2016. március 23., szerda

Vélemény rovat: Hogy tetszik a Kiválasztott 2. rész DVD-je és a többlemezes gyűjtemények?

Ahogyan Effie Trinket mondaná: Naaaagy, nagy napra ébredtünk!

A mai napon kerülnek az üzletekbe A Kiválasztott 2. rész BD- és DVD verziói, illetve a 2-4-8 lemezes gyűjtemények, ezért aztán - jó eséllyel most utoljára az oldal történetében :( - kiírhatod magadból, melyik verziót szerezted be és az beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket?





Azt hiszem, a képeket látva nem panaszkodhatunk a mennyiségről. De a minőség is rendben van? A tavalyi év fordítási botránya után komoly aggodalmaim vannak, de bízom benne, a forgalmazó tanult hibájából. Kommentedben az ezzel kapcsolatos tapasztalataidról is írhatsz és persze sok minden másról. Adok néhány tippet, de ez nem egy kötelező kérdéssor, bármilyen formában megfogalmazhatod véleményedet.
  • Melyik verziót választottad?
  • Beváltotta a hozzá fűzött reményeket?
  • Hogy tetszik a szinkron és a felirat? Ugye idén már minden rendben?
  • Írhatsz a külsőségekről: hogy tetszik a csomagolás, a menü. De jó lenne egyszer magyar szövegezésű menüvel megkapni ezeket a DVD-ket...
  • Hogy tetszik a film készítéséről szóló dokumentumfilm? Volt türelmed végignézni? Tud még újat mondani vagy csak az elmúlt DVD-ken, különböző cikkekben olvasottakat ismétlik a film készítői?
  • Ha Blu-Rayt vettél, van rajta rejtett tartalom?
  • Van valami technikai zűr esetleg, amire felhívnád a társaid figyelmét?
  • Bármi, amit hozzáfűznél?
  • Készen állsz a sorozattól való búcsúra?
A megjegyzésekbe ne tegyél linkeket, különösképpen letöltési linkeket ne kérjetek és ne is osszatok meg!
Kérem még azt is, hogy a sorozatot csak mostanában megismerő idelátogatók az esetlegen öncélú, negatív megjegyzéseiktől kíméljék meg az oldal olvasóit, hiszen ez egy rajongói oldal, olyanok járnak ide, akik szeretik a sorozatot annak minden egyes esetleges hibájával együtt!
Köszönöm, hogy betartjátok kéréseimet :)

Ami engem illet, majd csak este jutok el egy Média Marktba (szóval ne kapkodjátok ám el előlem az összes DVD-t !!! :), a húsvéti hétvége alatt igyekszem végignézni minden zegét-zugát az anyagnak és majd a jövő hét elejére írok egy részletes, szubjektív véleményt is a Kiválasztott 2. rész duplalemezes extra verziójáról.

22 megjegyzés:

  1. Sajnos én csak holnap tudnék elmenni megvenni, ha egyáltalán van a boltokban.
    Ha valaki látja esetleg az üzletekben, a Blu-Ray tényleg csak a fehér borítóval kapható? :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinte meg se lepődtem, amikor ma bementem a helyi MM-ba, és minden formában kapható volt, kivéve Blu-Rayen.
      Már csak azt remélem, hogy idén nem késik 1,5 hónapot, mint tavaly...

      Törlés
    2. A MM 6-10 napos szállítást ír a Media Markt webshopja is.
      Nálunk sikerült bevételezni az anyagot, ma már boldog DVD tulajdonos vagyok. :) Mondjuk most értem haza, úgyhogy nagyon még nem bírtam belenézni.

      Törlés
    3. Áá, de jó Neked!:) Remélem nekem se kell sokat várni!
      Amúgy persze én is szemügyre vettem és megfogdostam az összes DVD-csomagot. :D
      A dupla lemezes DVD-n, amennyire így fólián keresztül láttam, a fecsegőposzátás borító csak egy külső védő-tok, amibe bele van bújtatva? Már úgy értem, hogy maga a DVD tokja megegyezik az egylemezes "katnisses&tüzes&nyilas" kiadáséval?

      Törlés
    4. Nem a DVD belső tokján ugyanaz a sima madaras logo (tkp. teaser poszter) van csak, nem a Katniss-es. :/
      Amúgy én jobban örültem volna a pirosKatniss-es tüzes logós képnek, ami az egylemezes verzión van, de oké, nagyobb bajom ne legyen. :)

      Törlés
    5. Tehát ugyanaz kívül-belül. Igen, érdekes, hogy így a végére ennyi féle borítóval adták ki. Nem is tudom, hogy ez jó-e avagy rossz.

      Törlés
  2. Látom, dúl a tömegnyomor :)
    A helyi Media Markt-ban, idézem "Már megérkezett, de még nem bevételezték, szóval majd csak holnaptól lehet megvenni."
    Szóval egyelőre negatív...

    Azért holnapra hozok valamit a DVD-ről (kintről, persze), amit szeretni fogtok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor még jó, hogy nem ma mentem el megvenni! :)
      Bori

      Törlés
  3. Én sikeresen ma megvettem. Az itteni Mediaban már reggel a szemem láttára kipakolták. Én szokás szerint a duplalemezeset kaptam meg(24-én van a névnapom,és szokás,hogy a lemezt kapom meg),hiszen úgy az igazi. Én először furcsáltam,hogy ezen most csak a Fecsegőposzáta látható,és nem a szokásos Katniss végső poszter, de túlzottan nem érintett meg a dolog.
    Én minden évben,így most is nagyon vártam,hogy mit hoznak ki az itteni menüből. Az első rész menüje egyszerű,és elfogadható volt. A Futótűz menüje tettszett nekem a legjobban. A Kiválasztott 1rész menüje nekem kicsit összecsapott lett,és még az utolsó rész fecsegőposzátáját is belerakták,amit végképp nem értettem. A mostani menütől sem estem hasra igazából,de jobb mint az előző részé. Számomra azért a menü kialakítása,és megjelenése is fontos,nekem ad egy pluszt a filmhez.
    A szinkron,ahogy megnéztem maradt az ami volt a mozikban is.
    Na és sajnos az extrákba még nem tudtam belekezdeni technikai okok miatt,szóval erre holnap kerül sor.
    Az extrákról a véleményemet majd holnap leírom ide ez alá.
    Addig is mindenkinek sok sikert a beszerzéshez:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegyük hozzá, amit én idéztem, este 7-kor volt. :D
      Várom a véleményt, és a saját DVD-met is, remélem, holnap végre tényleg kézbe vehetem...

      Törlés
  4. Na megnéztem a "Nem leszünk többé bábok" részét. Még hátra van 7db kisfilm,de majd azt még este megnézem,csak nem bírtam megállni,hogy erről ne írjak.
    Szokásosan egy több mint két órás gyönyörűen összeállított anyagot láthatunk. Jelzem,hogy hála égnek idén a feliratozás is jó,és nincsenek"szajkók". Szokásosan elmondják miről szól a film,és elmondják terveiket. Majd persze belenézhetünk elég részletesen a film készítésébe. Én ahogy eddig,így most se csalódtam a Francisba,és igazából senkiben. Mindenki kitett magáért,ezt számomra eddig mindig átadták az extrák. Alig volt a filmben zöld háttér,meg CGI,és én ennek nagyon tudok örülni,mivel nem annyira illúzió romboló. A sminkesek gyönyőrű munkát végeztek,és nagyon durván részletesen alkották meg az adott feladatot. A vágók is elég részletesen beszélgetnek a munkáról,és milyen furcsa,hogy már vágták az utolsó rész néhány jelenetét,miközben még csak a part1 utómunkálatait végezték. Mennyire érdekes,hogy mi a part1 lázában égtünk,miközben ők már javában végeztek.
    Ennek a 2 órás extrának számomra a fénypontja,az utolsó 20 perc. Ez a 20 perc töményen az utolsó napról,az epilogusról,és arról szólt,hogy mit is jelentettek ezek a filmek. Az utolsó nap sokkal bővebb volt,mint amit megkaptunk már itt pár hete. Woody aranyosan elsírta magát,és a beszédek is szépek voltak,és az az idill. A végén pedig az összes szereplőt felsorolta képekkel,ami nagyon szép volt,valami ilyesmit vártam a film végére,de ha ott nem is volt,legalább most van.(Olyasmihez hasonlítanám,mint ami a Hajnalhasadá utolsó részének végén van. Gondolom te Ancsi tudod mire gondolok:))
    Ez az utolsó 20 perc annyira szép volt,és szívszorító,hogy én bátran bevallom hogy elérzékenyültem.
    Összeségében jóval több extra van mint ami megjelent,szóval nem kell aggódni.
    Na akkor én még az este folyamán folytatom a többit,és ha lesz még valami véleményem akkor azt leírom megint ez alá. Remélem senkit nem,idegesít,hogy így részletekben fejtem ki magam,de tényleg nem bírtam megállni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy fejted ki a véleményed, ahogy jól esik. :)
      Igen, erről speciel olvastam én is, hogy minden szereplő, de még a legmellékebb szereplők is kaptak egyfajta tiszteletet, felsorolták a végén. És én a már a film végén is vártam ilyet, pont ahogy Te is mondtad, a Hajnalhasadásra gondolva. (És az egy dolog, hogy nekem ez eszembe jutott, de hogy Neked is? ;)

      Én ma estére az 1. lemez extráit tervezem, többre most nincs időm (mert hát valakinek fordítani kell valami anyagot, hogy holnap se hiába nézzetek vissza ;).

      Törlés
    2. Még mielőtt valaki kijavít, időközben felismertem, hogy a duplalemezes változat 1. lemezén nincsenek extrák, szóval a 2. lemezről csemegéztem már ma is. És bár komolyabb fordítási gondokat - 3 kisfilm és közel 20 percnyi anyag után - nem találtam, azért a fotós kisfilmben a "camera"-t kamerának fordítja pedig talán a fényképezőgép lenne helytállóbb. Ettől az apróságtól eltekintve viszont - egyelőre - kifejezetten elégedett vagyok! :)

      Törlés
    3. Na én is kivégeztem,még 2 napja,csak aztán nem írtam.
      Szerintem ez a fotós kisfilm nagyon jó volt,végre betekinthettünk ebbe a világba is. Én is imádok fotózni,még megfontolom,hogy majd egyszer Jennifer filmeit fotózzam;):D
      Ugye az Éhezők Viadal kiállítás nem mutatott sok újat,azt már itt te is kivégezted az oldalon.
      Igazából Cinna vázlatfüzetébe már a part1 extráiban betekinthettünk,ha jól emlékszem,de ez most részletesebb volt.
      Azt eddig is tudtuk,hogy Tigrissé válni nem volt egyszerű,de még annál is nehezebb. Azért minden elismerésem,hogy ennyi időt valaki végig ül egy helyben.
      Na szerintem idén is érdemes volt kérni a duplalemezes DVDt. Lehet a kezdőár kicsit borsos,de ahogy elnéztem az egylemezes is 3300Ft körül van. Szerintem az 700Ft nem oszt,nem szoroz,de kinek mi éri meg.
      Kaptunk idén is egy majdnem 3 órát így összesen. Én nagyon élveztem.
      Nekem már csak azért is éri meg,mert én az extrákat is néha visszanézem,és nosztalgiázok.
      Összeségében megint nem csalódtam,és egész szép kis gyűjteményem lett így.
      Bár az a tavalyi fordítás...mindegy eltekintünk.

      Törlés
  5. Nekem ma jött el végre a nagy-nagy nap, mert reggel érkezett az sms. hogy a csomagom megérkezett végre a pick-pack pontra.

    Eddig az extrák közül a Cinna vázlatait, a képes összefoglalót és az egyéni akciókat néztem meg. A filmet még nem sikerült végignéznem, csak bele-bele kukkantottam, de holnap megnézem elejétől a végéig.

    Megmondom őszintén nem sok eredeti DVD-m van, de most úgy érzem én vagyok az egyik legboldogabb DVD tulajdonos, hogy a teljes gyűjteményt az extrákkal együtt végre a kezemben tarthatom.

    Azt hiszem ezzel mindent elmondtam! Még annyi, hogy nem akarom, hogy vége legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóóó, a teljes extrás gyűjtemény izgi lehet!!
      Jó szórakozást hozzá. :)
      Attól meg nem kell félned, hogy hamar vége lesz, mert mire ezt a 8 DVD-t végigböngészed, eltart egy darabig!! Hajrá!

      Törlés
  6. Na, részemről kivégeztem a DVD extráit. :) Nagyon jóóó!
    Holnap fanfic-nap, de hétfőn érkezik a szubjektív beszámoló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt még köztük bármi újdonság számodra? :D :)

      Törlés
    2. Persze :)
      Bár most tényleg úgy éreztem tök sok mindent fordítottam már belőle, de azért a forgatási hangulatokat más formában mi nem tudjuk átélni.
      Meg persze van egy halom apróság, ami egy rajongónak nagy élmény, szóval az oldalam minden zegzuga sem tudja pótolni a DVD-t. Érdemes volt megvenni.

      Törlés
  7. Tegnap végre sikerült megnéznem a filmet, ma pedig az extrákat is. Szép mennyiségű anyag, panasz nem lehet rá, semmilyen téren. Nem sajnálom azt a 7.500 Ft-ot érte. :D Sőt, már azt sem bánom, hogy a fehér borítóval kilóg a sorból a többi blu-ray közül. Viszont az "elképzelni sem tudod, mi vár a végén" szlogen helyett nekem személy szerint hatásosabb lett volna "a tűz örökké égni fog" jelmondat. Ennyi bajom hadd legyen. :)

    A filmről már kifejtettem a véleményem tavaly novemberben. Csak azt tudom mondani, hogy így jó ahogy van, megkaptuk, amit vártunk a könyvtől.

    Az extrák között a képes összefoglaló nagyon tetszett, érdekes volt ebből a szögből is látni a dolgokat. Kimondottan boldog voltam, mert rengeteget beszéltek a színészek a kisfilmekben, az ilyet nagyon szeretem. Emlékeztem ugyan, de annyira fura volt most látnom, hogy a film utolsó jelenetét már 2 éve vették fel. Mintha most lett volna mindez. A "Nem leszünk többé bábok" 2,5 órás dokumentumfilm iszonyat tartalmas volt, az utolsó 20 perce nagyon érzelmes volt, látni, hogy zárult a korszak vége.

    Furcsa érzés. Mozi után tudtam, hogy a DVD/BD kiadás még hátra van, volt mire várnunk. Most pedig könyvek, lemezek mind a polcon. Nem várjuk izgatottan a novembert. A poszátánk elszállt. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A poszátánk boldogan él tovább. :) Az vigasztaljon.
      És azért vagyunk még itt kicsit páran még mindig, akik nehezebben szakadunk el a sorozattól...

      Törlés
    2. Bizony, vagyunk még itt jópáran! :) Nekem még nagyon nem akaródzik az az elszakadás ettől a világtól.

      Törlés