2012. június 23., szombat

Vandalizmus az Éhezők Viadala forgatási helyszínén

Többször olvashattatok már az Éhezők Viadala forgatási helyszíneiről is, és közülük is arról az észak-karolinai falvacskáról, Henry Riverről, ahol a 12. körzet képeit rögzítették. Novemberben az első cikkben még egy elhagyatott, nyugodt kis helyként mutatta be a cikk, amelyet találtam, majd most pár hete, a hónap elején már arról jöttek hírek, hogy Henry River-ben vandalizmus áldozata lett a Mellark-pékséget is ábrázoló épület, most pedig a helyi újság cikkét hoztam nektek ezzel kapcsolatban. 

A Henry River-be látogatóknak fel kellene takarítaniuk maguk után, különben tökreteszik a helyszínt, így más Éhezők Viadala rajongók nem részesülhetnek ugyanabban az élményben. 
Wade Shepherd-nek [akiről az első cikkben már olvashattatok, de aki nem emlékezne, egy mára 80 fölötti bácsi, 1976-ban vásárolta meg a falu 72 hektáros területét], aki a falu földterületének tulajdonosa, már elege lett a vandalizmusból, és abból, hogy a szemét elárasztja a falut.

A faluban forgatták az Éhezők Viadala filmváltozatában látható 12. körzet képeit, amely a főhős Katniss Everdeen, és más karakterek otthona, itt található például a Mellark család péksége és itt él Gale Hawthorne és Haymitch Abernathy is. A régi malom faluban volt egy vegyeskereskedés, ezt használták a filmben Mellark-pékségként. A "PASTRIES" és a "CAKES" szavakat a film kedvéért festették fel a fára, a bejárati ajtó két oldalára. A film forgatásának befejeztével a szavak ott maradtak.


Még mielőtt a film egyáltalán megjelent, valaki elvitt egy fadarabot abból a részből, amelyre a "PASTRIES" szó volt felfestve. Mostanra azonban még több tűnt el. Már a teljes P betű és az A egy része is hiányzik.


Kép: Jeremy Detter/RECORD PHOTO

És a helyzet egyre rosszabb lesz. A héten Shepherd észrevette, hogy az acélrudat, amelyet ő tett keresztbe az oldalajtóra, valaki leverte. Nyilván valaki megpróbált bejutni a régi épületbe. 
Ráadásul Shepherd elmondása szerint, a látogatók által maguk után hagyott szemét mennyisége egyre elviselhetetlenebb méreteket ölt. Talált már sörösüvegeket, de mindenféle más üdítős dobozt és palackot is szétszórva. 

Shepherd szerint a rongálásért és a szemetelésért csak a rajongók nagyon kis csoportja tehető felelőssé. Véleménye szerint a látogatók 99%-a jó szándékú. Azt is elmondta, hogy szereti látni, amikor a gyerekek jól érzik magukat a birtokon.
Shepherd arra is felhívja a figyelmet, hogy a látogatóknak a járdán kellene maradniuk, és nem pedig a füvön át gázolni. Attól tart, hogy az emberek megsérülhetnek, ha véletlenül nem látható gödrökbe lépnek a birtok területén.

Az Éhezők Viadala következő filmjének, a Futótűznek a forgatása várhatóan idén ősszel kezdődik. Shepherd elárulta, hogy már két emberrel beszélt, akik az Éhezők Viadala [forgatása] kapcsán keresték meg. A későbbiekben már [a helyszín] nem fog kötődni az Éhezők Viadalához, hiszen a Futótűz nagy részét Georgiában forgatják és csak néhány képet vesznek fel Észak-Karolinában. Azokat a jeleneteket azonban, amelyeket Észak-Karolinában forgatnak, nagy valószínűséggel Henry River malom falujában fogják felvenni. Shepherd megerősítette, hogy azok, akik ezzel kapcsolatban keresték, még áprilisban hívták fel, azt mondták, hogy a forgatás idén ősszel kezdődik, a film premierje pedig 2013-ban lesz. Shepherd azonban azt is állítja, hogy a filmet forgató filmstúdió, a Lionsgate hivatalos állásfoglalást azonban még nem küldött arról, hogy a Futótűznek bármely jelenetét is a faluban forgatnák. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése