2016. március 15., kedd

Íme Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott - Befejező rész extráinak specifikációi magyarul

Végre megtaláltam a március 23-án (alig több, mint egy hét !!) megjelenő Kiválasztott - Befejező rész extra DVD-jének és Blu-Rayének tartalmát, specifikációit. Úgy tűnik, újabb (ez már a végleges vajon??) borítótervek jelentek meg az egyed DVD/BD változatokhoz is, azt is megmutatom. Izgii!!!


Kép: Rocky.hu
A film készítéséről szóló dokumentumfilmről így ír a DVDBluRay oldala:

Nem leszünk többé bábok: Így készült Az éhezők viadala: A kiválasztott – Befejező rész” – 8 részes dokumentumfilm, amely részletes betekintést nyújt az utolsó film készítésének valamennyi folyamatába, például a színészi munkába, a látvány- és a jelmeztervekbe, a különleges effektusokba, az utómunkálatokba, és így tovább.

További extrák:

  • Audiókommentár - Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer közreműködésével
  • Az éhezők viadala: Képes összefoglaló 
  • Cinna vázlatai: A Poszáta páncélzatának titkai 
  • A terítéken Panem Az éhezők viadala: A kiállítás 
  • Légy üdvözölve a 76. Éhezők Viadalán: A forgatáson Atlantában, Párizsban és Berlinben 
  • Egyéni akció: A szereplők 
  • Tigrissé válni 
  • Föld alatti terror: Küzdelem a mutánsokkal

Az utolsó négy extra amúgy megint a Target-es plusz kisfilmek, szóval megint megkapjuk azokat is, hurrá - mennyiség szempontjából úgy tűnik, idén sem lesz okunk panaszra.
A technikai adatokról annyit érdemes tudni, hogy a megszokott 16:9-es képarányban láthatjuk a filmet, 5.1-es Dolby Digitalban hallhatjuk magyar és angol nyelven is és feliratok is magyar és angol nyelven is elérhetőek. Bár ezt külön nem emelik ki, de talán érdemes tudni, hogy az extrákat csak angolul és magyar felirattal láthatjuk, ott nincs olyan sok beállítási/válogatási lehetőség, mint a filmnél. De igazából ez nem lenne gond, csak a fordítás legyen rendben. 

A folytatásban pedig az egyes változatok borítóterveit és egyenkénti specifikációit láthatjátok, amelyek (már a borítók) több különböző oldalon ugyanúgy jelennek meg, szóval reményeim szerint ezek már végső változatok.



A hagyományos egylemezes DVD ilyen borítóval érkezik:


Extrák:
  • Audiókommentár Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer közreműködésével
  • Az éhezők viadala: Képes összefoglaló 
  • Cinna vázlatai: A Poszáta páncélzatának titkai 
  • A terítéken Panem – Az éhezők viadala: A kiállítás 
Ára: 2999 Ft - 3090 Ft között jellemző a különböző oldalakon.

Duplalemezes DVD, extra változat:


Extrák a legfelül látottak a DVDBluRay oldala szerint, bár az Xpress kicsit mást ír.

  • Audiókommentár - Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer közreműködésével
  • Az éhezők viadala: Képes összefoglaló
  • Cinna vázlatai: A Poszáta páncélzatának titkai
  • A terítéken PanemAz éhezők viadala: A kiállítás
  • Dokumentumfilm - „Nem leszünk többé bábok: Így készült Az éhezők viadala: A kiválasztott – Befejező rész” – nyolcrészes dokumentumfilm - MAGYAR FELIRATTAL
  • Kisfilm - Irány a forgatás - MAGYAR FELIRATTAL
Azért remélem, a többi extrán is lesz felirat...

Ára: 3890 - 3999 Ft magasságában

BluRay verzió:


Az extrák megegyeznek a 2 lemezes DVD-változat extráival.
Ára: 6790 - 6990 Ft között várható

Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1-2. rész


Ez a változat (minden valószínűség szerint) a két Kiválasztott film egylemezes verzióját egyesíti egy kétlemezes verzióban. Specifikációkról nem találtam részleteket, de gyaníthatóan a két egylemezes verzió extráit tartalmazza. Amelyek közül az 1. részét ITT találjátok, a 2. részét pedig értelemszerűen kicsit feljebb.

Ára: 3890 - 3999 Ft magasságában

Az Éhezők Viadala 4 lemezes gyűjtemény


Ez a DVD gyűjtemény a négy film egylemezes változatainak gyűjteménye. Volt már ilyenből háromlemezes változatunk tavaly, így az első három film extráit akkor már ITT összegyűjtöttem, a negyedik filmé pedig értelemszerűen fentebb olvasható.

Ára: 4990 Ft

Az éhezők viadala: A teljes gyűjtemény - duplalemezes, 8 DVD-s extra változat


Ezzel kapcsolatban nem sikerült pontosan kinyomoznom, hogy ez a változat az első négy film egyenként megjelent 2 lemezes extra DVD-inek gyűjteménye lesz-e vagy megkapjuk-e ezzel együtt a hivatalos kinti plusz extrákat is (aminek részletei ENNEK a bejegyzésnek a végén).

Ára: 7690 - 7999 Ft

Források és részletek: Media Markt, XPress, DVDBluRay

6 megjegyzés:

  1. Alig várom, hogy megérkezzen! Azonnal megnézem A kiválasztott 2-t és az extrákat is! Elméletileg 8 napot kell már csak várnom! (a duplalemezes gyűjteményt rendeltem meg)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elméletileg 8 nap. Azért nekem nem teljesen jók a tapasztalataim az ilyen rendeléseknél, frankón el tudnak csúszni. Úgyhogy én inkább fogom magam és adott napon beballagok a helyi Media Marktba... Az nekem jobban működik.

      Törlés
  2. Remélem a Blu-Ray-t nem ezzel a borítóval adják ki!! :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, három vagy négy helyen látom így.
      Ami azt illeti, én is az egylemezes verzió borítójával szeretném az extra változatos DVD-t, de gyanítom, én sem válogathatok majd :(

      Törlés
    2. Én is annak a borítónak örülnék, már csak, hogy egységes legyen a gyűjteményem persze. :) Amúgy sajnálom, hogy nem "a tűz örökké égni fog" jelmondat kerül fel a borítóra, nekem személy szerint az sokkal jobban tetszett, mint ez..

      Törlés
  3. Jó, hogy megjelenik, meg is veszem, egyedül annak drukkolok, hogy jó legyen a fordítás és ne olyan elcseszett, mint tavaly.

    VálaszTörlés