2012. augusztus 5., vasárnap

Amandla Stenberg és Willow Shileds Spinoff interjú

A Spinoff magazin még a Comic Conon beszélgetett a két igen fiatal szereplővel, ám a cikk csak a napokban került elő. Mivel írott interjú, így lényegesen könnyebb dolgom van, szóval fordítom is:

Általában a médiában jártas színészek, akik a sajtótájékoztatón eltalálják a szellemesség és az alázat megfelelő arányát, olyan profik, akik filmjeiből hosszú listát lehetne összeállítani. Nagyon ritka, amikor egy fiatal színész reflektorfénybe kerül, olyan aranyos és átgondolt válaszokat adjon, hogy az ember úgy érezze, mintha valami különleges élményben lenne része.

Azonban pontosan ez történt, amikor a 12 éves Willow Shields és a 13 éves Amandla Stenberg, akik Primrose Everdeen és Ruta szerepét alakították a Lionsgate kasszasiker filmjében, az Éhezők Viadalában, újságírókkal találkoztak a Nemzetközi Comic Con fesztivál ideje alatt.


Suzanne Collins nagy sikerű regényének filmadaptációjában egy disztópikus jövőben minden egyes évben 12 fiút és 12 lányt választanak ki Panem körzeteiből, hogy megküzdjenek az Éhezők Viadalán, amely egy televízió által közvetített esemény, amelynek során a versenyzőknek (akiket Kiválasztottaknak neveznek) életre-halálra meg kell vívniuk egymással. Katniss Everdeen (akit az Oscar-jelölt Jennifer Lawrence alakít) önként jelentkezik, hogy átvegye húga, Prim helyét és a körzetének fiú Kiválasztottjával együtt a Kapitóliumba utazik, hogy felkészüljön a Viadalra. Az Éhezők Viadala világszerte 683 millió dollár bevételre tett szert.

Amikor Shields-szel és Stenberggel a san diegoi Hard Rock Hotel teraszán leültünk beszélgetni, mindkét színésznő ragyogott az izgatottságtól. Először utaztak a Comic Conra, és szemükben az újdonság izgalma fénylett, amely ebbe az új világba való belépés miatt várt rájuk. Mindegyik kosztümös karakter lenyűgözte őket, amit láttak a nap során, "az a srác a Prometheus-ból", egy mérnök társa, aki tetőtől talpig befestette magát és csak egy ágyékkötőt viselt. Mindketten várakozással tekintettek a dedikálásra is, amely aznap várt rájuk egy kicsit később.



Az első igazi kérdés után, hogy felismerték-e őket az Éhezők Viadala rajongók, hosszú szünet következett, mielőtt Stenberg válaszolt:
- Attól függ, le volt-e engedve a hajam.
Shields elmondta, hogy többször próbálta udvarisan felhívni a rajongók, de főleg a sajtó figyelmét, hogy "Willow vagyok. Nem Prim."

Amikor megkérdeztük, mit várnak legjobban a kasszasiker film DVD és BluRay kiadásától, Stenberg a kulisszák mögötti jeleneteket és a bakiparádét mondta.
- Klassz lenne, ha látnák, milyen jókat bolondoztunk - mondja. - Szerintem tetszene a rajongóknak, ha látnák, hogy az egyik percben Glimmer még Rutát méregeti, aztán vágás és a következő pillanatban már együtt hallgatjuk Nicki Minaj Super Bass című számát.

Ami Shields-et illeti, úgy tűnik, némileg irigykedve tekint társnőjének több akciót tartalmazó karakterére.
- Remélem, egyszer én is kapok egy akciódúsabb szerepet. - mondja. - Szurkoljatok.


Mindkét színésznő nagy rajongója volt Suzanne Collins regényeinek, mire megkapták szerepeiket a Lionsgate filmadaptációjában. Stenberg emlékezett, milyen szuper-ideges volt a meghallgatása előtt, amelyre úgy öltözött fel, mint Ruta, még sárral is bekente a ruháját. A színésznő ezután tudta meg, milyen szép háza van Gary Rossnak, és mindenfelé hordta szét a sarat. Emiatt aztán nem ülhetett le Ross "gyönyörű velúr kanapéjára" a meghallgatás során. Rajongóként Shields különösen izgatott volt, amikor a film premierjén találkozhatott a könyv írónőjével.

Stenberg ezután arról mesélt, milyen nehézségek merültek fel a halál-jelenetének forgatása során.
- Nagyon nehéz volt - vallotta be. - Mire gondol az ember, amikor haldoklik?
Stenberg elmondta, hogy aznap, amikor ezt a jelenetet forgatták, Collins is ott volt a helyszínen, és adott néhány tanácsot a fiatal színésznőnek. Egész biztosan sokat jelenthetett, hiszen Ruta halála a film egyik legnagyobb hatású jelenete. Miközben a jelenetsort nézték a moziban, Stenberg legjobb barátnője hangosan zokogott, ami miatt a közönség kevésbé toleráns tagjai csittegni kezdtek.


Mindkét színésznő csak dicsérni tudta Rosst, aki nem tér vissza a folytatás, a Futótűz rendezésére. Shields azt mondta, hogy szomorú, amiért Ross távozik, de izgatottan várja, mit fog csinálni Francis Lawrence. Azt is kifejtette, mennyire várja, hogy Josh Hutchersonnal és Woody Harrelsonnal dolgozhasson a következő részben.
- Mindketten csodálatos színészek - sugárzott.

Amikor szüleik reakciójáról kérdeztük őket, mindkét színésznő elmondta, hogy kicsit másképp kezelik őket, mint azelőtt.
- Ők másképp állnak hozzám, úgyhogy én nem állok másképp a dolgokhoz, már ha érthető, mit akarok ezzel. - mondta Stenberg, mielőtt visszatért volna a halál-jelenethez.
- Az emberek mindig megkérdezik, szoktam-e sírni, amikor látom saját halálomat - mondta. - Nagyon bele kell élnie magát az embernek, hogy sírjon.

A regényben nyilvánvalóan felvetődő kérdések is nagy hatással voltak a két színésznőre.
- Ez a világ nincs olyan távol a miénktől - jegyezte meg Stenberg. - Akár figyelmeztetésként is szolgálhat, ha nem jóslatként.

Ahogy az interjú a végéhez közeledik, megkérdeztük őket jövőbeli terveikről. Shields természetesen a Futótűzzel folytatja, amelynek munkálatai már hónap végén elkezdődnek.
Stenberg azonban nem árulta el terveit, viccelődve mondta:
- Olyan divatos manapság, hogy én is azt mondom, vannak tervek a tarsolyomban, de ezekről sajnos még nem beszélhetek.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése