2012. augusztus 18., szombat

Éhezők Viadala stábtagok a DVD kiadás kapcsán

A következő remek interjúban Amandla Stenberg, Willow Shields és Dayo Okeniyi beszélnek a DVD-ről. Ám mielőtt hoznám az interjút, mutatok két képet, amely Jack Quaid Twitteréről került elő szintén az DVD megjelenés kapcsán, a kulisszák mögül. Gondolom, eddig nem lehettek publikusak :)



És akkor a cikk:

Bár már öt hónap eltelt azóta, hogy Suzanne Collins népszerű regényének kasszasikerré vált filmadaptációja megjelent a mozikban, az Éhezők Viadala néhány szereplője nagyon lelkes, amiért a film ilyen nagy utat járt be, még akkor is, ha karaktereik meghaltak a film során.

Vegyük például Amandla Stenberget, aki a rajongók kedvencét, Rutát alakítja, a pöttöm 11. körzetből származó Kiválasztottat, aki a film egyik legmegrendítőbb jelenetének központi figurája. 
- Mindig rosszul érzem magam, amikor az emberek azt mondják, hogy "Sírtam, amikor meghaltál [a filmben]." Nem tudom, ilyenkor mit tegyek. Mondjam azt, hogy "Köszönöm!", vagy inkább azt, hogy "Sajnálom!", nem tudom. - mondta Stenberg zavarában nevetve. - Nem akarom elvenni az egész hitelét, de Ruta halála az, amiért végül a harmadik könyvben kitör a forradalom. Fontos úton indítja el Katnisst.


Egy új interjúban, amely a szombati DVD és BD megjelenés kapcsán készült, Stenberg és társai, Dayo Okeniyi és Willow Shileds elmondták, hogy izgatottak a film DVD/BD-n való kiadása miatt, mert ezáltal a rajongók még közelebb kerülhetnek a világszerte sikert aratott filmhez.
- Ez a cucc csordultig tele van különleges extrákkal, így az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy beleássák magukat abba, hogy milyen lehetett elkészíteni ezt a filmet, és életre kelteni Suzanne Collins elképzeléseit. - mondta Okeniyi, aki Tresh - Ruta 11. körzetből származó társának - szerepét játssza. - Elégedettek lesznek mindennel, amit a DVD-n és a Blu-Rayen találnak.

A filmet Gary Ross rendezte, aki maga írta a forgatókönyvet is Suzanne Collins közreműködésével. A főszereplő, Katniss Everdeen szerepében Jennifer Lawrence látható, aki önként jelentkezik húga, Prim (Willow Shields) helyett, aki valószínűleg nem maradna sokáig életben a film középpontjában lévő Viadalban.

Bár voltak viták a film megjelenése után a benne szereplő erőszak miatt, Shields azt mondja, az aggályokkal rendelkező nézőknek érdemes a dolgok mögé is látni. 
- Sok ember csak azt látja a filmben és a könyvben is, hogy "Istenem, ez teli van erőszakkal!" De szerintem ez a történet arról szól, hogy Katniss hogyan küzd meg a családjáért, úgyhogy nem csak az erőszakot kell látni benne! - mondta Shields.

Okeniyi egyet ért Shields megfigyelésével, azt mondja, ez a kötelék Katniss és Primrose között az, ami a legtöbb embernek fontos.
- Ha megnézzük a történet lényegét, akkor egy olyan lányról van benne szó, aki feláldozza magát szeretteiért. Ez a történet egy olyan lányról szól, aki átveszi húga helyét tudván, talán soha többé nem térhet vissza családjához. Szerintem az embereket ez jobban érdekli, mint az akció és sci-fi elemek látványa. - mondta Okeniyi. - A történetnek az a része fogja meg igazán az embereket, hogy "Ó, Istenem, ha az én húgomról lenne szó, feláldoznám érte magam? Elég bátor lennék ahhoz, hogy ilyen vakmerően elmenjek valahova, ahonnan lehet, hogy nem térek vissza?" Az erőszak csak a háttere ennek az egésznek.

Ez nem azt jelenti, hogy az erőszaknak nincs jelentősége. Stenberg hisz abban, hogy a történetnek ez a fontos eleme az, ami a film lényegét eljuttatja az otthonokba.
- Ez a történet egyfajta figyelmeztetés, mesébe ágyazva. Ugyanez megtörtént a múltban is, a Római Kolosszeumban, amikor az emberek életre-halálra harcoltak egymás ellen, szóval a történet ebből merít, csak a jövőben játszódik. - mondta Stenberg. - Ez egyfajta figyelmeztető szó, mivel az emberek túlságosan is érzéketlenné váltak az erőszakkal szemben. 

Előretekintés

Shields, aki egyike azoknak a fiatal színészeknek, akik visszatérnek a Futótűz munkálataira idén ősszel, azt mondja, mér elolvasta a forgatókönyvet, és szerinte a rajongók elégedettek lesznek azzal, amit látnak. 
- Szerintem a rajongók szeretni fogják, mert nagyon-nagyon könyvhű. - mondta Shileds. - Izgatottan várom, hogy elkezdjük forgatni a Futótűz-et, mert akkor majd újra Jenniferrel lóghatok. És az jó buli lesz. Primrose érettebb lesz Futótűzben és sokkal nagyobb szerepe is lesz, szóval nagyon izgatott vagyok. 

Bár Stenberg és Okeniyi nem szerepel a további Éhezők Viadala filmekben, de ők legalább elmondhatják, hogy megtapasztalhatták a bevásárló központokban Amerika-szerte zajló turné őrületének élményeit, amely egy olyan tömegesemény volt, amelyre a film márciusi mozis megjelenése előtt összegyűlhettek az emberek.

- Úgy éreztem magam, mintha a Backstreet Boys egyik tagja volnék - mondta Okeniyi nevetve. - Őrület volt, hogy a film még meg sem jelent, de a rajongók már megpróbálták megkeresni minket a szállodáinkban. Hihetetlen volt ez a szenvedély. Az, hogy része lehettem egy ilyennek, nagyon meghatározó élmény volt.

Az pedig még jobb, hogy a film megfelelt az elvárásoknak, ami nagy megkönnyebbülést jelentett Okeniyinek és társainak. 
- Ó, haver nem szerettem volna, ha azok között emlegetik a nevem, akik elszúrták Collins művét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése