2012. augusztus 6., hétfő

A Futótűz fontosabb mellékszereplői

A Movies.com oldala a nagyobb kinti rajongói oldalakat kérdezte meg arról, véleményük szerint kik azok a mellékszereplők a Futótűzben, akikről kár lenne megfeledkezni. Bár a tavalyi készülődés során kimaradt a cikk elődje, amely az Éhezők Viadala mellékszereplőit méltatta, de ott olyanokról olvashatunk, mint Greasy Sae, Mellark apuka, Mellark anyuka, Katniss anyukája és Madge. 

Most a magazin a szereplőválogatás apropóján veszi elő a kérdést, többek között azért, hogy átgondolhassuk, vajon kik szerepére várhatunk még bejelentéseket. Persze a Futótűz szereplőgárdája továbbra is a film Facebook oldalának alkalmazásaként érhető el ITT. És míg várjuk, hogy teljen az "adventi naptár", nézzük, milyen fontosabb mellékszereplőkre hívják fel a figyelmet kinti rajongótársaink.

Darius
 A Békeőrök szerepe nem túl hálás, ám ők is csak olyan emberek, akik a dolgukat végzik. Épp ezért van égető szükségünk a Futótűzben Dariusra, hogy bebizonyosodjék, nem minden Békeőr rosszindulatú, és ők is tovább mélyíthetik a réseket Snow elnök rendszerében. Katniss is úgy fogalmaz, hogy "Darius az egyik legjobb fej a törvényszolgák között." Arra is rámutat, hogy a férfi húszas éveiben járhat, mégis alig néz ki Katnissnél idősebbnek, mosolyától pedig olyan kisfiús lesz. A Futótűzben egyébiránt épp Darius az, aki az egyik legnagyobb érzelmi hatásért felelős, amikor kiderül, hogy belőle is Avoxot csinálnak. A Movies.com szerzője Jesse Plemons-t tudná elképzelni a szerepre. [Aki nem is lenne rossz. Hmmm.]



Romulus Thread
A Hunger-games.net szerkesztője szerint, Romulus Thread, az új Főbékeőr a Futótűz egyik legfontosabb mellékszereplője. Thread kemény, rideg és megszállottan hűséges a Kapitóliumhoz. Ő Cray utódja Főbékeőrként és ő az, aki nyilvánosan megkorbácsoltatja Gale-t. Ez a jelenet a könyv első felének egyik kulcsfontosságú momentuma. Ez többek között nem csupán Katniss Gale iránti szenvedélyes szeretetét bizonyítja, hanem magát Gale-t is a rendszer ellen uszítja. Thread áll a legtöbb, körzeten belüli hasonló intézkedés mögött. Külsejében sem hasonlít a Peremben élő emberekhez. Tanvi szíve szerint George Clooney-nak adná a szerepet. [Én viszont nem - és szerencsére az előző cikk is másról értesült.]


Cecelia
Crystal a Mockingjay.net szerkesztője tisztában van vele, hogy Cecelia nagyon kis karakter, és mindössze két mondat szól róla a könyvben, azonban az az Aratási-jelenet, amelyben feltűnik, nagyon sokat elárul. Katniss végignézi, amikor Cecelia elszakad gyerekeitől, és ez a jelenet megmutatja, milyen jövő várhatna Katniss-re, aki épp hasonló okokból határozta el, hogy nem lesznek gyerekei. Katniss ugyanis tudja, hogy az ő győzelme ellenére saját gyermekei sem mentesülnének attól, hogy Kiválasztottak legyenek egy későbbi Viadalon, így a Kapitólium elszakíthatja őket esetleg tőle. Ez egy újabb olyan dolog, amellyel Katniss-nek szembe kell néznie.

Cashmere és Gloss
A Down with the Capitol szerkesztője a 75. Viadalra az első körzetből kisorsolt testvérpárra hívja fel a figyelmet. Ők az egyetlen olyan testvérpár, amelynek mindkét tagja győzött egy Viadalon, mindketten klasszikus szépségűek és halálosan veszélyesek, és jól mutatják, micsoda dicsőség övezi a Viadalok győzteseit a Kapitóliumban. Emlékeztetnek rá, hogy az Arénában nem áll mindenki Katniss oldalán, és hogy ők olyanok, akik saját biztonságukat mások jogai és biztonsága elé helyezik. Shylah személy szerint egykori tinisztárokat látna a szerepben, mondjuk Sarah Michelle Gellar-t [Buffy, a vámpírok réma] és Neil Patrick Harris-t [Így jártam anyátokkal] személyben.


Maysilee Donner
Bár csak egy videófelvételen látjuk őt viszont, a The Hunger Games Fireside Chat egyik vezetője, Savanna abban reménykedik, hogy láthatjuk majd Maysilee-t a filmben, legalább egy rövid jelenet erejéig. Mint tudjuk, Maysilee nem más, mint Madge nagynénje, aki Haymitch Abernathy társaként versengett az 50. Éhezők Viadalán. Szervesen kapcsolódik Haymitch múltjához, nekünk pedig jó lenne, ha jobban megismerhetnénk Haymitch háttértörténetét, hogy megértsük, mit miért csinál, miért lett alkoholista, stb. Bár Maysilee talán nem olyan erős és meghatározó karakter Madge nélkül (akit az első filmben sem láthattunk), akitől Katniss a kitűzőt kapta, mégis nagyon fontos karakter és nagy csalódás lenne, ha egyáltalán nem hallanánk róla a filmben.
[Mondjuk szerintem, ha Katniss anyukája legjobb barátnőjeként ábrázolják, akkor azért megvan a hiányzó kapcsolat, és én pedig bízok azok véleményében, akik azt mondták, akár ő is lehet a rejtélyes női karakter a casting táblázatban.]

Leevy
Leevy Katniss szürke szemű szomszédja a Peremben. A Futótűzben őt kéri meg Katniss, hogy szóljon Hazelle-nek, Gale édesanyjának, miután Gale-t megkorbácsolják. Vállalja, hogy vigyáz Gale testvéreire, amíg Gale anyukája átszalad Katniss-ékhez, hogy megnézze Gale-t. Katniss anyukája gyógyította meg Leevy öccsét, amikor a fiú kanyarós lett. Karaktere később, a Kiválasztottban is előkerül. Leevy gyakorlatilag ugyanott nő fel, mint Katniss. Jó lenne látni őt a sorozat további részeiben - mondja Celine, a HungerGamesTrilogy.net szerkesztője.

Enobaria
A TheHob egyik szerkesztője, Angie abban reménykedik, hogy Enobaria karaktere kellő figyelmet fog kapni a Futótűz filmváltozatában. A 2. körzet a leghűségesebb a Kapitóliumhoz, és mint körzetéből a legtöbben, önként jelentkezett a 62. viadalra, amelyet aztán megnyert. Háttere és Viadalon szerzett tapasztalatai közvetlenül hatnak a Futótűz során hozott döntéseire, és ezek a döntések meghatározzák a Kiválasztottban betöltött szerepét is, amely során karaktere egyre meghatározóbb lesz. Jónéhány olyan jelenet van a könyvben, amelyben láthatjuk Enobariát, remélhetőleg látható lesz Hivatásos társaival együtt mutatott brutalitása a Bőségszarunál, az, ahogyan vadásznak Peeta és Katniss csapatára a Mészárlás során és hogy végül Enobaria is azok között van, akik életben maradnak a Viadal végeztével. Enobaria szerepét Angie Essence Atkins-nek adná. [Szerintem pedig a hölgy túl karizmatikus, úgyhogy nem teszek be képet, mert furcsa lesz, ha egy teljesen más jellegű színészt választanak majd a szerepre.]

Purnia
A történet legnépszerűbb főhőseit és főgonoszait mind ismerjük, mégis vannak olyan kisebb szereplők is, akik maguk is kiemelkednek a tömegből. Purnia, a jószívű Békeőr-nő mindenképp ezek közé tartozik. Egyetlen meghatározó jelenete van, amikor közbenjár Gale érdekében, és eléri, hogy Thread abbahagyja a fiú korbácsolását, mondván most először érték orvvadászaton. Bátor tette nélkül Gale talán meg is halhatott volna, amelynek későbbi következménye lehetett volna, hogy elbukik a forradalom. Szerepe tehát csekélynek tűnhet, mégis a legjobb helyen jelenik meg, hatása pedig nagy horderejű. Adam, aki szintén a The Hunger Games Fireside Chat-től írt, Anna Frielt látná örömmel a szerepben.


Woof
Mags-en kívül csak egyetlen idősebb győztes szerepel a Nagy Mészárláson, mégpedig Woof a 8. körzetből. Nem látunk sokat belőle a Futótűzben, szerepe mégis fontos, mert azt bizonyítja, senki nem menekülhet Snow elnök haragjától. Woof egy kicsit szenilis, ám jó szándékú, és ő is tagja az eredeti szövetségnek, akik meg akarják menteni Katniss-t. A Victor's Village oldalának szerkesztője szerint Hal Holbrook lenne az optimális Woof.


Ripper
A félkarú nő, aki a 12. körzet feketepiacán a fehér szeszt árulja, csak párszor tűnik fel a Futótűzben. Az ő általa árult alkoholt issza Haymitch, és attól rúg be Katniss is, amikor meghallja a 3. Nagy Mészárlás egyedi szabályait, amelynek hatására Peeta megtiltja neki, hogy eladjon Haymitchnek és Katnissnek az italból. Az a tény, hogy - egy bányász baleset következtében - fél karja van, felhívja a figyelmet arra, milyen kegyetlen az élet a Peremben. A MyHungerGames szerkesztője szerint Carol Kane beugrója nagyon szórakoztató lehetne. 
Forrás: Movies.com

Na, vajon kimaradt valaki?
Személy szerint én nagyon hiányolom a Bonni&Twill párost, hiszen ők is elég fontosak. Karaktereik magukban hordozzák a reményt mind a szökés, mind a felkelés kapcsán, 13. körzettel kapcsolatos információik pedig a következő kötetet készítik elő. Szerintem nem szabadna kihagyni őket.
Még valaki esetleg??

2 megjegyzés:

  1. Azért szerintem miután nagy Így jártam anyátokkal fan vagyok, elég durva lenne ha Neil Patrick Harris benne lenne a filmbe:D

    VálaszTörlés
  2. Én nem tudom elképzelni Neilt Gloss - nak...Nekem ő örökre Barney marad :)

    VálaszTörlés