetest, mióta az vasárnap este megjelent a YouTube-on. 

A filmben Katniss és kiválasztott társa, Peeta Mellark egy Győzelmi Körúton vesznek részt, amelyet a Kapitólium szervez meg az elnyomott körzetekben. Katnisst, aki az első filmben egy fiús lány volt, most kisminkelik és szépen felöltöztetik, akár egy babát. A lány azonban nem hajlandó bábként viselkedni.
A Futótűzben egyre nagyobb a tét a két fiatal számára, akik az életükért harcolnak, amely által egy egész nemzet sorsát alakítják. 

Az előzetesben látjuk, amint Katniss félmosolya mogorvaságba vált, amikor kiöltöztetik; a Kapitólium elvakult tanácsadóit, köztük Philip Seymour Hoffmant, aki azon dilemmázik, mit kellene tenni a lánnyal és a többi Éhezők Viadala győztessel,  végül eldöntik, hogy el kell őket pusztítani. 

- Véleményem szerint ez alkalommal képesek voltunk fokozni a hatást és az érzelmeket. - mondta Francis Lawrence. 

Elizabeth Banks, aki a kiválasztottak kicsit idegesítő kísérőjét alakítja, felszínes karakterére emlékeztető, élénk, éles hangú, Helló!-val köszönt.
Szem előtt tartva gyakorlatias, külsőségekre adó karakterét, kiállt a stúdió korai reklámhadjárata mellett:
- Nagyon izgatottak! - mondta. - Kicsit talán túlzásba is viszik!
Forrás: WahingtonPost

Az ugrás után pedig itt az új Lionsgate logo, amit amúgy az előzetesben már láthattunk, és még pár kép a résztvevő hármasról, Francis Lawrence-ről, Elizabeth Banks-ről és Liam Hemsworth-ről.




 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése