2016. március 22., kedd

Lassan tényleg el kell búcsúznunk Az Éhezők Viadalától

A MoviePilot cikkét olvashatjátok, de akár én is írhattam volna, olyannyira tudok azonosulni a benne megfogalmazottakkal.


Holnap nálunk is megjelenik Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részének DVD és Blu-Ray verziója, és mivel ez a sorozat utolsó filmje, a rajongók azt mondják, nem könnyű csak úgy búcsút inteni neki.

A MoviePilot egy Twitteres szavazást indított, amelyből kiderült, hogy válaszadók 94%-a szerint hatott életükre a sorozat valamilyen módon. Íme még néhány további eredmény:
  • A válaszadók 98%-a mondta azt, hogy a sorozat olyan fontos számukra, hogy örökre visszatérnek majd hozzá.
  • A válaszadók 84%-ának jelenti élete részét napi szinten a sorozat.
  • És a válaszadók mindössze 2%-a érzi úgy, hogy egyszer majd elhagyják a fandomot.

Az eredmények azt mutatják, hogy Az Éhezők Viadala többet jelent az emberek számára, mint egy egyszerű akciósorozat. A könyvsorozaton alapuló inspiráló történet egy tizenhét éves lányról szól, aki felkel és kiáll amellett, amiben hisz, ez pedig sokak számára jelent mozgatórugót. Az Éhezők Viadala nem csupán egy történet... üzenete van.

Így aztán szerdán a rajongók nem egy egyszerű sorozatnak mondanak búcsút, hanem életük egy részétől búcsúznak el. 
Nincs több előzetes, nincs több sajtóinterjú, nincs több poszter. Ettől búcsúzunk. Nem várunk több első képkockát ezekből a filmekből. Sok minden múlik tehát el.

Ugyanakkor azonban...

Csak azért, mert a DVD egy vagy két napon belül megjelenik, az nem jelenti azt, hogy vége mindennek.

Ezt írtuk ki Twitterünkre ma reggel.
Az, hogy most elbúcsúzunk a sorozattól, nem jelenti azt, hogy egy nagyon különleges dolog is véget ér: a rajongótábor minden tagja tisztában van valamivel. Hogy mindegy mi történik, Az Éhezők Viadala rajongótáborának tagjai kötődnek egymáshoz. És ez örökké így lesz.

Nem tudjuk, milyen rendezvények, előzményfilmek és egyebek várnak még ránk, de egy dologban biztosak vagyunk: a rajongótábor örökké égni fog.
Forrás: MoviePilot [alapján]

Ami engem illet, nem tudom, meddig tart még az oldal, mert - főleg a DVD megjelenés kapcsán - még mindig vannak cikkeim, interjúim, amik engem érdekelnek, ha pedig azokat lefordítom, jó hogy kiteszem az oldalra. De érezhető, hogy ezek száma lassan csökken, a forrásaim egyre kevésbé frissülnek rendszeresen, lassan a fanfic is véget ér. Az nagyon valószínűnek látszik, hogy április végéig még tudom vinni az oldalt. Aztán pedig csak alkalomszerűen kerül majd ki bejegyzés, ha lesz mit kitenni. Beszélünk még róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése