2013. április 3., szerda

További Éhezők Viadala áprilisi tréfák

Bár tudom, hogy a chat leszedése a lelketekig hatol, megkérek mindenkit, hogy a továbbiakban mindenki a bejegyzésekre reagáljon, ha kommentel. Megértéseteket köszönöm! :)

Az egyik kinti rajongói oldal április 1-jén gyakorlatilag szétszivatta olvasóit, ugyanis minden kijövő hírük álhír volt, és elég keményen nyomták, nemigen kímélték rajongóik idegeit. Kicsit sajnálom is, hogy én nem találtam meg előbb ezeket (bár Titeket már a közös Alkonyat-Éhezők Viadala crossover gondolata is kiakasztott ;), izgalmas napunk lett volna. Na, de akkor így utólag:

Nem Jennifer Lawrence lesz a Kiválasztott filmek főszereplője

Az a hír járja, hogy Jennifer Lawrence a közeljövőben több film forgatása miatt is igen elfoglalt lesz. Már eddig is sok film forgatása vár rá, és Oscar-díja után különösen megnövekedett iránta a kereslet, ráadásul újra módosult az X-Men filmjének forgatási időpontja is.

Az X-men film új ütemterve szerint a forgatás 2013 decemberéig tartana, ami ütközne a Kiválasztott filmek forgatásával, ami pedig elméletileg júliusban kezdődik. Bár a filmkészítők megpróbálták átütemezni a forgatást, nem találtak akkora időintervallumot, amely elegendő lenne a film leforgatására, hogy még az utómunkálatok is beleférjenek a Kiválasztott I. részének 2014-es mozis megjelenése előtt.

Francis Lawrence így nyilatkozott Jennifer távozásáról:
- Nagy örömömre szolgált, hogy Jennifer Lawrence-szel dolgozhattam, nagyon tisztelem őt. Fantasztikus színésznő. A színészeknek azonban néha nehéz döntéseket és áldozatokat kell hozni. Sajnos az ő szerepe nem olyan, amiből tudnánk vágni, hogy jobban illeszkedjünk az ő ütemtervéhez. Nagyon szomorúan vesszük tudomásul távozását, de keményen dolgozunk és biztosak vagyunk abban, hogy találunk valakit, aki épp olyan jól teljesít majd a filmekben, mint ő.

Úgy tűnik tehát, hogy a filmek készítői már keresik az utánpótlást kedvenc hősnőnk szerepének betöltésére. Bár Jennifer még nem nyilatkozott a témával kapcsolatban, az ügynöke kijelentette:
- Jennek teljesen összetört a szíve, amiért el kellett hagynia ezt az általa annyira kedvelt szerepet. De ez a dolgok időnként megtörténnek, és az ember nem tehet ellene semmit. 

Elhalasztják a Futótűz mozis bemutatóját

A Lionsgate ma meglepő bejelentést tett, amikor felfedte, hogy a Futótűz bemutatóját 2013. novemberéről 2014. márciusára tolták el. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a stúdió más ifjúsági regény-feldolgozásokra is megfelelő időt szánhasson. Íme a stúdió reakciója:

- Jelen pillanatban úgy ítéljük meg, hogy az Éhezők Viadala erős alapokkal rendelkezik, rajongótábora pedig hajlandó várni még néhány hónapot a második film megjelenéséig. Terveink szerint a novemberi megjelenési időszakot egy másik kibontakozásra váró sorozatunk számára adjuk át, vagy a Divergent bemutatása kerül előrébb, vagy társstúdiónk, a Summit által készített új Alkonyat-film. 

[Amúgy egy-egy ilyen csúszás elő szokott fordulni. Woody Harrelson új filmjének, a Szemfényvesztőknek a bemutatása például januárról került át júniusra, szóval korábban nem lepődtem volna meg egy hasonló híren, most már jobban szíven ütne.]

Az ugrás után Suzanne Collins és a 4. Éhezők Viadala kötet :)


Suzanne Collins új Éhezők Viadala könyvet jelentett be

Amikor egy rajongó kiolvassa a Kiválasztottat, legtöbbször azt kérdezi, vajon van-e folytatás, amire a válasz mindeddig az volt, hogy NINCS. Most azonban annak ellenére, hogy Suzanne Collins ragaszkodik ahhoz, hogy Katniss Everdeen története csupán egy trilógia, úgy tűnik a rajongók álmai valósággá válnak.

Íme a mai hivatalos sajtóközlemény részlete:
Suzanne Collins kiadja az Éhezők Viadala 4. kötetét - New York, NY - 2013. április 1. - Suzanne Collins, a Underland Chronicles és az Éhezők Viadala elismert szerzője a mai napon nagy sikerű sorozatának, az Éhezők Viadalának 4. kötetét jelentette be. Jelen pillanatban a könyv megjelenési dátuma még nem ismert, hiszen az írónő még csak most dolgozik a könyvön. Annyit tudni azonban, hogy az új könyv előzménye lesz a trilógiának, amely arról a korábbi Felkelésről fog szólni, amelyre az eredeti sorozatban többször is utalnak, és amely az Éhezők Viadala létrehozásához vezetett. 
A trilógia az olvasóktól és a kritikusoktól is nagy elismerésre tett szert. Az első kötet, Az éhezők viadala, 2008. szeptember 14-én jelent meg és a mai napig 7,2 millió darab fogyott belőle. A könyvet még két kötet követte, a Futótűz (2009. szeptember 1, $17.99, ISBN: 978-0-439-02349-8) és a Kiválasztott (2010. augusztus 24., $17.99, 978-0-439-02351-1).
Nagy örömünkre szolgál, hogy Suzanne Collins ismét visszatér Panem világába és újra késznek érzi magát, a témával foglalkozzon.

Suzanne Collins maga is nyilatkozott röviden arról, hogyan hozta meg a döntést, hogy megírja a sorozat előzményét és könyvvel kapcsolatos elképzeléseit kiadóján keresztül osztotta meg velünk:
- Miután befejeztem a Kiválasztottat, tudtam, hogy Katniss története lezárult. Nem tervezem, hogy az ő vagy a trilógiában szereplő bármely másik karakter életéről még többet írjak. Ott van azonban Panem történelme, amelyet megalkottam, amikor belevágtam a sorozatba, és tudom, hogy számos rajongó kíváncsi erre. Már amikor az Éhezők Viadala első kiadása megjelent, rengeteg e-mailt kaptam a rajongóktól, akik még többet szerettek volna tudni a Panemben lezajlott forradalomról, arról, amelynek eredményeképpen büntetésül megrendezik az Éhezők Viadalát. Ez az, amihez visszatértem, hogy még jobban elmélyüljek benne. Alig várom, hogy még többet megoszthassak rajongóimmal Panem múltjáról.

Megjelentetik az Éhezők Viadala törölt jeleneteit

Bármennyire is szeretjük Éhezők Viadala DVD-nket, egy dolog bosszantja a rajongókat, mégpedig az, hogy Gary Ross úgy érezte, a film törölt jeleneteinek nem kell rajta lenniük a lemezen. Korábban, a New York Times-nak adott interjújában így nyilatkozott:
- Beletettem mindent a filmbe, amit akartam, és nem növelném semmivel a játékidőt. Ugyanezen elv mentén soha nem csinálnék túl rövidre egy filmet, csak azért, hogy beleférjen az időbe. Szerintem a rendezőnek ki kell állnia a vágás mellett. Épp ezért nem teszek majd kimaradt jeleneteket sem a DVD-re.

Most azonban úgy tűnik, Gary Ross meggondolta magát. Ugyan senki sem számított rá, az Éhezők Viadala rendezője mégis jóváhagyta az Éhezők Viadala egy különleges Egy Éves Jubileumi kiadását, amely soha nem látott jeleneteket tartalmaz majd a filmből. A különleges kiadás egyes jelenetei állítólag egy könyvhűbb verziót mutatnak majd be, sőt egy megdöbbentő befejezést is láthatunk, amelyet az utolsó pillanatban vágtak ki a moziverzióból.

[Amúgy lehet, hogy ezt poénnak szánta az adott rajongói oldal, abból a szempontból nem annyira vicces, hogy gyakorlatilag ugyanezt eljátszotta a Summit az Alkonyattal, ahol a Hajnalhasadás I. részének törölt jeleneteit nem adták ki, majd a DVD kiadás után kereken egy évvel a következő DVD-vel párhuzamosan megjelentették az I. rész egy 7(!) perccel bővített verzióját, nem sokkal olcsóbban, mint az eredeti DVD. Szóval nem lennék meglepve egy hasonló húzáson az Éhezők Viadala kapcsán.]

Forrás: HungergamesDWTC

8 megjegyzés:

  1. A chatet leszedni is áprilisi tréfa volt ugye?! :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még épp időben szedted le, már tele lenne az előzetesből kivágott képekkel, merthogy elkezdtek felkerülni a netre... legalábbis én már hármat is láttam. xD

      Törlés
    2. Na, akkor jó, mert ahhoz nem ragaszkodok :)

      Törlés
  2. Az első három filmről lejön, hogy fake hír :D
    De az utolsó... tekintve, hogy látunk itt-ott pár olyan részt, amit a filmben viszont nem...
    Egyébként a Hajnalhasadásnál még kivárásra játszok ezek után...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért az időpont halasztásnál sztem rezeg a léc, az kb hihető. Az indoktól eltekintve :) Meg attól, hogy pont a napokban adták ki egy halom ország hivatalos bemutató dátumát (bár az lehet, csak tegnap volt), és ezek elég erőteljesen novemberi dátumok :)

      A BD1 kibővített lemez 2500 körül van, a múltkor majdnem megvettem, aztán én voltam az erősebb. Aztán egy következő alkalommal meg akartam jutalmazni magam, de rá kellett jönnöm, hogy otthon a Media Markt nem ott van, ahol gondoltam, így szerencsére nem szaladtam bele a cuccba. De felhergelem magam, ha eljátsszák ezt az Éhezőkkel is...

      Törlés
  3. Hát végül is sose lehet tudni, akár el is halaszthatnák, és törölt jelenetek is jöhetnének ki...bár már kicsit késő lenne ilyenkor. Én mondjuk örülnék neki, kíváncsi lennék :)

    VálaszTörlés
  4. Az a 4. Éhezők viadala annyira jó lenne.:(

    VálaszTörlés