2019. július 10., szerda

Panem Kisokos - 9-10-11. körzet

Utolsó előtti Panem útmutatónkban ismét 3 körzetet járunk be, de következő alkalomra már a legizgalmasabb részek maradtak. :)

9. körzet


A 9. körzet egyfajta talány Az Éhezők Viadala könyvekben és filmekben is. A mai Wisconsin, Iowa, Észak- és Dél-Dakota, Nebraska és Minnesota területén fekvő körzet a gabonatermesztésben jeleskedik. A 9. körzet a legnagyobb területű, ám lakossága csupán 15.436 fő és a körzet maga egyike a legszegényebbeknek. Az Éhezők Viadala könyvekben és filmekben Éhezők Viadala győztest nem is neveznek meg a 9. körzetből ám úgy tudni, hogy a 9. körzet egykori győztesei segítettek Katnissnek és Peetának a 75. Éhezők Viadala során.



10. körzet


A 10. körzetről sincs sok ismeretünk. Ami biztosnak tűnik, hogy a körzet a kisebbek közé tartozik, a mai Egyesült államok dél-nyugati részén helyezkedik el, Texas, Új-Mexikó és Arizona területeit is beleértve. A körzet az állattenyésztéssel foglalkozik. A 10. körzet soha nem jeleskedett az Éhezők Viadalán, Katniss életében nem is volt győztesük és mind a 74., mind pedig a 75. Éhezők Viadalán résztvevő játékosok még viszonylag az elején meghalnak. A sorozatban egy ponton van 10. körzetével kapcsolatos vonatkozás, amikor egy Dalton nevű menekült a 13. körzetben talál menedéket néhány évvel a második lázadás előtt.

11. körzet

Katniss és Ruta Az Éhezők Viadala filmváltozatában

A 11. körzet Ruta és Thresh valamint a Nagy Mészárláson résztvevő Seeder és Chaff otthona. A körzet a mai Egyesült államok dél-keleti részén található Florida, Georgia, Mississippi és Louisiana államok területén illetve Ozarks, Oklahoma és Kansas környékén. A 11. körzet a mezőgazdaságért felelős. A 11. körzet a felelős Panem lakosságának teljes gyapot- és gabonaellátásáért. Annak ellenére, hogy a 11. körzetben termelt erőforrások kifejezetten bőségesek voltak, a Békeőök itt a legszigorúbbak, emiatt a körzetben rengeteg szegény és alultáplált ember él.

Folytatás pár nap múlva.
Forrás: ScreenRant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése