2012. augusztus 18., szombat

Josh Hutcherson szerint észbontó az Éhező Viadala sikere

A brutális interjúözön folytatódik, már ennél is van frissebb Josh Hutcherson interjú. Mindenki esetében igyekszek szelektálni, hogy a már ismert (és főleg nemrégiben olvasott) részleteket ne írjam le kétszer. A következő cikket/interjút a CNBC jelentette meg, de eszerint a Reuters újságírójával beszélgetett Josh a sorozat kulturális hatásairól és arról, hogy hogyan hozták létre Jennifer Lawrence-szel a képernyőn látható vonzódást.

Volt néhány hónapod, hogy elgondolkodj az Éhezők Viadala sikerén. Meg vagy lepve, hogy milyen jól teljesített a film?
Szerintem ez észbontó. Véleményem szerint mindannyian tudtuk, hogy a könyveknek nagy a rajongótábora, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen őrület lesz a film körül és hogy ilyen sikeres lesz. Az volt a fő célunk, hogy jó filmet csináljunk, és szerintem ezt teljesítettük.

Mit gondolsz az Éhezők Viadala történetének mely vonatkozása érintette meg legjobban a mai popkultúra rajongóit?
A média és a valóságshow-k nagy részét alkotják mai kultúránknak, és most látjuk, mivé fajulhat ez legszélsőségesebb esetben a jövőben... és az a jelenség, hogy világszerte vannak ma is megmozdulások. Az emberek összegyűlnek és kiállnak valami mellett, amiben hisznek, és szerintem ez is olyasmi, amiről ez a történet szól. Sokkal inkább jellemző, mint bármikor korábban, hogy az embereknek hatalmuk van és úgy érzik, fel kell kelniük és ki kell mondaniuk, ami foglalkoztatja őket.


A DVD kiadás tele van extrákkal, mint például interjúkkal, videonaplókkal és a film készítésének kulisszatitkaival. Szerinted mi fog legjobban tetszeni a rajongóknak?
Én mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy könyvből hogy lesz filmadaptáció és a DVD-n van egy 8 részes mini-sorozat, amely alapvetően végigvezet a könyvtől a filmig tartó úton, és ez igazán király. Ezen belül láthatják az edzéseinket és a (forgatókönyv)írási folyamatot... még úgy is, hogy mindezt átéltem, nagyon izgalmas volt végignézni mindent a kezdetektől a kész filmig.

Az Éhezők Viadala könyvek egyre sötétebbek és egyre több bennük az erőszak, ahogyan Katniss forradalma kialakul a Snow elnök elnyomó rendszere ellen. Mit gondolsz a következő filmek közül melyik lehet 12 éven aluliak számára megtekinthető? [Kinn amúgy 13-as korhatár van, ami a mi 12-esünknek megfelel, azonban nálunk az Éhezők Viadala 16-os karikával futott...]
Nem riadtunk vissza az erőszaktól ugyanakkor nem mindig jelenítettük meg képileg. Úgyhogy szerintem ez a következő film során is így lesz az akciójelenetek esetén. Ahogyan az alaptörténet egyre sötétebbé válik, ahogy az életben is, a film egyre sötétebb, komorabb és valószerűbb lehet, és szerintem a könyv is így íródott, Suzanne egyre valóságosabbá tette számomra.  Ez olyasmi, amit a fiatalok is képesek meglátni... ez egy történet a reményről és valamivel szembeni lázadásról. És még ha olykor sötét is, ott van benne a fény, Katniss személyében, és az ő képessége, hogy ebből a nagy megmozdulásból harcot gerjesszen.

Apropó Katniss, Jenniferrel együtt nyertetek az MTV Movie Awards-on a Legjobb csók kategóriában. Ebben a kategóriában az elmúlt években az Alkonyat dominált. Jó érzés volt győzni?
Jennifer és én nagyon jó barátok vagyunk. Az egyik legnehezebb dolog számunkra, hogy tettessük a képernyőn, hogy szerelmesek vagyunk. Időnként ez olyan giccsesnek tűnik, mert a való életben barátokként szeretjük egymást, és ez a váltás a dinamikában olyan kérdéseket vet fel, hogy "Most tényleg ezt csináljuk? Tényleg elég ostobák vagyunk együtt, hogy tényleg eljátszhatjuk, hogy szerelmesek vagyunk egymásba?" De jó tudni, hogy az emberek azt gondolják, hogy "Igen, megtehetitek!"
[Azért ez nem pontosan így van, tudniillik az MTV Movie Awards Legjobb Csókját idén is az Alkonyatos Robert Pattinson és Kristen Stewart párosa vitte el. Más kérdés, hogy a Teen Choice Awards-on egy hasonló díjat viszont tényleg megnyertek Josh-ék.]

Mi az, amit a legizgatottabban vársz a Futótűzben?
Katniss és Peeta kapcsolatát, mert Peeta szerelme Katnissbe és nem tehet róla, hogy szereti a lányt. Ugyanakkor úgy érzi, Katniss egyfajta játékot űz mindenki más kedvéért és Peeta iránti érzései nem valóságosak. színészként ezt nehéz lesz eljátszani, mégis jó móka lesz és nagy kihívás. Alig várom, hogy ebbe a nézőpontba is belevethessem magam.

6 megjegyzés:

  1. Akár csak Peeta tökéletesen beszél :) Szép kerek válaszokat ad és mindig érdekes dolgokat mond :D

    VálaszTörlés
  2. Azért ennyire nem kellene ennyire odafigyelnie Joshnak, hogy az sem tudja, milyen díjat nyert...>.< Amúgy elég jó fej válaszokat ad, nem hiszem, hogy el fog szállni magától. ;D

    VálaszTörlés
  3. Azt hogy érti hogy ,,a való életben másba vagyunk szerelmesek"? Mármint van barátnője? O.o Bocsi ha valamit félreértettem :I

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, igazad van, én néztem el a fordítást. Javítottam!!

      Törlés