2012. augusztus 22., szerda

Hivatalos: Finnick szerepében Sam Claflin



A Lionsgate és az Éhezők Viadala: Futótűz című film gyártói örömmel jelentik be, hogy Sam Claflint választották, hogy eljátssza Finnick szerepét Suzanne Collins nagysikerű regényének filmadaptációjában. A karizmatikus és okos Finnick a 4. körzet győztese volt az Éhezők Viadalán 14 éves korában.

Első komolyabb főszerepében tavaly láthattuk a A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmben, és szerepelt a hatalmas mozisikerben, a Hófehér és a Vadász-ban is, ahol William herceg szerepét alakította olyan színészek társaságában, mint Kristen Stewardt, Charlize Theron és Chris Hemsworth. Nemrégiben fejezte be a The Quiet Ones forgatását, amelyben Jarred Harris mellett játszik, és lűtható lesz majd a Mary és Martha című TV filmben is, ahol Hilary Swank-kel láthatjuk majd együtt.

Katniss így látja Finnicket a könyvváltozatban:

"...és amint megfordulok, Finnick Odair hírhedt tengerzöld szemei közvetlen közelről merednek rám. Bekap egy kockacukrot, és nekitámaszkodik a lovamnak."
[...]
"Finnick Odair amolyan élő legenda Panemben. Tizennégy évesen megnyerte a Hatvanötödik Éhezők Viadalát. ... Magas és izmos, a bőre aranyszínű, a haja bronzbarna, a szeme sötétzöld. ... Nem vitatom, hogy Finnick valószínűleg az egyik legdögösebb, legérzékibb fickó a bolygón. ... Egy aranyszínű háló van rajta, amit stratégiai megfontolásból sűrűbbre csomóztak az ágyékánál, hogy ne lehessen azzal vádolni, hogy teljesen pucér, de közben mégis a lehető legkevesebbet takarja a testéből. A stylistja biztos úgy volt vele, hogy annál jobb, minél többet lát Finnickből a közönség."
[...]
"Egy pillanatra mindketten kővé dermedve méregetjük egymást, megnézzük a másik fegyvereit, felbecsüljük a képességeit. Aztán Finnick hirtelen elvigyorodik. – Még szerencse, hogy szövetségesek vagyunk. Nem igaz?"
[...]
"Finnick közben már visszafelé úszik Peetával, egyik kezével átkarolja a mellkasát, a másikkal pedig könnyed csapásokkal hajtja magát a vízben. Peeta nem ellenkezik. Nem tudom, Finnick mivel győzte meg, hogy rábízhatja az életét."
[...]
"Közben Finnick megint befogja Peeta orrát. A földön ülve előhúzok egy nyilat a tegezből, beillesztem az íj idegét a rovátkába, és már majdnem kilövöm a nyílvesszőt, amikor meglátom, hogy Finnick lesmárolja Peetát. Annyira ledöbbenek, hogy leengedem az íjat. Aztán rájövök, hogy nem smárolnak. Finnick azért fogta be Peeta orrát, hogy levegőt fújjon a tüdejébe."
A részeletek Suzanne Collins: Futótűz című regényéből származnak.



A kommentek jöhetnek, és bár nem muszáj tetszenie, de bármit is gondoltok, kérlek kultúráltan fogalmazzátok meg! Köszi :))

Ha elkészülnek a rajongói karakterposzterek, szerintem beteszem azokat is ebbe a posztba, tehát, akit érdekel, érdemes érte visszanézni!

Hát, ez még Nicolának sem sikerült :)


17 megjegyzés:

  1. Hát... Khm... Nem pont rá számítottam, de a sminkesek majd mindent megoldanak :D Elizabeth Banks-ből is milyen jó kis Eiffe-t csináltak :D

    VálaszTörlés
  2. Na végre! Már erre vártunk mióta. :) Én örülök Sam-nek, biztos jó lesz, ha őt választották. :D

    VálaszTörlés
  3. ezaaaaaaaaaaaaz!!! annyira örülök :)

    VálaszTörlés
  4. Én - bevallom - egy ideje reménykedtem abban, hogy mégsem ő lesz, mert mindenki olyan jó választásnak tűnik, már csak külsőre is, de Sam nem Finnick.

    Ugyanakkor tartom azt is, hogy elkeserítően életképtelennek és hangsúlytalannak tűnt már a Hófehér promója során is, még a képeken is, viszont a filmben méltó(!) partnere volt Chris Hemsworth(!)-nek, ami nagyon kellemes meglepetés volt.

    Vagyis - mivel Sam személyén változtatni nem tudok - bízom a már számomra bizonyított színészi képességeiben, és igen: a sminekesekben. Na, meg abban, hogy a szerződés mellé borítékoltak neki egy kondibérletet ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én bízok amúgy nem csak a sminkesekben, hanem a castingosokban. Amikor megláttam, hogy az a szőke tyúk (akit azóta nagyon kedvelek :D:D) fogja pont Katnisst játszani, azt hittem, sírok. Aztán megláttam, milyen lesz Katnissként... Szóval, ha ugyanaz a castinges csapat, akkor csak tudnak valamit.:)

      Törlés
  5. nem örülök neki :/ viszont a másik oldalról meg ott van az is, hogy még nem lőttek mellé szereplővel..szal.. nemtudom..

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon örülök, hogy ő fogja eljátszani. Kezdetben Armie Hammernek szurkoltam. Épp miután megnéztem a Hófehér és a vadászt, amiben nagyon megtetszett Sam, akkor derült ki, hogy ő is versenyben van, rögtön átpártoltam hozzá. Szerintem jó alapanyag Finnicknek, egy kis smink, edzés és meglátjátok, hogy nagyon jó lesz. Mellesleg szerintem mind a Hófehérben, mind a Karibban nagyon jól színészkedett, vagyis nekem ez jött le, ami kulcsfontosságú. Mert hiába választanak egy pontosan olyan külsejűt, mint Finnick, ha nem játssza el jól a szerepét. Én szurkolok neki és bízok benne, hogy jól fog teljesíteni;)

    VálaszTörlés
  7. Ja, és választ kaptunk arra a kérdésünkre is, hogy teljesen véletlenszerűen kapjuk a szereplőket, nincs semmilyen fontossági sorrend. Mondjuk a rejtéyles lány valszeg tényleg a legutolsó lesz. Illetve nem tudom, van-e jelentősége, hogy ma hóforduló van, vagy csak én tartom számon :)

    VálaszTörlés
  8. Jesszus de rossz az a legfelső kép! Hát, keh keh ez van, ő kapta. Még kicsit emésztem a hivatalos hírt. Mindegy, tehetsége van, a külsőn meg segítenek.
    Mondjuk az uccsó képen nem is rossz.

    VálaszTörlés
  9. én reménykedtem, hogy hátha mégsem ő...meglátjuk...bár a Katedrálisban, a könyvben, teljesen máshogy képzeltem el Richardot és végül remekül játszotta. Reménykedem...:)

    amúgy a titokzatos lány odalent, nem Annie...?:)


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ő az egyik lehetőség, a másik, ami itt és kint is felmerült: Maysilee

      Törlés
  10. találtam egy finnick-es rajongói posztert:))
    http://25.media.tumblr.com/tumblr_m966kdpgi21r5htjbo1_500.png

    VálaszTörlés
  11. hát nem tudom... máshogy képzeltem el . valahogy helyesebbnek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezen teszem túl én is nehen magam. Az arca annyira nem Finnick, hogy sikítok. ;) De viosszafogom magam, és megkapja a maga esélyét :)

      Törlés
    2. Hát igen.. de a zöld szem azért jó pont ;) aztán a sminkeseknek is kell a munka :D

      Törlés
  12. Vegyesek az érzéseim.... Egyrészt eddig baromi jól eltalálták a színészeket (legalábbis külsőre). Másrészt tehetséges színész + a sminkesek is nagyon jól dolgoznak itt, ezt már láthattunk az első résznél :) De a képek alapján még sincs meg az a plusz, ami Finnickben. Szóval nem tudom.... Nagyon vártam ezt a bejelentést, de az utóbbi időben olyan nyílt titok volt, hogy ő kapja a szerepet, mint Francis Lawrence. Ezután a bejelentés után nagyon várok néhány forgatási képet róla, hátha meggyőz :)

    VálaszTörlés