2012. augusztus 7., kedd

Jennifer fizetésemelésről tárgyal

Viszonylag keveset olvashatunk Jennifer Lawrence-ről, ezért megörültem a cikknek, de jobban belenézve, bevallom vannak ellenérzéseim. Senki fizetése nem nagyon érdekel, ráadásul itt azért elég durva számokkal dobálóznak. De azért lefordítom nektek a THR cikkét:


Jennifer Lawrence, akinek előadása hozzásegítette az Éhezők Viadalát, hogy a tavasz folyamán világszerte 683 millió dollár bevételhez jusson, most jelentős fizetésemelésre számíthat a folytatásban.

A színésznő a tárgyalások végső szakaszában jár, és közelálló források szerint, valahol 10 millió dolláros bér környékén fog megállapodni a produkcióval. Ez már az alapfizetés és a prémiumok összértéke. Ehhez adódik még a mozis bevételekből járó részesedés, amely által még sokkal többet is kereshet.

A The Hollywood Reporter februárban arról számolt be, hogy az első filmért az Oscar-jelölt színésznő mindössze 500.000 dollárt kapott, erre jöttek a mozis bevételből származó további összegek. Az eredeti szerződése a Lionsgate-tel Suzanne Collins nészerű trilógiáját alapul véve négy filmre szólt, ám a producerek - a sorozat sikerét felismerve - úgy döntöttek, hajlandóak újratárgyalni azt, ha a film valóban nemzetközi szenzációvá válik. A hasonló újratárgyalások jellemzőek a filmiparban a nagyobb sorozatok esetén. Többek között például az Alkonyat színészei is jelentős fizetésemelést kaptak a későbbi filmekben.

Lawrence színésztársai, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth is úgy hírlik, újratárgyalhatják szerződéseiket, ám a források szerint mindketten lényegesen kisebb emelésre számíthatnak. 
A folytatás forgatása forrásaink szerint szeptemberben kezdődik Georgiában. A film rendezője Francis Lawrence, aki azt a Gary Ross-t váltotta, aki úgy döntött, nem tér vissza a Futótűz-re. A film 2013. november 22-től látható a mozikban.
Forrás: THR

Ja, és azért izgalmas ez a mondat: "Az eredeti szerződése ... négy filmre szólt"
Ami megint csak azt erősíti meg, hogy mindig is biztos volt az utolsó rész 2 filmben való megjelentetése, csak valamiért nem akarták elárulni. És ne feledjük, Woody is elszólta magát egyszer, hogy 4 filmre írt alá, nem is győzött utána tagadni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése