2016. március 2., szerda

Rajongótársatok beszámolója A Kiválasztott, 2. rész londoni premierjéről

Peeta nicknéven futó rajongótársatok tavaly novemberben részt vett A Kiválasztott 2. rész londoni premierjén, amelyről most juttatott el hozzám élménybeszámolót. Őszintén szólva én már le is mondtam róla, de részemről nagy örömmel olvastam és mindenki számára izgalmas lehet, aki még kitart az oldal mellett. (Én pedig nagyon élem, hogy végre egy cikk, amit nem kell fordítani ;)

Elég sokáig húztam ennek a beszámolónak az elkészítését, ezért elnézést is kérek mindenkitől. De semmiképp sem szerettem volna kihagyni, úgyhogy rá is térnék a tárgyra.

Tehát, hogyan is indult az egész?
2014 áprilisában épp Éhezők Viadala maratont tartottunk a barátaimmal és jött az ötlet, hogy miért ne mennénk ki a következő évben megrendezendő utolsó rész berlini világpremierjére. Aztán ez a hónapokon keresztül alakulgatott, míg végül Berlin helyett London lett az úti cél.

A repjegyet legalább 2 hónappal előbb le kellett foglalni, ami azért volt problémás, mert abban az időszakban még nem lehetett pontosan tudni a premier időpontját, az előző dátumok alapján olyan november 9.-re saccoltuk. Amikor bejelentették októberben, hogy a londoni premier november 5.-én van hálát adtunk az égnek, mivel november 5.-re reggel hatra vettük meg a jegyet.

Eredetileg szerettünk volna sátorozni azért, hogy jó helyünk legyen, de a fentiek miatt erre nem volt lehetőségünk. Tehát megérkeztünk hárman Londonba, azonnal indultunk a premier helyszínére a Leicester Square-re, körülbelül 10 órakor érkeztünk meg. Bár a kép nem adja vissza annyira azt a tömeget, ami ott volt, de tényleg rengetegen voltak, akik arra vártak, hogy láthassák végigvonulni a színészeket a vörös szőnyegen, akárcsak mi.


Természetesen nem tudtuk mi ilyenkor a protokoll, kit kell keresni stb. Ezért odamentünk egy zöld mellényt viselő biztonsági őrhöz és megkérdeztük, hogyan szerezhetünk a premierre való bejutáshoz szükséges karszalagot. A válasza lesokkolt minket. Azt mondta már tegnap hajnalban elfogyott az összes. Nagyon bepánikoltunk, aztán hozzátette, hogy egyébként, akiknek szintén nem sikerült karszalagot szerezni, a túloldalon állnak sorba a kezdésig, hátha beengedik, majd őket, ez a sor látható a fenti képen. Mivel nem számítottunk arra, hogy egyáltalán nem lesz már karszalag számunkra, ezért kénytelenek voltunk beállni a sorba. Az egyetlen baj az volt, hogy nekünk időközben a szállást is át kellett volna vennünk. Végül én ott maradtam, amíg a többiek elmentek a helyszíntől körülbelül egy egy-másfél órára elhelyezkedő szállásunkra. Először elég kényelmetlen volt ott állni, de később sikerült szocializálódnom, így végül két amerikai, egy angol és egy holland lánnyal alkottunk egy csapatot. 


Mindenki ki volt akadva, mert órákon keresztül álltunk-ültünk ott étlen-szomjan, wc nélkül, ráadásul teljes bizonytalanságban, mert a biztonsági őrök mindig csak azt mondogatták: „nem biztos, hogy be tudnak engedni, majd meglátják…” Eközben az Odeon moziban, ahol ugye a premiert tartották, lassan elkezdték vetíteni a Mockingjay promókat, ezen kívül különösebb díszítés nem volt, többen is megkérdezték miért állunk sorba.


Lassan közeledtünk az este 7 órához és elkezdték beengedni a karszalagos embereket. (Mint az később kiderült a helyszín környékén kis dobozkákban még voltak elrejtve karszalagok, amiből sajnos én egyet sem láttam, pedig rengetegen ezzel jutottak be.) Nekünk természetesen továbbra sem tudtak semmit sem mondani. Ezután nem sokkal később egy dilemmához jutottunk. Az egyik lány azt mondta, tud egy jó helyet a kordonok szélénél, ahol akár még az emberek ellenére is láthatnánk valamit. A kérdés adott volt, elhagyjuk-e a helyünket, ahol, ha esetleg beengednek viszonylag jó pozícióban lennénk vagy menjünk a kordonokhoz. Mivel a beengedés elég reménytelennek tűnt a kis csapatunk átvonult a kordonokhoz. Már vészesen közelgett a premier ideje, a vörös szőnyeg is le volt terítve. Ekkor megint jött egy kis komplikáció, a biztonsági őr szólt, hogy ne álljunk ilyen közel a kordonokhoz, mert balesetveszélyes, lőttek a jó kis helyünknek. Ennek ellenére tíz-húsz perccel később ugyanez a biztonsági őr volt az, aki végül bevitt minket a kordon mögé. Alig hittük el, ennyi bizonytalanság után végre bent voltunk egy körülbelül közepes helyen, ez reggel még elképzelhetetlennek minősült. Nem tudtunk elég hálásak lenni a biztonsági őrnek.


Londonhoz méltóan eleredt az eső, amihez már hozzá voltak szokva az ottaniak mindenkinél volt egy esernyő. Amíg vártunk a kezdésre elszórakoztattam a többieket azzal, hogy felsoroltam a sorozat magyar címeit.


Végre kezdetét vette a premier, már mindenki nagyon izgatott volt. Ahogy láttuk minden kocsi előttünk ment el, így kétséges volt, hogy egyáltalán ideengedik-e hozzánk a színészeket. Végül ahogy lassan-lassan megérkeztek többen is elindultak felénk. Julianne Moore nem jött el odáig ahol mi voltunk, de egész közelről láthattuk. Natalie Dormernek viszont sikerült elég hangosan kiabálnom ahhoz, hogy odajöjjön és aláírja a magyar nyelvű Éhezők Viadala könyvem, fel sem tudtam dolgozni, hogy velem szemben állt. Innentől érthető okokból a képek zavarosabbá és itt-ott homályosabbá fognak válni.


Megremeg a kéz, ha egy ekkora sztár közeleg ;)
Ezután még Joshtól és Liamtől sikerült autógrammot szereznem, akik tényleg nagyon jó fejek voltak, mert nagyjából mindent megpróbáltak aláírni, ami eléjük került. A többiek közül egyedül Jen indult meg felénk, de elhívták mielőtt még odaért volna hozzánk. 



Ezután már mi is csak a kivetítőn láthattuk jól, hogy mi történik éppen. A műsor végén pedig tűzijátékot lőttek fel, ami méltó lezárása volt ennek az emlékezetes eseménynek.


Döcögősen indult és bár fizikailag nagyon megterhelő volt az egész napos álldogálás, de teljes mértékben megérte. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam, megismertem rengeteg új embert és 3 autógrammot is szerezhettem. Ha ez még mindig nem lenne elég az utolsó napon is rám mosolygott a szerencse, mert akkor a metrón futottam össze a másik Young Adult fandomból (Útvesztő) ismeretes Thomas Brodie-Sangsterrel (Newt).

Peeta és Newt
További képek:




Natalie Dormer aláírás

Josh Hutcherson

Liam Hemsworth

Plakát a metróban

Rengeteg ilyen busz volt akkortájt, mégsem sikerült eggyel sem utaznom, de legalább láttam sokat.

Örülök, ha végigolvastad és remélem nem bántad meg. :)
Peeta

4 megjegyzés:

  1. Ó de jó VOLT NEKED!!!!!!!! :)
    Köszi mindkettőtöknek!
    Bori

    VálaszTörlés
  2. Számomra izgalmas volt ezt így olvasni. Köszönöm és örülök hogy neked sikerült találkozni velük :-D

    VálaszTörlés
  3. Hűű, ez baromi jó lehetett! Biztos felejthetetlen emlékeket szereztél, szerencsés vagy, hogy sikerült találkoznod néhányukkal! Ez meg mekkora mázli, hogy a metrón belebotlottál Thomas-ba! :D Haha!

    VálaszTörlés
  4. Okéé...most kezdek sárgulni :D
    Milyen jó lehetett neked :)
    Gratulálok a sok aláíráshoz! :)

    VálaszTörlés