2012. augusztus 30., csütörtök

5 kulcsjelenet a Futótűzből, amelyet valószínűleg már forgatás során láthatunk

Az Éhezők Viadala észak-karolinai forgatása során volt lehetőségünk látni néhány lesifotósok által készített  forgatási képet - például láthattuk, amint Effie az Aratási jelenet shelby-i forgatási helszínén sertepertél, vagy amikor a statiszták kimentek valahova jelmezeikben, [ezekből a képekből néhányat ebben a tavalyi cikkben láthattok] - ezzel is fokozva a film iránti feszült várakozást. 

Most a második filmet, a Futótűz-et kezdik forgatni hamarosan, a stáb tagjai pedig egymás után csordogálnak délre, és a Georgia Dome-nál már az előkészületek lehetséges jeleit is felfedezni vélték a helyiek. Ahogy az első film esetében, ezúttal is sok szabadtéri jelenet forgatására számíthatunk, és a világ most tényleg erre figyel, és várja, hogy a film látható legyen, így a Nextmovie megpróbálta megjósolni, mi lesz az az 5 kulcsjelenet, amelyből már a forgatás alatt számíthatunk képekre. Vigyázat! Aki nem olvasta a második kötetet, annak természetesen ez a bejegyzés is SPOILER-es lehet.

Tengerparti jelenetek az Arénából
A Nagy Mészárlás Aréna-jeleneteinek nagy része a dzsungel rejtekében zajlik, ám van néhány kulcsjelenet a vízben vagy annak partján is. A Viadala kezdete például egy-az-egyben a vizen zajlik. Néhány óceánban zajló jelenetet persze készíthetnek stúdióban, de a tengerparti jeleneteket nem lesz könnyű elrejteniük a nyilvánosság szeme elől (aki az Alkonyat: Hajnalhasadás forgatását követte, tudhatja, milyen biztonsági hajó-lánc vette körül a Brazíliában játszódó nászút helyszínének forgatását, néhány jelenet azonban mégis kiszivárgott még a forgatás során). Vagyis van rá esély, hogy láthassunk néhány pillanatot abból a jelenetből, amikor Katniss (Jennifer Lawrence), Peeta (Josh Hutcherson) és Finnick (Sam Claflin) a mérgező gázok elől menekülnek az órára emlékeztető Arénában. Vagy amikor Johanna (Jena Malone) kimenekíti Wiresst (Amandla Plummer) és Beetee-t a véresőből. Reméljük a hawaiiaknak kéznél lesz majd a fényképezőgépük, ha ilyesfajta jelenetekbe botlanak.


A Kiválasztottak felvonulása
Az Éhezők Viadalában látható szekeres felvonulást stúdióban forgatták, vagyis az itteni hasonló jelenetet is megpróbálhatják lakat alatt tartani, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne láthatnánk néhány jelmezes szereplőt bolyongani Atlantában, különösen, hogy a könyvben mindenféle bulik és rendezvények zajlanak a felvonulás után. Reméljük, a Jóisten segít minket abban, hogy mielőbb vethessünk egy pillantást Finnickre az ő ... nos, sokat sejtető jelmezében. Az atlantai rajongók nyilván letáboroznak majd a Georgia Dome előtt.

Vonat-jelenetek és a Győzelmi körút
A történet elején Katniss és Peeta már győztesek, így aztán kötelességtudóan végigjárják Panem körzeteit (mindvégig Snow elnök fenyegető tekintete által követve). Az egyik oka annak, hogy Atlantában forgatnak, az is lehet, hogy a városban van egy modern egysínű vasútvonal, úgyhogy a helyiek talán lekapják majd a stábot, amint az ő vonataikon forgatnak!

Nyilvános korbácsolás
Szegény Gale (Liam Hemsworth) jól megjárja a Futótűzben. Miután Katniss-szel kinn lógnak az erdőben, elejt egy vadpulykát, az újonnan kinevezett Békeőrök elhatározzák, hogy példát statuálnak, és kishíján halálra verik. Még Katniss is beszerez egy csapást az arcára, amikor megpróbálja megállítani ezt az őrületet. Nem ez az egyetlen kültéri jelenet (amely a 12. körzet főterén játszódik), de ez a Peremnek egy sűrűn lakott területén látható, a jelenetben pedig sok bámészkodó is lesz, vagyis határozottan jó esélyünk van arra, hogy valaki elkapjon a forgatásból egy pillanatot.

A lerombolt 12. körzet
Az Éhezők Viadala forgatásának legtöbbször látott egyik korai képén a Mellark-pékség volt látható. A Futótűz legvégén Katniss megtudja, hogy a helyet, amit valaha otthonának hívhatott, lerombolták, amíg ő a vérengző majmok és a lelkét megsebző fecsegők elől menekült. A sasszemű Éhezők Viadala rajongók minden jóslat szerint kinyomozzák majd, hogyan láthatunk idő előtt képeket a 12. körzet lerombolásáról. 
Forrás: NextMovie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése