2012. augusztus 11., szombat

Kisebb haszonra számítanak a Futótűztől

Picit komolyabb témát feszeget a Futótűzés a Kiválasztott filmek kapcsán a Los Angeles Times cikke:

A Lionsgate egy kicsit kevesebb profitra számít az Éhezők Viadala jövő évben bemutatásra kerülő folytatása, a Futótűz kapcsán, mint amit az első résszel elértek, ami a magasabb költségeknek köszönhetnek, de azt remélik, a sorozat utolsó két részére a haszon ismét nagyobb lesz majd, ha az utolsó két filmet egyszerre forgatják le. [Óóó, milyen De ja vu-m van, akárhogy is írják... Az Alkonyatot is nem egyszerre forgatták??? Ehh.] 

Egy konferenciahívás során, amikor elemzők tárgyalták a stúdió első negyedévi pénzügyi eredményeit, a Lionsgate mozgókép csoportjának társelnöke, Patrick Wachsberger úgy fogalmazott, hogy "A Futótűz jövedelmezőképessége a film nagysága miatt kicsit csökkenhet." Ezzel arra utal, hogy a film gyártási költségei magasabbak lesznek, és több színész visszatér majd a filmre, akiknek többet kell kifizetniük, amelyet azonban adójóváírás és a külföldi forgalmazóknak való eladás során visszanyerhetnek.

Az Éhezők Viadala gyártási költségei közel 100 millió dollárt jelentettek, figyelembe véve azonban az adójóváírásokat, ez a költség valójában csak kicsit több, mint 80 millió dollár. A konferencia hívás során a Lionsgate vezetői nem tértek ki a Futótűz tervezett költségvetésére.

Elemzők becslése szerint az Éhezők Viadala nem sokkal márciusi megjelenése után máris 300 millió dollár hasznot hozott a Lionsgate-nek. 

A Futótűz forgatása szeptemberben kezdődik az új rendezővel, Francis Lawrence-szel, és 2013. novemberétől látható majd a mozikban.

Bár még a két részesre tervezett utolsó film, az Éhezők Viadala utolsó könyvének filmadaptációja, a Kiválasztott rendezőjét még nem választották ki, Wachsberger elmondta, hogy a két filmet, - amelyek 2014. és 2015. novemberétől láthatóak majd a mozikban, - egy időben forgatják.

Éppen ezért, mondta Wachsberger, "A Kiválasztott filmeknél átlagos költségvetéssel kalkulálunk, ami valamivel alacsonyabb lesz, mint a Futótűz költségvetése." Az alacsonyabb költségek eredményeképpen pedig tette hozzá "az utolsó két rész jövedelmezőbb lehet."

5 megjegyzés:

  1. De az alkonyatot és a Harry Potter befejező részét is egyben forgatták, ami rendben is van! :D

    VálaszTörlés
  2. Na, a HP-t nem tudtam, abban nem vagyok otthon, úgyhogy köszi!
    Azt hittem, csak az Alkonyatnál volt így, és bár szeretem én a párhuzamokat, de néha olyan, mintha THG valami "bevált sablont" próbálna követni, ami sokat elvesz az egyediségéből. Na, mindegy, reméljük működni fog ez a két rész dolog egyáltalán. :) Még arról sem vagyok meggyőzve, de messze is vagyunk tőle.

    VálaszTörlés
  3. Először a Futótűz legyen jó! :D (Amúgy Peeta vagyok csak nincs kedvem regisztrálni, de majd fogok xD)

    VálaszTörlés
  4. Jah, ahogy érzed. Alá/elé is írhatod, ha az jól esik. :)
    Amúgy igen, egyetértünk!!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem majd regisztrálok, de addig is ~Peeta

    VálaszTörlés